reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Moze zle to zabrzmi ale późna implementacja niesie za sobą duże ryzyko, u mnie np była to ciąża pozamaciczna wiec moze nawet lepiej... następnym razem napewno się uda i wszytsko zagnieździ się wcześniej i tam gdzie trzeba... przykro mi ...
Nooo jestem dobrej myśli! Sprawdzimy dziś u lekarza czy jest okej i jedziemy na nowo z tym dzieckiem 😁

reklama
Dziewczyny. Mam DRUGĄ CIĄŻE POZAMACICZNĄ 😭 tym razem w prawym jajowodzie 😭 widać zarodek.. bijące serce… Boże, mam nadzieje, ze się po tym pozbieram 🥺 za kilka godzin laparoskopia, tak bym chciała to już mieć za sobą 😭
Jesssu dlaczego? Pytam dla czego? Skąd to cholerstwo się bierze? Kolejny raz?
2 kreseczki i początek kolejnych stresów....
Przytulam mocno, trzymaj się dzielnie...💔💔💔

@agutek_ a ty Powtarzałaś dzisiaj test?
Nie testowałam, bo nie mam testów, ale to na nic, bo zaczęłam delikatnie krwawić więc rozkręca się @ 😔.

@Bibi89 z tym testem Babyplan myślę, że moim błędem było odczytywanie go po czasie i jak całkowicie wysechł, to pewnie kreska testowa wyszła delikatnie na wierzch. To był czuły test więc tak naprawdę po 1 min pokazałoby pozytywny wynik (wg instrukcji), gdyby faktycznie to była ciąża 🤷🏼‍♀️. Ja jednak nadal za nimi stoję i będę nimi testować 💪🏻. Już mi wysłali 10 (+1 w gratisie!) nowych czułych testów, ale paskowych 😆🔥.

Dziś 1dc więc zacznę stymulację do IUI jak wspominałam w sumie już wczoraj. To byłby zajebisty cud, gdybym faktycznie zaszła w ciążę naturalnie mając świadomość, że przy takich wynikach nasienia łatwo nie będzie. Jestem nieco przygnębiona, ale z drugiej strony..jest to jakiś plan B więc spróbujemy 🤞🏻, bo chociaż dwa czy nawet trzy podejścia są darmowe. Jedynie co..to nie znoszę tak czekać 😖..

na zajscie w ciaze kochana tak do mnie powiedział. Jesli przez 3 miesiace nie zajde wtedy zaczniemy monitoring.
Słuchaj. Dał Ci 3 miesiące, na luzie, potem monitoring. Czyli podstawa podstawy. Jeśli za 3 miesiące się nie uda to nie musi nic oznaczać. Powtarzam. Zdrowa para ma rok na wyjście w ciąże i to jest zupełnie normalne. Ty starasz się dopiero 1 miesiąc.

na zajscie w ciaze kochana tak do mnie powiedział. Jesli przez 3 miesiace nie zajde wtedy zaczniemy monitoring.
a co po trzech miesiącach nie możesz już zajść w ciążę? Masz niskie AMH i wygasają ci jajniki, że już koniec?
Nie.
On dał ci trzy miesiące na zajście w ciążę na luźno, po trzech miesiącach zaprosił cię na monitoring czyli usg w odpowiednim dniu cyklu i tyle. Jak nie będzie pęcherzyka to zleci ci badania i nic więcej.

reklama
Dziewczyny. Mam DRUGĄ CIĄŻE POZAMACICZNĄ 😭 tym razem w prawym jajowodzie 😭 widać zarodek.. bijące serce… Boże, mam nadzieje, ze się po tym pozbieram 🥺 za kilka godzin laparoskopia, tak bym chciała to już mieć za sobą 😭

Boże 😭
Tak bardzo współczuję 😭
Wiem że moje słowa nic Ci nie pomogą, ale mocno mocno tulę.
Bardzo mi przykro

Do góry