Witam może są tu mamusie wcześniaków które chcą się podzielić swoją historią i może dać jakieś rady ja mam wcześniaka z 27 tyg ma już 4 tyg i bywają u niego spadki saturacji jak to było u was ile wasze dzieci spędziły czasu w szpitalu ?
reklama
mynia618
Aktywna w BB
Ja córka urodziłam w Rudzie śląskiej w 28 tygodniu ciąży z wagą 1500Gram córcia dostała 9 na 10 punktów w skali apgar jest zdrowa przeszła 3 razy sepsę także jak masz jakieś pytania to pisz urodziłam 23 marca a wyszłam do domu dokładnie piątego maja córka ważyła wtedy równe 2 kg jadła sama z piersi
mynia618
Aktywna w BB
spadki saturacji również miała ale to jest normalne u wcześniaków także głowa do góry wiem co czujesz i przez co przychodziszJa córka urodziłam w Rudzie śląskiej w 28 tygodniu ciąży z wagą 1500Gram córcia dostała 9 na 10 punktów w skali apgar jest zdrowa przeszła 3 razy sepsę także jak masz jakieś pytania to pisz urodziłam 23 marca a wyszłam do domu dokładnie piątego maja córka ważyła wtedy równe 2 kg jadła sama z piersi
mynia618
Aktywna w BB
moja córka miała odruch już 2 tyg po porodzie ,a przystawiali od razu 2 dni poKiedy zaczynają przystawiać dziecko do piersi i w którym tyg dziecko zaczyna mieć odruch ssania ?
Kurcze to szybkomoja córka miała odruch już 2 tyg po porodzie ,a przystawiali od razu 2 dni po
IdaLea
Fanka BB :)
Mam syna z 30 tc, ma już prawie 5 lat spadki saturacji miał przez cały pobyt w szpitalu, czyli 46 dni. Przez ten cały czas był na tlenie, ostatnie dni tylko z maseczka. Najgorzej było przy jedzeniu, jeszcze w domu długo dusił się pijąc z butelki. Potrzeba dużo cierpliwości, pierwszy rok jest bardzo trudny, ale u nas na szczęście wszystko dobrze się skończyło, zostały jakieś problemy z emocjami i zaburzenia SI. Powodzenia i cierpliwości!Witam może są tu mamusie wcześniaków które chcą się podzielić swoją historią i może dać jakieś rady ja mam wcześniaka z 27 tyg ma już 4 tyg i bywają u niego spadki saturacji jak to było u was ile wasze dzieci spędziły czasu w szpitalu ?
IdaLea
U mnie nie przystawiali w ogóle, mimo że odruch ssania był też silny i bardzo wcześnie. Argumentem było to, że dziecko szybciej się męczy przy piersi i będziemy próbować, kiedy nabierze sił.Kurcze to szybko
To jednak wcześniej jak ten 33-34 tyg ten odruch się pojawia ? A jak u pani szybko do domu wypuścili dziecko no tak chce się trochę nastawić ile mogę czekać na powrót dzieckaU mnie nie przystawiali w ogóle, mimo że odruch ssania był też silny i bardzo wcześnie. Argumentem było to, że dziecko szybciej się męczy przy piersi i będziemy próbować, kiedy nabierze sił.
reklama
IdaLea
Byliśmy 46 dni. Ale tego nie da się przewidzieć, dziecko musi samodzielnie jeść, oddychać i ważyć powyżej 2 kg. Oczywiście są dzieci, które wychodzą na tlenie, na sondzie czy z wagą mniejsza niż 2 kg, jeśli są samodzielne. My wyszliśmy z wagą prawie 2400 g, bo był problem z jedzeniem i oddychaniem.To jednak wcześniej jak ten 33-34 tyg ten odruch się pojawia ? A jak u pani szybko do domu wypuścili dziecko no tak chce się trochę nastawić ile mogę czekać na powrót dziecka