reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ważne, przydatne, potrzebne

reklama
Dla kobiet w ciąży NFZ refunduje wypełnienie (plomba)zęba, oraz leczenie kanałowe. Wiem ,że dwa kanały są darmowe, ponoć jak trzy za ten trzeci trzeba juz zapłacić. Tylko trzeba uważać na wypełnienie (nie mylić z plombą) między wizytami ,bo jest płatne.

Znalazlam w jakies madrej ksiazce:-) Paula Spencera: "Macierzyństwo ciąża i poród" jak odroznic skurcze prawdziwe od tych przedporodowych Braxona - Hicksa. Fajnie to opisali, szkoda że nie mam w domu skanera, ale przepisałam to i już :D

Załączniki

• skurcze.jpg
    skurcze.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 116
Ja z 8 miesiąca NIE mam tylko żylaków, siary i krwawiących dziąseł. No i skurczy malutko, bo łykam 6 tabletek magnezu dziennie przez miękką szyjkę. Poza tym wszystko książkowo ;) A jak wypisywałam te objawy, to wydawało mi się, że człowiek nie jest w stanie przeżyć takiego nasilenia różnych dolegliwości ;) Choć w sumie to teraz też mam obawy, czy przeżyję ;)

mysle, ze dobrze to opisali z tymi skurczami. u mnie skurcze to byl taki opasujacy bol - od zewnatrz, promieniujacy do srodka. jakby mi sie wlasnie cala macica kurczyla. a bol podobny do bolu miesiaczkowego.

reklama
Kurcze to ja normalnie miałam skurcze porodowe aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

dlatego zostalas w szpitalu. ja mialam te zwykle ale w szpitalu dal mi wybor - zostaje , albo dodatkowe leki , lezenie , szybka kontrola (dyzur mial moj prowadzacy) i pojechalam do domciu.lekarz mówił mi wtedy ze ciezko czasami te skurcze odróżnić

Do góry