reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ważne, przydatne, potrzebne

reklama
Dla kobiet w ciąży NFZ refunduje wypełnienie (plomba)zęba, oraz leczenie kanałowe. Wiem ,że dwa kanały są darmowe, ponoć jak trzy za ten trzeci trzeba juz zapłacić. Tylko trzeba uważać na wypełnienie (nie mylić z plombą) między wizytami ,bo jest płatne.

Znalazlam w jakies madrej ksiazce:-) Paula Spencera: "Macierzyństwo ciąża i poród" jak odroznic skurcze prawdziwe od tych przedporodowych Braxona - Hicksa. Fajnie to opisali, szkoda że nie mam w domu skanera, ale przepisałam to i już :D

Załączniki

• skurcze.jpg
    skurcze.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 111
Ja z 8 miesiąca NIE mam tylko żylaków, siary i krwawiących dziąseł. No i skurczy malutko, bo łykam 6 tabletek magnezu dziennie przez miękką szyjkę. Poza tym wszystko książkowo ;) A jak wypisywałam te objawy, to wydawało mi się, że człowiek nie jest w stanie przeżyć takiego nasilenia różnych dolegliwości ;) Choć w sumie to teraz też mam obawy, czy przeżyję ;)

mysle, ze dobrze to opisali z tymi skurczami. u mnie skurcze to byl taki opasujacy bol - od zewnatrz, promieniujacy do srodka. jakby mi sie wlasnie cala macica kurczyla. a bol podobny do bolu miesiaczkowego.

reklama
Kurcze to ja normalnie miałam skurcze porodowe aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

dlatego zostalas w szpitalu. ja mialam te zwykle ale w szpitalu dal mi wybor - zostaje , albo dodatkowe leki , lezenie , szybka kontrola (dyzur mial moj prowadzacy) i pojechalam do domciu.lekarz mówił mi wtedy ze ciezko czasami te skurcze odróżnić

Do góry