reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Mnie położna tez mówiła wlasnie zeby kocyk podkładać zwinięty w rulonik ny dziecko spało na boczku jednym drugim i sie nie odkręcalo - mój miał mega niesymetryczna głowę po porodzie wręcz jajko skierowane na jedna stronę - i sie ukształtowało i karmienie dziewczyny nie wazne czy kp czy mm tez zmieniajcie strony raz jedna i druga .
A z tym na bokach to niby sie kłóci z teoria ze najlepiej na plecach zeby dziecko spało .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Mam taki śpiworek po Zu. Ani razu nie użyłam, bo teszelki na zatrzaski są beznadziejne. Mam też taki jakby prostokątny, cieniutki na zamek i jego prędzej planuje stosować, a tak w ogóle to koleżanka poleciła mi woombie, ale cena póki co mnie przeraża.
1470388442474.jpg

A poduszke Zu od 5 m ma Aero 3d. Nią nawet jakby co to nie da się udusić. Testowałam na sobie. Zakrywają nią kompletnie twarz można spokojnie oddychać. Jak dziś będzie miał 4-5 miesięcy to też ją odziedziczy. Też ta firma robi ochraniacze do łóżeczka, że jest prawidłowa cyrkulacja powietrza zachowana.

Jestem w 27 tygodniu ciąży

Załączniki

• 1470388425679.jpg
    1470388425679.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 53
  • 1470388442474.jpg
    1470388442474.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 246
Aob właśnie coś tego typu chyba kupię uzywke żeby nie przepłacać. Wogole zrobiłam przed chwilą taka listę z cenami. Wolę tego nie zliczac.
Asia ten śpiworek wydaje się super. Ja właśnie o takim myslalam bo taki zapinany i na dole szeroki mnie nie przekonał. Co tam w nim dokładnie Ci nie pasowało z tym zapięciem?

W ogóle szelki za szerokie i podczas wiercenia Zuzia jakby się wkopywała w niego. Ręce wystawały i tak dalej, ale jakby to powiedzieć, nie siedział na miejscu. Musiałby być węższy w górnej części. Może to wsuwanie to przez to, że położyłam na klinie. Nie wiem.Ale też zależy co komu podpasuje. No mnie akurat nie spasował. Kupiłam potem taki składany jakby w kanapkę, taki bardziej jak kiedyś becik, tylko na zamki i on mi super podszedł, ale tamtych z szelkami jest pełno na allegro, więc pewnie się ludziom sprawdzają, albo ja trafiłam na beznajdziejny model.

Emka nie słyszałam o teorii leżenia na plecach ale z ciekawości poczytam później... mi położna mówiła jak Tobie i raz chodziło o główkę dwa o ewentualne ulewanie dziecka... choć wiadomo że o jedzeniu trzeba chwilę potrzymac dziecko pionowo no ale różnie bywa...

Joasia ja przeczytałam kiedyś o woombi już ale mały już miał wtedy jakoś 4-5mies i wydaje mi się że już był za duży no i odzwyczajony od takiego ścisku heh [emoji6]

Poduszka ciekawa opcja... ja mam zwykła akurat...

Keejti uzywki nie są już tak drogie.. a przez pewien czas ta zamulajaca muzyka i wibracje usypialy mi dziecko także coś tam się przydaje

Aob te plecy zapobiegają niby śmierci łóżeczkowej , natomiast mój mały przez fo ze ulewal miał ten klin i te boczki, a woombie chce kupić - i okazuje sie ze wyprawkę musze zrobić od początku ubraniowa bo... Sie rozeszło i nie wróciło :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

dziewczyny, ogromna prośba, czy możecie mi polecić jakaś firmę/model torby do wózka. coś co byłoby pojemne, z wieloma kieszeniami, dobrym zapięciem na wózek i na ramię, bo szukam i nie wiem co wybrać :hmm:a niestety leże i nie mogę pogrzebać fizycznie w torbach w sklepach

Cowsina na forach często polecają torbe skip hop, ale ja mam dwie xlander. Jedną kupiłam do xlandera, a drugą do Valco. Ta druga jest super. Chyba wersja urban. Często wychodzę z nią bez wózka. Jak trzeba można ją powiększyć na grubość. W srodku dużo kieszonek i schowków na zamek. W zestawie termoopakowanie i mata do przewijania.
Ja mam tą czarną w białe wzorki.
Link do: torba do wózków x-lander

Jestem w 27 tygodniu ciąży

reklama
Joasia mogłabyś mi podać nazwę firmy tej podusi i ochraniacza?

Co do torby nie pomogę, mam standardowa od adamexa zwykła, jedną kieszeń ma.

Do góry