reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Bujaczek tez mamy z bright stars.

Emka nie używałam w domu Tuli wcale. Moze ze trzy razy byłam na spacerze.
Należę chyba do grona tych szczęśliwych mam, których dzieci przy koncu jedzenia zasypiały i spały równo trzy godziny do następnego karmienia, także nawet nie wiem co to płacz dziecka. Żadnego bujania, usypiania. Zjadł, odkładałam go do łożeczka i miałam wolne. Także nosidło było mi w domu zbędne.
A jak był starszy to gdzies do 9 miesiaca wieczorem o 19:00 wkładałam go do łożeczka, gasilam światło i wychodziłam a po 10 minutach juz spał i to do rana, koło północy tylko wciągał na śpiocha jedną butlę. Także złote dziecko. Niestety babcia wszystko popsuła i teraz juz nie mam tak dobrze.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Milagros na początku pościel kompletnie nie jest potrzebna to możesz sobie darować a później zobaczyć jak w praktyce wyjdzie :) chociaż to tylko po 5cm mniej niż moje. I mam taki standardowy wymiar kolderki

Milagros tak jak Kejti pisze, na poczatku pościel zbędna. Moje dziecko ma prawie dwa lata i w sumie odkąd skończył rok używamy tylko cieniutkiej poduszki, wczesniej nawet jej nie używaliśmy. Pod kołderką spał moze ze 3 razy, dopiero teraz od jesieni planuje zacząć jej używać. Z tym, ze ja używałam śpiworkow do spania. Miałam pewność ze dziecko ani mi sie nie odkryje w nocy ani nie zadusi kołdrą.

Ostatnia edycja:
A ja przeszukalam olx i u nas pełno btight starts tylko nie te hybrydowe a zwykle po ok 50zl.i najpierw pomyślałam o tiny love 3w1 bo do spania by było jak do rodziców pojadę w okolicy świat być może na 2 tyg. Ale z drugiej strony tylko po to chyba szkoda kasy i wezmę chyba uzywke za grosze

Dzięki dziewczyny w sumie to bez sensu mam dwa śpiworki i kocyki w razie co jeden taki cienki i pieluchę flanelowa też mam :) więc może rzeczywiście kupie tylko baldachim i prześcieradło ;) a pościel dokupie później albo kupię materiał i będę Szyc :D

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Kejti a jakie sa hybrydowe a jakie zwykle? Nawet nie wiem jaki mam. Ale moim skromnym zdaniem nowego nie ma sensu kupowac. A ten tiny love fajny choc nie miałam to nie wiem jak sie sprawuje. Ja jak nie miałam jeszcze łożeczka turystycznego to jak pojechaliśmy do teściów to mały spał w gondoli postawionej na ziemi obok mojego łóżka.

Dziewczyny tak Was podczytuje , ale zapytam wprost o co narazie kolderka nie potrzebna? Tez zamierzalam kupic spiworek tylko zastanawialam sie ile dziecko w nim spi... ale poduszeczke chyba mozna kupic ?

Keejti ten leżaczek Tiny love 3w1 fajnie się sprawuje nasza Zuzia ma .. zalecił rehabilitant ze względu na to ze leżaczek jest sztywny i dobry dla kręgosłupa , miała leżaczek Fishera ale zakazał ... Tiny kołyska tez dobrze się sprawuje :)

Ja też nie zakupuje koldry narazić i tak w kołysze dzidzia będzie a mam kocykow sporo , otulacz i pieluszki bambusowo - muslinowe :)

reklama
Oj linka to mi namieszalas ;) używane od 150 te tiny love :d
Martini i tak noworodka na poduszce nie polozysz to bezsens chyba?
Ja do spiworka nie mogłam się przekonać i spał otulony ciasno otulaczem lub kocykiem i do rozka lub kocyka

O zapomniałam zarejestrowalam się na family Service i za jakiś czas dostałam maila ze wygrałam w I turze konkursu jakąś nagrodę i dziś odebrałam paczkę ;) pełnowymiarowe
20160804_150219.jpg

Załączniki

• 20160804_150219.jpg
    20160804_150219.jpg
    271,8 KB · Wyświetleń: 216
Ostatnia edycja:
Do góry