cowisnia
Zaangażowana w BB
cowisnia- Obliczenia są na podstawie listy wyprawkowej by Ivi+ kilka rzeczy, których tam nie było ale wiem, że muszę je mieć np. laktator elektroniczny, czy monitor oddechu. Napisałam w poście, że są to koszta jakie ja poniosę na wyprawkę.
Liczyłam tylko zakup nowych rzeczy na podstawie tańszych rzeczy w Smyku( na wózek wpisałam cenę 2300) Na pewno da się tą wyprawkę dużo taniej skompletować, gdyby kupować wszystko taniutkie, używane to przypuszczam, że w 2 tys. można by się zmieścić.
To są wyłącznie moje obliczenia, u każdej będzie to pewnie inna kwota. Można np. nowe łóżeczko z pościelą na Allegro za 250 zł kupić, a ja liczyłam za łóżeczko 300( bo chcę takie z szufladą)+300 na pościel ( 2 komplety)+ 60 na prześcieradła. Patrząc na kosmetyki: można kupić mydełko+ oliwkę Bambino będzie to koszt ok. 10 zł. albo zamiennie można kupić płyn Oilatum baby 500mł + szampon Emolium+Oliwkę Emolium+Mydełko Emolium i koszt będzie grubo ponad 10 razy większy niż zestawu pierwszego. Te moje wyliczenia są bardzo indywidualne i nie ma się co zrażać, że aż tyle kasy każdej jest potrzebne![]()
mama czwórki, ja się nie zrażam i broń boże nie oceniam tylko się ciut załamałam, że rzeczywiście jeszcze muszę dużo kupić. Przepraszam, jeżeli mój post miał inny wydźwięk
więc też na pewno kupię kosmetyki droższe typu Oilatum