reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Skrzat przebije cie. Ja go wyrwalam w lumpku za..50gr
A ja mam sporo kocykow i dwa fajne takie zapinane w spiworek to jak nie starczy to bedzie w tym ewentualnie mama jescze uszyje bo ten rozek wyszedl mnie z 5 zl za materialy ;)

Diabliczka z x move z tej serii around the world , dzisiaj bedzie kurier to powiem jak ale glownie z tego wzgledu ze mi sie podoba i ze ma podnoszone plecki. Tyle że ja ja chce na stelaz britaxa
Wydaje mi sie ze to moga drogo jak na wozek 3 letni na dobrej promocji za niewiele więcej pewnie nowy mozna kupic. Jak szukalam gondoli to za 150-300 mozna w dobrym stanie kupic stelaz z gondola a 2w1 tak za 800 to mysle duzo

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

reklama
Aa mialam Was zapytac czy ktoś uzywa tej dostawki dla starszaka i jaka polecacie? Musze w koncu sie rozejrzec za jakas uzywka.
No i stojak pod wanienke. Dostalismy alr mamy mniejsza wanienke niz stojak i teraz nie wiem czy na wieksza zmienić, czy bedziemy uzywac. Przy julku maz nalewal wody i przynosil do pokoju na lozko ale to troche uciążliwe. A teraz przewijak mamy w lazience i tym bardziej ze przy Julku biegajacym wkolo może by sie sprawdzil taki stojak do lazienki. Myslicie że warto?

A tak wogole mamy "podwojne" jak myślicie ogarnac wieczorem karmienie i kapanie? Jakas kolejka , jednoczenie?

Keejti, u nas na początku kolejka, a jak młodsza usiądzie, to pewnie razem przynajmniej czasami.

Właśnie, bo na początku kąpiel w przegotowanej wodzie, dobrze pamiętam? Czy od razu w takiej z kranu? My najpierw gotowaliśmy, ale nie pamiętam jak długo, chyba do 3 m-cy, upierdliwe to było, a Wy jak będziecie robić?

Niee ja chyba w takiej z kranu bede kapac od poczatku
Wlasnie zastanawialismy sie czy robic tak ze Julek do wanny +zabawki , mala w wanience na stelaz -tata kąpie i ubiera malutka, Julek sie bawi, mama szykuje cyce albo mleko i kolacje dla Julka. Ja karmic mala maz ubierac Julka i do kolacji a na koncu my:d. Nie wiem czy to jest realne
Bo jakos wydaje mi się ze najpierw jedno pozniej drugie to do rana sie nie wygrzebiemy

Chyba też sobie odpuszczę to gotowanie tym razem, hmm... A może nie gotowaliśmy, tylko kąpaliśmy na stole w pokoju i kojarzę, że mąż przynosił wodę w garnku, ale nalewał może z kranu :D Muszę go zapytać, bo nie pamiętam :D

eeeee milla szalona jakie gotowanie? :D never ever :D prosto z kranu, od początku ;)

Keejti wieczór mnie póki co martwi, ale pewnie będzie tak że wcześniej będzie młody kąpany+cyc+usypianie, a potem cała trójka.. A jeśli nie zaśnie, to mąż będzie musiał ogarnać trójkę jak ja będę usypiać młodego:/ Bo on będzie najmniej regularny poki co, a starszaki mają już swoje godziny chodzenia do łazienki i pójścia spać, więc jesli mlody nie będzie chciał akurat spać - to będzie w leżaczku z nami w łazience na przykład :)

Haha, smsa do niego napisałam, nie gotowaliśmy, ten garnek mnie zmylił! :D Zawsze on szykował kąpiel, ja dopiero po kilku m-cach, więc sama sobie dopowiedziałam ;)

No, za ogarnianie 4 czy 5 szacun wielki się należy :D Zresztą 3 też :)

U nas jest tak, że Małgosia po kąpieli raczej przypływu energii dostaje, dlatego w ostatnich m-cach zdarza się czasem, że kąpiemy ją już po podwieczorku, więc jak coś, to może też tak będziemy robić, okaże się, tym się nie martwię na razie.

Milia o tak suszarka super sprawa tylko mnóstwo prądu ciągnie

Keejti jesteś mistrzynią ...0.50 gr Wow [emoji6] a rożek też kosmos...
Też mi się wydaje ze dużo i to jeszcze xa a ja wolę move
U nas też przy pierwszym było mycie na łóżku a jednak na stelażu chyba lepiej. Sama się zastanawiam
Z tą kolejnością to jeszcze sama nie wiem bo teraz Sz chodzi wcześnie spać bo ok 20-20:30 a nie jak wcześniej 22-24 ,z tym ze nie ma drzemki w dzień a jak z Juniorem będzie ? Okaże się. Na pewno będą codziennie kapiele

Milia pierwszy raz słyszę o gotowanej [emoji54] My z kranu tylko lalismy

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry