reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Diabliczka, nie dziwię się, że pierwszy raz słyszysz, bo wymyśliłam to sobie;)

My na początku wanienkę stawialiśmy na stole w pokoju, ale potem w łazience na pralce i teraz chyba od początku też będziemy w łazience kąpać, bo wynoszenie potem wanienki z wodą, to masakra, nigdy nie byłam w stanie tego zrobić.

Zdaję sobie sprawę z tego, że ciągnie prąd, rachunku jeszcze nie dostałam, może będę płakać... ale grzyba na ścianie już nie będzie! A jak wiosna przyjdzie, to będę na dworze suszyć znowu.

reklama
Karosznurek, ale my nie gotowaliśmy jednak :D Chociaż do buzi była rzeczywiście przegotowana :) Ale po prostu z czajnika odlewałam do kubeczka przed myciem i przecierałam buzię, a do wanienki nie, tylko mąż nosił w garnku wodę do pokoju i tak sobie teraz wymyśliłam, że jak w garnku, to przegotowana :D

W szpitalu położne kąpały dzieci w umywalce, tzn. pod kranem, ale ja bym się nie odważyła, brakowałoby mi tej pewności w rękach ;)

Ja przy Basi rożka nie użyłam;) tylko jako matkę na łóżko ;) ona leżała pod pieluszka, kocykiem nawet nie zawinięta, tylko tak luzno. Przesikiwania w ogóle nie pamietam:) Ona w ogóle mało problemowa była wiec teraz druga moze nam dać popalić;P

Suszarki nie mam, ale na wiosnę po remoncie łazienki planuje kupic:) my mamy ogrzewanie na prąd na razie z nawiewem wiec chwila i większość sucha jak stoi obok grzejnika;)

Co do kąpieli my mamy stojak, w łazience za mało miejsca. Ten stojak to byka najlepsza i inwestycja w kręgosłup :)

Keejti spoko ja tez sie martwię jak 2 ogarnę tym bardziej ze u nas pójście spać to około 1,5h z myciem, kolacja i czytaniem. Na razie nic nie zakładam zobaczymy jak w praniu moze jak Młoda bedzie ładnie cyca ciągnęła to ja wtedy będę czytać Basi bo to dobre 30minut:) potem Mała do łóżeczka i Basia do swojego a my swoje. Dobrze by od początku nauczyła sie zasypiać sama. Mój głos przy czytaniu tez ja moze wyciszy, pytanie jak ogarne książkę, cycka i dziecko [emoji23] ale na wszystko sa sposoby jak kp juz bedzie ustabilizowane [emoji39] a na początku jak ja będę czytać maz bedzie musiał ogarniać Mała i tyle jakoś sie w praktyce ułoży;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat, może jakiś stojaczek na książkę? ;)
A wiosną/latem nie wolisz suszyć na dworze?
Obwieszałam oczywiście zawsze grzejniki w sezonie grzewczym, ale i tak wilgoć się gromadziła, stwierdziliśmy, ze na jesień/zimę u nas suszarka to jednak mus...
Owijanie polecam jednak, bardzo wycisza dziecko :) szkoda, że ze starszymi tak się nie da :D

Kaorsznurek ja też się zastanawiałam nad umywalką :p Mam taką nablatową płytką idealnie wyprofilowaną ;P o coś w ten deseń. Czy nie jest idealna do kąpieli :)

No dobra wanienkę też mam. Ale nie wiem gdzie jej będę używać :(

Załączniki

• rosa2.jpg
    rosa2.jpg
    91,8 KB · Wyświetleń: 86
Ja na stojak nie narzekałam:) naprawdę był super i zajmował mało miejsca.

Emalka piękna umywalka;)

Grzejniki mam akumulacyjne wiec one dmuchają jak oddają ciepło. To jak pranie stoi to raz dwa suche.

Milia ja czasem nawet jesienią, zima jak piękna pogoda susze na dworze;) a dosuszam w domu. Sezon letni to cały. O suszarce mysle bo przechodzimy na gaz i ogrzewanie podłogowe to juz tak dmuchać nie bedzie zima.

Wybrałam sie dziś do babeczki z olx, kupiłam śpiworek (kolor jak wstawki czerwone w moim wózku) i jeszcze 2 komplety + body. Rozmiar 50:) za ciuszki dałam 20zl babeczka ma synka co ma 6 tygodni i juz sprzedawała;) jak nowki:)

1477055807-3abhpd.jpeg
1477055819-uhn0w5.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie w pierwszych dniach wanienka stała na ławie w salonie, potem dawaliśmy już do wanny. Jak będę sie czuć ok po porodzie to może od razu będziemy kąpiel w łazience robić.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Skrzat, teraz rozumiem, napisałaś, że na wiosnę i że zimą szybko Ci schnie, to pomyślałam, że chcesz suszarkę, jak sezon grzewczy się skończy.
U mnie suszenie na dworze jesienią i zimą nie wchodzi w grę, bo ludzie śmieciami palą, nasze osiedle ma gazowe ogrzewanie, ale wszędzie dookoła domki i czarny dym z kominów, smród, oddychać się nie da, w dodatku miasto w kotlinie i jak nie ma porządnego wiatru, to wszystko się kisi :(
Twoja psina chyba się przymierza do śpiworka :D

Joasia, tylko raz próbowałam jak dotąd M. kąpać w wannie, to nie na moje plecy niestety...

reklama
Skrzat Psinka jaka ciekawa;-) może myśli ze to dla niej posłanie;-) Moj piesio tez wszystko musi zobaczyc i powąchać, nawet z zakupów jak przychodzę to łepek wsadza w reklamówki. Śpiworek jest extra, ja mam do wózka taki śpiworek ale bardziej sztywny i z szelkami ze mogę go nieść w ręce. Kupiłam razem z wózkiem.
Wanienkę mam po bratanicy która juz kapie sie w dużej wannie, bez stojaka. bede kapać na stole bo nie wiem czemu boje sie stojaków. Wiem ze to praktyczne ale strach przed tym ze sie złoży jest większy. stół mam wysoki i szeroki to dam radę. Dziewczyny te które maja prysznic, jak kapiecie dzidzie która juz nie kapie sie w wanience ?

Do góry