reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

haha karosznurek na podłodze najlepiej wtedy wiesz ze nie spadnie i nic sie nie złoży/ rozłoży.
Tylko myśle ze jednak kiepsko maleństwo przytrzymywać na kolanach czyli pomysł jednak do du.. hehe
A tak serio to moja bratanica była właśnie kąpana na stole tylko ze moja mama pomaga w tym, wiec były dwie osoby.
Milagros ja mam właśnie bardzo płytki brodzik wiec myśle ze jeśli nie zmienię lokum za ponad pol roku to dziecko bedzie kapać sie dalej w wanience tylko ze większej i bede wstawiać do prysznica bo prysznic mam na cała ścianę. Albo kupie dmuchany basen :laugh2:

reklama
1477133675-1d1mld.jpeg

R odebrał dziś paczke ze smyka, bo w środę byl kurier jak bylam w szpitalu. A zamowilam w poniedzialek wieczorem - więc szybko.

Poza tym przyszły rajruzki dla bobo i koszulki i ciastolina dla Zu.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Karosznurek Koalka stojak to nic złego, wanienka mocno w nim siedzi:) a naprawdę dla pleców to zbawienie :) ale wiadomo każdy musi czuć sie pewnie.
My mamy prysznic i najpierw byl stojak z mała wanienka, potem jak b zaczęła mega stabilnie siedzieć wanienka w prysznic ale juz ta większa, która szybko zmieniłam na ta z IKEI i tak do ok 4/5 lat a nawet czasem i dzisiaj ta wanienka z IKEI bo ona jest prosta i wysoka i stabilna wiec ładnie w prysznicu leży.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Poprzednio miałam dwa rożki i to absolutne minimum. Teraz dokupiłam trzeci zeby było na spokojnie. Bo a to sie ulalo, a to zasikalo. A jednak rożek sie przydaje, bo dzieciatko lubi byc otulone.

Oj czyli nie tylko mnie sie zdarzalo ze dziecko mi sie przesikiwalo, bo dziewczyny jakis czas temu mnie tu zdołowały. U mnie tez czasami na jedno przebieranie ze 3 komplety szło. Pisałam juz o siusiaku w dol.
Przy chłopakach jest jeszcze jeden patent. Otwieramy pieluszkę, lekko dmuchany na siusiaka i szybki zakrywamy pieluszką. Odczekajmy chwile i możemy zakładać nową.

X-landery sa raczej drogie i chodliwe. Ja za używkę tez dałam kiedyś niecały tysiąc, a w sklepie kosztował trzy tysie.

Milia w szpitalu kapali w wodzie z kranu i ja w domu kapalam w normalnej kranowce. Edit: juz doczytałam....[emoji6]

Skrzat, Karosznurek,Joasia sliczne zakupy.

Josia moj lezaczek stoi juz rozłożony i syn każdemu pokazuje jak bedzie bujał brata. Ciekawa jestem jak Ci sie sprawdzi ten pałąk. Miałam podobny z tiny love, ale jakos mnie nie przekonał. Taki mało stabilny był, wiec go sprzedałam.

Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Fajna ta karuzela ;)
Ja bym sie chyba bala tak cos z aliexpress dac dziecku do buzi[emoji14]ale racja ze takie zwykle z allegro bez atestow to to samo tylko drozsze

Jestem w 37. tygodniu ciąży <3

Basienka - jeśli mogę Ci coś polecić, to z gryzaków najlepiej zwykle sprawdza się coś takiego jak to poniżej.
Link do: Gryzaki kółka do łączenia Babyono 1384
Link do: B-Kids GRYZACZKOWY ŁAŃCUCH Kółka GRYZAK New
Zalety: każdy z elementów można chwycić, dodatkowo można zawiesić w różnych miejscach, użyć jako zawieszki do innych zabawek, a forma tego kółka pozwala dzieciątku masować sobie dziąsełka wg potrzeb, bo kręci tym kółkiem w buźce jak chce;) I jest bezpieczne, bo żadnego elementu nie wsadzi "całego" do paszczy.. Co więcej, jest mega tanie :D Więc.. ja osobiście polecam ;)

reklama
O tak. Ja też babyono lubie. Przy Zuzi miałam kilka różnych, a Aliexpress jeśli chodzino cokolwiek w stylu do zabawy czy ubrania to ja jestem bardzo ANTY. Jakieś dekoracje na ścianę czy coś to ok, ale sama bym tej chińszczyzny w ręce mieć nie chciała dłużej, a co dopiero dziecku dać.

Jestem w 39 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Do góry