reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

reklama
Myślę że kapturek jest zbędny żeby nie powiedzieć niebezpieczny wg mnie. Ale bardzo ładne wzorki tych które wstawilas.

Ja mam 3 opcje do spania. Zobaczymy co się dziecku najbardziej spodoba. Wtedy ewentualnie dokupie po sztuce dodatkowej. Mam jeden rożek, jeden otulacz dostałam w spadku, jeden spiworek kupiłam z metkami Georga za 30zł
1473756442016.jpg
1473756446341.jpg

Jestem w trakcie 31 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

Załączniki

• 1473756442016.jpg
    1473756442016.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 259
  • 1473756446341.jpg
    1473756446341.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 264
Skrzat, torba fajna :)
Karo, Twoje zakupy śliczne :)

Skrzat, szczerze, to wydaje mi się, że za ciepłe takie coś do spania w domu, chyba że masz niską temperaturę.
Akurat u mnie kapturki i czapeczki w domu zupełnie odpadają, nie jestem zwolenniczką i bardzo mi się spodobało to, co położna w szkole rodzenia powiedziała, jak chodziłam poprzednio, żeby nie przesadzać, bo my też w czapkach w domu nie chodzimy. Ani razu w domu czapeczki nie założyłam, w szpitalu też nie dawali choć wcześniaka miałam i dogrzewana była na początku, kapturek w domu uznaję tylko w ręczniku ;) Ale wiadomo, każda mama robi, jak jej instynkt podpowiada, może niektóre dzieci też wolą mieć bardzo ciepło w główkę.

Piękne te wasze zakupy :)
Dostałam wczoraj fotelik-leżaczek 3w1 z fisher price, miała któraś z nim styczność ?

Co do czapek, pamiętam U nas mama zakładała po kapaniu tylko ze względu ze musiała przejść z nagrzanego do kapania pomieszczenie przez całe mieszkanie i nie chciała żeby owialo, a w pokoju jak już dzidzia szła do łóżeczka to sciagala, tak było przynajmniej z bratem co zaobserwowalam. U nas raczej czapka będzie zbędna bo jeden pokój od wszystkiego ale kilka mam w razie w :)

Do spania mam rożek, ale wiem już gdzie są otulacze w razie w, a jak nie to mam taki cienki kocyk :)

Edit, wciąż czekam na przesyłkę z gemini liczyłam ze dziś będzie bo zamawialam chyba w czwartek... Max w piątek.

Mnie wlasnie tez ta kapoca niezbyt, z uwagi na bezpieczeństwo i uduszenie, Basia była bezczapkowa w domu ale wtedy było 37 stopni i lato, ja w ogóle nie uznaje ubrań dla noworodków z kapocami bo jak to biedne dziecko ma leżeć ciagle z czymś pod głowa, szyja, wiec np. Nie wiem kto projektuje takie bluzy. Ten otulaczek mi sie spodobał wlasnie ze ciut cieplejszy dzidzia by mogła spać w cienkim body a to bedzie jako kocyk, kołdrę to ja wyciągnę jak dziecko bedzie miało dobre pół roku jak nie wiecej:p puki co nawet nie szykuje pościeli oprócz prześcieradła i ewentualnie ochraniacza, chyba jest wersja tych wzorów bez tej kapocy co by mi bardziej odpowiadała. Ja fanka rożków nie jestem, Basi ani razu nie zawinelam. My mamy w domu ok 20 stopni.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat, no to zobaczysz, jak dziecku przypasuje, będzie dobrze spało, nie będzie się pociło, to ok, a jak coś nie tak, to zmienisz :)
Też żadnej pościeli oprócz prześcieradła nie szykuję, ochraniacz dam później dopiero, jak dziecko stanie się mocno ruchliwe, wcześniej chcę dobrze widzieć również z pozycji kanapy ;)
Mam 2 śpiworki frotte i jeden cienki bawełniany, ale będę raczej w pajaca ubierać na noc i dopiero śpiworek, bo tak to obawiam się, że jednak nóżki by marzły, w nocy w zimie tez mam ok. 20 st., a jak będzie za zimno, to wtedy coś cieplejszego założę małej. Naczytałam się i kocyków/kołderek dla takich małych dzieci się boję, co innego na spacer czy w ciągu dnia, jak mam dziecko na oku.

Przyszło w końcu zamówienie z gemini, zadowolona jestem :-)

Co do pościeli ja nic nie kupuje, zamierzam tylko prześcieradło teraz kupić. Nad ochraniaczem się jeszcze zastanawiam czy teraz czy później, no i pościel na pewno dopiero na następną zimę. :)

My używaliśmy czapeczek jakies 2-3 tygodnie, bo mały jako wcześniak miał problemy z termoregulacja. Zreszta nawet w szpitalu to stopki przez kilka dni mu okręcali watą i dopiero na to skarpetki, bo mu marzły.
Skrzat śpiworek to naprawdę fajna sprawa, tylko zeby nie był za gruby bo tam w środku naprawdę fajnie grzeje.

Jestem w 30tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

reklama
Milia my to chyba do tej samej szkoły chodzilyśmy hehe [emoji6] a tak serio to ja za czapkami w domu też nie jestem.. a spać będzie bez niczego albo w rozku no ale u nas ciepło w domu..

Jestem w 33 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

Do góry