nika2000
Fanka BB :)
Ja nie kapie codziennie, raczej co drugi dzien, tak to szybkie przemycie, a codziennie tylko jak sa upały. Mimo wszystko moje dziecko chodzi regularnie spac koło 20. Dla niego rytuałem jest piżamka, smoczek i przytulanka, butla. Potem kładziemy sie razem, cos mu poopowiadam czy poczytam. Czasami usypia w ciagu 5 minut, a czasami trwa to i pol godziny. Problem jest wtedy kiedy mamy nie ma w łożku, wtedy musi byc naprawdę zmęczony zeby szybko usnąć. Wczoraj babcia usypiała go godzinę i nic z tego. Ja ją zmieniłam, 15 minut i spał. Uważam, ze bardziej niz o kąpiel chodzi o powtarzalność, przed snem to samo kazdego dnia. Moj akurat kąpiel traktuje jako zabawę - musi mieć dziesiec kaczek, rybki i inne zabawki. A w wannie to mógłby i godzinę siedzieć.
Ktos chce kapać codziennie dlaczegozby nie, ale bez codziennej kąpieli tez da sie ustalić jakis rutuał. Mysle, ze kazda mama sama potrafi sobie to tak ustawić zeby przyniosło oczekiwany rezultat.
Jestem w 29tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]
Ktos chce kapać codziennie dlaczegozby nie, ale bez codziennej kąpieli tez da sie ustalić jakis rutuał. Mysle, ze kazda mama sama potrafi sobie to tak ustawić zeby przyniosło oczekiwany rezultat.
Jestem w 29tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]
Ostatnia edycja: