reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Millagros ja miałam chyba z 4 saszetki ale oddałam mamie bo miałam cc i to było zbędne. Polecam szare mydełko albo z nanosrebrem ,bez żelów i smarowideł

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Milagros Mila tak mama bardzo pomaga. Będzie pierwsza wnuczka [emoji5] sposób układania podpatrzylam u jednej z Youtube-owych mam. Twierdzi że dużo łatwiej tak coś znaleźć i jest większa szansa że dziecko założy wszystkie / większość ubranek niż jak są położone jedne na drugim. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce [emoji6]

Jestem w trakcie 30 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

Emalka muszę spróbować bo się boję że moja nie zdąży wszystkiego założyć :)
Diabliczka mam w domu białego Jelenia jeszcze ale nie wiem czy to dobre ?
A O szarym myślę muszę pomyśleć :)

Emalka, jakbym się zaparła, to może bym tak ułożyła za pierwszym razem, ale potem po praniu w codziennym życiu raczej by mi nie starczyło konsekwencji ;)

Firana, chyba nie musi być z emolium... kąpać przecież też nie trzeba w emolium/oilatum. My mamy oliwkę z Hippa, ale zaczęłam używać dopiero niedawno właśnie do główki. Ciałka podobno się nie oliwkuje, bo wg nowych teorii oliwka zatyka pory, przynajmniej rok temu w mojej szkole rodzenia tak mówiła położna.
Wydaje mi się, że do smarowania ciałka, jeśli nie kąpie się w emoliencie, lepszy jest jakiś balsam niż oliwka.

Milagros, ja po cc, więc nie wiem jak z tantum rosa, wydaje mi się, że powinno wystarczyć, tym bardziej, że nie wiadomo, czy Ty będziesz miała cc czy sn.

Ja smaruje się perfecta mama i tym z rossmanna, od oliwki miałam sucha skórę normalnie mi się łuszczyla.

Ja smaruje się naturalnym balsamem z maslem shea itp., ale właśnie od natłuszcza skorę porządnie i rano jeszcze go czuję na skórze. Podczas smarowania, w dotyku wzbudza we mnie podobne "emocje" jak oliwka.

Jestem w 32 tygodniu ciąży

A tak w ogóle to mając "wszystko" tak jak myślałam... zamknęłam się z wydatkami w 1500zl (w tym dostawka i jej wyposażenie). Nie chce myśleć ile Wy musiałyście wydać kupując wszystko od a do z. A ja i tak same niezbędne rzeczy i w super cenach brałam. Jakbym miała "poszaleć" to by wyszło spokojnie 2 razy tyle, lub więcej...

Jestem w 32 tygodniu ciąży

reklama
Do góry