reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

no włąsnie mi tez sie szybko nudzi dlatego staram sie wynajdywac i podpatrywac tanie i łatwe sposoby na zmiane rzeczy zwykłych w niezwykłe...

i tez sie zgadzam ze wygoda w przypadku lozka jest wazniejsza niz forma-dlatego niezaleznie od tego jaki pokoj zrobie lozko adas bedzie miał normalne-rosnace z nim...tylko jesli pokoj bedzie morski to zrobie mu baldachim zagiel, a jesli pokoj dzungla to lisc...

bardzo łatwo wykonac nawet bardzo skomplikowane malunki na scianach - wystarczy pozyczyc od kogos rzutnik-wybieramy wzór - w necie jest masa takich które mozna drukowac jako kolorowanki dla dzieci- rzucamy na sciane, robimy szkic ołowkiem i gotowe-potem tylko malowanie farbami zostało, na koncu kontury przeciaga sie czarnym i juz...

tak samo meble-najprostszy i najszybszy sposób na zmiane to okleina lub tapeta...bardziej pracochłonny to elementy przykrecane z płyty meblowej-tu trzeba troche zachodu, bo trzeba miec wyrzynarke i meza co ma nieco siły-wzrór rysyjemy na płycie, maz wycina, my szlifujemy brzegi zeby były gładkie-przykrecamy do drzwiczek szafki, malujemy...

ja chce zrobic adasiowi pokoj z motywem morskim-bedzie mial wymalowane na scianach bulaje przez które bedzie widok na jakies wysepki, firanki beda udawały morze, bedzie na nich wisiec siatka z wplątamyni rybkami, stare polki billy z ikei okjele okleina w bobmelki, na panelach beda dywaniki w kształcie rybek, miejsce do zabawy zrobie na podescie który bedzie wylgadał jak skrzynia piracka...oj pomysłow mam sporo...

druga alternatywa do pokoj dzungla-ale tu mam mniej pomysłow narazie

no chyba ze adas bedzie na tyle kumaty ze sam wymysli cos-to bede kombinowac...mam juz kilka rozwiazan na pokoj dinozaurowy, boba budowniczego, pociag tomek, samochodowo-miejski...tzn podpatrzonych pomysłow...

wiadomo ze dziecku nie robi sie czegos na stałe-wychodze z załozenia ze to co sie podoba 2 latkowi nie bedzie sie podobac 7 latkowi...dlatego nie bede za wiele kasy w to inwestowac...sorko i tak wiem za za 4-5 lat czeka mnie zmiana, a potem kolejna jak adas bedzie miał 14-15 lat...za narpawde nie za duze pieniadze mozna zrobic cuda...tylko trzeba byc pomysłowym lub tak jak ja podgladac jak to robia inni

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mordoklejka - super masz pomysły :))) mi brakuje fantazji, a pokoik bedziemy szykowac taki zwykly, tzn kolorowo i dziecinnie ale bez fantazji. Kupiliśmy już tapety - będą też rybki w morzu z jednej strony i miśki na łące z drugiej :)

My sanek raczej nie będziemy kupować, u nas jeśli śnieg spadnie to zaraz się topi, ale to się okaże :)

No właśnie,u nas jeśli jest śnieg (a raczej nieczęsto)to zaraz się topi,wiec okazji do użycia sanek brak( może 1-2 w ciągu zimy).Sanki są super ale szkoda mi by było ich kupować.

no włąsnie dlatego ja saneczki podpowiadam jako przeznt na mikołajki :-D:-D:-D

jak na wiosne rusze z pokojem to bede na biezaco zdawac fotorelacje:-D:-D:-D

To masz fajnie.U nas tylko my sami dla dzieci coś kupujemy wiec nie mogę liczyć że od kogoś coś dostaną.Tylko moja mama kupowała super prezenty dla dzieci(ale mama już nieżyje:-().Teściowa nie kupuje a jeśli już to czekoladę.

Saneczki bardzo fajne :-)
Ja kupować nie będę bo mam po synu,zwykłe drewniane z oparciem które służą mu do teraz.Jak był mniejszy wkładałam mu kombinezon do tego kocyk i było ok
Modroklejka ale masz super pomysły,czekamy az zaczniesz wprowadzać je w życie ;-)

reklama
Ja bardzo żałuję że nie wzięłam sanek z Pl przywiozę je w grudniu ale pewnie do tego czasu będziemy mieli tu sniegu że ho ho,w zeszłym roku było cos koło 3 metrów i ludzie chodzili w takich korytarzach :szok::szok::szok:obok nas była zrobiona górka dla dzieci

Do góry