reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Laila z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć że rożek przydaje się bardzo , na początku zastępuje nawet kołderkę w łóżeczku , bo kołderka dziecięca jest za wielka dla maluszka. Co do kosmetyków to każda położna chyba mówi co innego , bo mnie w szkole rodzenia mówili żeby oliwki stosować od początku i że bambino jest najlepsza bo nie uczula. Co do J&J to przy córce używałam płynu do kąpieli taki przeźroczysty z pompką od pierwszych dni i był rewelacyjny, innych kosmetyków z tej firmy nie kupowałam.http://www.allegro.pl/item549423625_kojec_lozko_kolyska_bezpieczne_super_gratis.html
dokładnie tak, ja również używałam rożka jako kołderki :tak: a z kosmetykami też jest różnie, ja od początku używam J&J i jest OK

reklama
kosmetyki chyba trzeba po prostu wypróbować bo kazde dziecko jest inne.
To tak samo jak z chusteczkami do pupci:tak:

A co do oliwki u nas mówili że jesli ktoś bardzo chce to może używać np do masażu( najlepiej masażyk przed kąpielą bo po kapieli dziecko będzie chłodniej na golaska) ale ogólnie nie ma takiej potrzeby tak normalnie. baaa nawet co się zdziwiłam powiedziała położna aby dopóki można nie używać żadnych maści do dupci na odparzenia itp typu sudocrem, dopiero jak coś się bedzie działo.A tak tylko płyn do kąpieli albo mydełko dziecięce i tyle.. No cóż zobaczymy jak to się w praktyce okaże;-)

ja z kolei tak naprawdę kupiłam tylko mydełko, oliwkę, chusteczki do pupci ale tylko 2 paczki, krem do buzi ochronny i pielęgnacyjny. Mi z kolei polecano BAMBINO Chyba tyle starczy na początek. A i maść linomag mam już i sudocrem ale próbkę.

Ostatnia edycja:
To ja się pochwalę jaki mi sie wczoraj komplecik udało upolować :). Trafiłam na jakąś końcówkę wyprzedaży w Smyku i zapłaciłam niecałe 20zł. Bluza polarowa i spodenki też podszyte polarkiem :)

Załączniki

• IMG_9756_2.jpg
    IMG_9756_2.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 37
dzięki madzik, będę musiała sprawdzić. Tzn łóżeczko i tak już jest w domu, najwyżej nabiegam się teraz za materacem , ale przyznam się że nawet nie zwróciłam uwagi na wymiary, myślałam że wszystkie są robione standardowo :dry::sorry2:

Ja mam niestandardowe łóżeczko, i kupiliśmy do niego materac kokosowy i powiem Ci , że mój m w 5 min miał go przycięte do wymiarów łożeczka:tak:

reklama
Madzik - ja mam zdejmowany. Ale myślę, że jak będziesz miała przycięty materacyk, to pokrowiec będzie można trochę podwinąć pod spód i nie powinno byc problemu :-)

Do góry