reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Magdalenka,na przewijaku pierwszego dnia mialam pieluszke flanelowa (pokrowca nie zamierzalam kupowac) ale mala szybko ja kupka zabrudzila wiec uznalam ze poloze zwykly podklad na lozko (taki jak mialam ja w szpitalu-z 1 strony ceratka z a drugiej hmm takie cos miekkie) i na to recznik papierowy w miejscu gdzie mala ma pupe (tu recznik zdjety).Wtedy wyrzucac bede tylko te reczniki spod pupy a podklad pozostaje wzglednie czysty.Omija sie pranie bo jak juz bedzie brudny to wyrzuce i zaloze nastepny.Nie zsuwa sie:tak:

wczoraj wieczorem byłam na zaległych zajęciach ze szkoły rodzenia... temat-opieka nad noworodkiem. Bardzo się cieszę że nie kupowałam wcześniej kosmetyków bo pewnie kupiłabym wszytko co jest na rynku a okazało się że nawet oliwki mam nie używać:szok: tak więc musze kupić tylko płyn do kąpieli, kremik ochronny, sudokrem i to wszytko... zero oliwki i na poczatku zero talku.
w razie pojawienia się ciemieniuchy absolutnie nie oliwka tylko oliwa z oliwek... i to co już większość z was mówiła nic z J&J bo uczula....
aa i jeszcze do szpitala proszą żeby zabrać ze sobą nakładki na sutki z aventu... żeby cyrków nie było... a do szpitala potrzebuję tylko śpioszki i kaftaniki.... czapeczki łapki daje szpital wraz z rożkiem w którym dzidzia śpi..... pytałam położnej czy rożek w ogóle mi się przyda w domu to powiedziała ze ewentualnie do karmienia...tak więc ja rożek zastąpię chustą...

Ostatnia edycja:
Sara śliczny kącik dla dzidzi:)
Pozdrawiam serdecznie was wszystkie
Kwietniówka która musi wytrzymać do 20 marca;-)

My z racji tego, że mieszkanko mamy nieduże, a chciałabym mieć dzidzię przy sobie w pierwszych tygodniach postanowilismy wstawić łóżeczko do naszej minisypialni :-). W związku z tym łóżeczko musiało zostać skrócone o ok 20 cm. Wszystkim zajął się mój M :-) Przeijak planuję w łazience (z racji skróconego łóżeczka). Ogólnie wygląd tak:

Sara śliczny kącik urządziliście dla córeczki :tak::-)
Laila z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć że rożek przydaje się bardzo , na początku zastępuje nawet kołderkę w łóżeczku , bo kołderka dziecięca jest za wielka dla maluszka. Co do kosmetyków to każda położna chyba mówi co innego , bo mnie w szkole rodzenia mówili żeby oliwki stosować od początku i że bambino jest najlepsza bo nie uczula. Co do J&J to przy córce używałam płynu do kąpieli taki przeźroczysty z pompką od pierwszych dni i był rewelacyjny, innych kosmetyków z tej firmy nie kupowałam.
Eve zdolnego masz męża , łóżeczko śliczne i bardzo mi się podoba ten organizer z kieszonkami :)

A ja zamówiłam wreszcie na allegro łóżeczko
KOJEC/ ŁÓŻKO/ KOŁYSKA-BEZPIECZNE+SUPER GRATIS (549423625) - Aukcje internetowe Allegro
właśnie listonosz je przyniósł, ale rozpakuję je po remoncie by się nie zakurzyło, muszę jeszcze tylko dokupić do niego materac
wózek już mamy , zdecydowaliśmy się jednak na X-landera XA , sąsiadka ma taki i chwali sobie, mi też jakoś najbardziej się podobał

Ostatnia edycja:
irmaa

fajne łóżczko zamówiliście :-)
Ja też chciałam tego typu ale jakos nie mogliśmy znaleźć wymiaru odpowiedniego, a drewniane łatwiej nam było skrócić :-)

EVE, pościel przepiękna, dodam, że mam identyczny wzór :-D
Fajnie, że mąż taki sprytny i skrócił łóżeczko, ale nie było Wam trochę żal, żeby nową rzecz od razu tak radykalnie przerabiać, nie dało się na początek kupić jakiegoś mniejszego mebelka do spania, np. kołyski ? tak żeby się w sypialni zmieściła.

reklama
magda19lenka

zastanawialismy się nad kołyską, ale mąż się uparł, że nie (potem się okazało, że mogłam mieć pożyczoną, ale łózeczko juz stało). Rozważaliśmy te kosze wiklinowe itp, ale stwierdziliśmy, że takie łóżeczko (choć skrócone) posłuży dłużej niż kosz czy kołyska. Tam nie masz regulowanego dna, a dziecko jak zacznie być bardziej ruchliwe mogło by wypaść. Zresztą osiągi wagi w takich kołyskach są do 9 kg. No i zdecydowalismy, że kupimy drewniane i skrócimy. Zresztą i tak pewnie będziemy musieli się "wyprowadzić" z sypialni, a wtedy dziecko dostanie swoje łóżko. Widziałam w ikei łóżko z regulowaną długością, które będzie nam pasowało do komody dzidziusia :-)

Co do pościeli, to mąż wybierał i wzór i kolor, bo ja się wściekałam za bardzo przy wyborze - mnie się wszystkie podobały :)

Do góry