reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

mnie martwi, że w takim miękkim nieusztywnianym staniku to będę jak deska wyglądała :-(
teraz się w push-up'a wcisnę i wyglądam na ludzi:-D no a później .... :baffled:

reklama
ja mam dosyć duży biust i dla mnie w tym bawełniany wygląda okropnie- nie czuje się wcale kobieca:zawstydzona/y:

na szczęście można kupić też łądna bieliznę dla karmiących. no coś takiego
Biustonosz ALLES Mama Monica do karmienia 75D (541731077) - Aukcje internetowe Allegro

albo Biustonosz ALLES Mama Bianca do karmienia 85B (538368781) - Aukcje internetowe Allegro
napewno ładniej się będzie wyglądać i czuć tym niż w tym bawełanianym.
Z tym zakupem czekam az będę wiedziała jaki mam rozmiar, po porodzie..

ja tez kupowałam staniki z alles mama...a do spania i szpitala mam canpola takie bawełniane dwa

jesli chodzi o koszule to mam z dziurkami do karmienia, ale troche inne niz te z allegro-te na allegro maja jakby dwie zakładki na bokach, a moje maja jedna zakładke po srodku-i głeboko pod zakładką ukryte te dziury do karmienia-przymierzałam, nawet biust nie ucieka bokami

koszule mam dwie i dwie biore do szpitala- w domu i tak bede w pidzamakch-mam kilka takich które da sie przystosowac do karmienia i dwie takie typowo dla ciezarnych jedna z muzzy i jedna anita-nawet ostatnio była w M jak mama-taka ze spodniami w granatowe paseczki

madzik super te biustonosze do karminia,takie inne "extra"
Ja mam dwa takie zwykle bawelniane po 12zl chyba placilam.
Koszule mam dwie do karmienia rozpinane a jedna do porodu nie rozpinana,taka "stara"wcale prawie nie uzywana

dziewczyny mam takie pytanie ile paczek tych podkładów zabieracie do szpitala bo ja kupiłam 1 paczkę tych wielgachnych z Belli i podpaski normalne :confused:

Słyszałam już z wielu źródeł, aby nie korzystać z podpasek, to też mi mówili w szkole rodzenia, że można doprowadzić się do zapalenia i zakończyć odparzeniami, bądź antybiotykami. Podpaski mają wewnątrz folię, która nie pozwala na przepuszczanie powietrza.

Ja mam 4 op podkładów i szczerze, to przecież nie jest strasznie dużo, bo mam zamiar często je zmieniać, żeby nie doprowadzić się do jakiegoś zakażenia. Zresztą tak jak któraś z Was już pisała, krwawienie nie trwa tylko 3 dni...

Dziewczynki, a zakupiłyście już sól fizjologiczną?? a jeżeli tak to ile??

dzięki dziewczyny za odpowiedź :tak:
do szpitala wezmę 1 opakowanie a jak braknie to wyślę małżonka do apteki żeby dokupił :-) a do domu to dobrze że żeście napisały żeby nie używać podpasek tylko dalej te podkłady :blink:

ja do szpitala mam 1 koszulę i pidżamę taką rozpinana na całej długości bluzki także będzie mi wygodnie cyca wyjąć a do porodu to mi dadzą szpitalną :blink:
co do biustonosza to jeszcze nie kupiłam takiego specjalnego do karmienia i chyba nie będę kupowała bo mam mały biust i starczy mi zwykły biustonosz z odpinanymi ramiączkami :-p

Ja kupiłam na razie trzy paczki podkładów, jak zabraknie to najwyżej M dokupi, bo wie już jakie i gdzie. Też słyszałam, że zwykłe podpaski się nie nadają zwłaszcza na początek, bo groźba odparzenia, itp. Moja siostra po porodzie dość długo używała podkładów, bo były takie "miękkie" i lepiej jej było siadać z obolałym kroczem.

reklama
mirka-ja mam sol w apmułakch - marimera 10 sztuk...ale kupiłam tez spray marimera-woda morska w sprayu dokładnie....

Do góry