reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Anawoj - to zależy w jakim przedziale cenowym chcesz kupić wózek. Poza tym chyba przynajmniej raz musisz się wybrać do sklepów, bo każdemu się co innego podoba, a w miarę porządnych wózków jest sporo.

reklama
Modrokejka super pokoik dla dzidzi i Ty wygladasz rewelacyjnie.

U nas dzidzia bedzie razem z nami w pokoju a pokuj nie zaduzy wiec musimy sie jakos pomiescic.

My juz kupilismy lozeczko ale turystyczne Gracco.
Kupilismy wanienke,gapke tak na poczatek zeby dojsc do wprawy w kapaniu.
Nozyczki i obcinaczki/
Buteli Aventu.
Karuzelke do lozeczka
Przescieradla x2,bo nie mielismy.
Patyczki i platki kosmetyczne(duze)
Masc do pupy.
Plyn da kapieli i krem do ciala(buzi) musze jeszcze oliwke dokupic,bo wczoraj nie bylo).
Laktator juz mam,wczoraj odebralam od kolegi.
szczotke do czyszczenia butelek.
taki lek na kolki.
Termometr.
Ubranko dla malego
i chyba wszystko juz wymienilam.

Na początku ciązy sądziłam,że kupimy wózek w okolicach 600pln, teraz myślę, że to mało realne. Ponieważ mieszkam na wielkim odludziu ( rok temu "uciekłam" z Warszawy) a w pobliskim mieście znalazłam trzy sklepy dla dzieci, w jednym mają około 12 modeli wózków, w drugim ciut mniej...a w trzecim stoi dumnie jeden...pewnie będę zmuszona do zakupów przez neta. Co myslicie o firmie TAKO?wózki wydają mi się masywne i stabilne, ale może to tylko moje odczucie? Jesli używałyście - bardzo proszę o opinię. Dzięki za pomoc , Anka

Na początku ciązy sądziłam,że kupimy wózek w okolicach 600pln, teraz myślę, że to mało realne. Ponieważ mieszkam na wielkim odludziu ( rok temu "uciekłam" z Warszawy) a w pobliskim mieście znalazłam trzy sklepy dla dzieci, w jednym mają około 12 modeli wózków, w drugim ciut mniej...a w trzecim stoi dumnie jeden...pewnie będę zmuszona do zakupów przez neta. Co myslicie o firmie TAKO?wózki wydają mi się masywne i stabilne, ale może to tylko moje odczucie? Jesli używałyście - bardzo proszę o opinię. Dzięki za pomoc , Anka

Aniu ja oglądałam TAKO w realu, i przyznam, że na początku też o nim myślałam, ale ta gondola taka ciasnawa trochę, ja miałam wrażenie, że jak tak się dzidzie położy to taka ściśnięta będzie...sprzedawca tłumaczył, że i tak dzidzie wozić będę jakieś 6 miesięcy góra, pomyślałam że głupoty gada bo za pół roku to wrzesień/październik będzie a na jesień i zimę dziecka nie wyłożę do spacerówki...więc mim np.zależało żeby gondola była spora...ja zdecydowałam się na coneco-toledo, ale to rzecz gustu.:tak:;-)

A ja dzisiaj też wskoczyłam do dzieciowego sklepu i kupiłam dwie koszulki dla małego( miałam trochę za mało, a teraz to chyba już mi wystarczy) do tego dwie pary malutkich skarpetek, łapki niedrapki i jedne półśpiochy:-) No i oliwkę Bambino:tak:

całkiem niezłe to coneco, na razie "dodałam do ulubionych" co do tako, to już wiem, że odpada, bo zajmuje zbyt dużo miejsca w bagażniku( dmuchane kółka są wielkie), a my planujemy sporo wyjazdów z dzieckiem więc jest to istotna sprawa.
Co do dłuższego używania gondoli, fakt,że każde dziecko jest inne. Mój najstarszy syn też jest z marca i on akurat bardzo szybko zaczął siadać. Już we wrześniu nie było mowy o wożeniu go w głębokim wózku ;-). Ciekawe jak będzie teraz .

Szalejecie dziewczyny nono
Pokoik swietny Magda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
echhhh kiedy ja to wszytsko zrobie uhuhuhuhuhuhuh we snie chyba tez chce juz malowac narazie stoi komoda szafa stalik nocny i lozko z materacem masakra

ja miałam tako dla syna - jeżeli nie zależy tobie na wadze to nie jest zły - ja mieszkałam na ostatnim piętrze - wózek musiałam wwozić do góry - ciągnęłam go po schodach bo nie miałam siły unieść, a z góry było łatwiej - spychałam:-D (oczywiście 2 rundka góra dół z dzieciątkiem) Sprawdź też jak ze składaniem i zmieszczeniem w aucie

reklama
Ja to od dwóch tygodni wybieram się po meble do pokoju Adrianka i jakoś wybrać się nie mogę:-D Ale kombinować z malowaniem itp strojeniem jego pokoju to będę dopiro po porodzie, bo na początku i tak będzie spał z nami w pokoju:-)

Do góry