reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Anawoj - to zależy w jakim przedziale cenowym chcesz kupić wózek. Poza tym chyba przynajmniej raz musisz się wybrać do sklepów, bo każdemu się co innego podoba, a w miarę porządnych wózków jest sporo.

reklama
Modrokejka super pokoik dla dzidzi i Ty wygladasz rewelacyjnie.

U nas dzidzia bedzie razem z nami w pokoju a pokuj nie zaduzy wiec musimy sie jakos pomiescic.

My juz kupilismy lozeczko ale turystyczne Gracco.
Kupilismy wanienke,gapke tak na poczatek zeby dojsc do wprawy w kapaniu.
Nozyczki i obcinaczki/
Buteli Aventu.
Karuzelke do lozeczka
Przescieradla x2,bo nie mielismy.
Patyczki i platki kosmetyczne(duze)
Masc do pupy.
Plyn da kapieli i krem do ciala(buzi) musze jeszcze oliwke dokupic,bo wczoraj nie bylo).
Laktator juz mam,wczoraj odebralam od kolegi.
szczotke do czyszczenia butelek.
taki lek na kolki.
Termometr.
Ubranko dla malego
i chyba wszystko juz wymienilam.

Na początku ciązy sądziłam,że kupimy wózek w okolicach 600pln, teraz myślę, że to mało realne. Ponieważ mieszkam na wielkim odludziu ( rok temu "uciekłam" z Warszawy) a w pobliskim mieście znalazłam trzy sklepy dla dzieci, w jednym mają około 12 modeli wózków, w drugim ciut mniej...a w trzecim stoi dumnie jeden...pewnie będę zmuszona do zakupów przez neta. Co myslicie o firmie TAKO?wózki wydają mi się masywne i stabilne, ale może to tylko moje odczucie? Jesli używałyście - bardzo proszę o opinię. Dzięki za pomoc , Anka

Na początku ciązy sądziłam,że kupimy wózek w okolicach 600pln, teraz myślę, że to mało realne. Ponieważ mieszkam na wielkim odludziu ( rok temu "uciekłam" z Warszawy) a w pobliskim mieście znalazłam trzy sklepy dla dzieci, w jednym mają około 12 modeli wózków, w drugim ciut mniej...a w trzecim stoi dumnie jeden...pewnie będę zmuszona do zakupów przez neta. Co myslicie o firmie TAKO?wózki wydają mi się masywne i stabilne, ale może to tylko moje odczucie? Jesli używałyście - bardzo proszę o opinię. Dzięki za pomoc , Anka

Aniu ja oglądałam TAKO w realu, i przyznam, że na początku też o nim myślałam, ale ta gondola taka ciasnawa trochę, ja miałam wrażenie, że jak tak się dzidzie położy to taka ściśnięta będzie...sprzedawca tłumaczył, że i tak dzidzie wozić będę jakieś 6 miesięcy góra, pomyślałam że głupoty gada bo za pół roku to wrzesień/październik będzie a na jesień i zimę dziecka nie wyłożę do spacerówki...więc mim np.zależało żeby gondola była spora...ja zdecydowałam się na coneco-toledo, ale to rzecz gustu.:tak:;-)

A ja dzisiaj też wskoczyłam do dzieciowego sklepu i kupiłam dwie koszulki dla małego( miałam trochę za mało, a teraz to chyba już mi wystarczy) do tego dwie pary malutkich skarpetek, łapki niedrapki i jedne półśpiochy:-) No i oliwkę Bambino:tak:

całkiem niezłe to coneco, na razie "dodałam do ulubionych" co do tako, to już wiem, że odpada, bo zajmuje zbyt dużo miejsca w bagażniku( dmuchane kółka są wielkie), a my planujemy sporo wyjazdów z dzieckiem więc jest to istotna sprawa.
Co do dłuższego używania gondoli, fakt,że każde dziecko jest inne. Mój najstarszy syn też jest z marca i on akurat bardzo szybko zaczął siadać. Już we wrześniu nie było mowy o wożeniu go w głębokim wózku ;-). Ciekawe jak będzie teraz .

Szalejecie dziewczyny nono
Pokoik swietny Magda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
echhhh kiedy ja to wszytsko zrobie uhuhuhuhuhuhuh we snie chyba tez chce juz malowac narazie stoi komoda szafa stalik nocny i lozko z materacem masakra

ja miałam tako dla syna - jeżeli nie zależy tobie na wadze to nie jest zły - ja mieszkałam na ostatnim piętrze - wózek musiałam wwozić do góry - ciągnęłam go po schodach bo nie miałam siły unieść, a z góry było łatwiej - spychałam:-D (oczywiście 2 rundka góra dół z dzieciątkiem) Sprawdź też jak ze składaniem i zmieszczeniem w aucie

reklama
Ja to od dwóch tygodni wybieram się po meble do pokoju Adrianka i jakoś wybrać się nie mogę:-D Ale kombinować z malowaniem itp strojeniem jego pokoju to będę dopiro po porodzie, bo na początku i tak będzie spał z nami w pokoju:-)

Do góry