reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Eve gratuluje udanego zakupu, za taka cene byc zadowolonym to naprawde trzeba trafic, ale jak ostatnio przegladam aukcje to widzialam, ze chyba duzo osob wyjechalo i nie mysli o zakupach, bo malo jest licytujacych ;p a sama sie napalilam na jeden zestaw, tyle ze tu nie moge zrobic przelewu ze swojego konta, bo nie wzielam kodow ;p
a ja dostalam troche uzywanych ubranek od bratowej pracodawczyni, kilka wybralam dla Kuby takich fajniejszych, a reszte oddam, najgorzej ze nie moge przestac kupowac, zobacze cos ladnego i juz nie moge utrzymac portfela ;]

reklama
poczytałam was trochę :)
Eve fajne ubranka dla Adusi.

w kwestii wózka to zdecydowanie bym teraz tego wielkiego maclarena (xlr) nie kupiła.. Tzn jest ok bo ma ten materacyk i ma okrycie na nogi które w zupełności wystarcza na zimę zamiast śpiworka, ale jest dosyć ciężki i spory...
Spacerówka powinna być faktycznie mała :) minus takie ze na wakacje do samolotu go raczej nie wezme.. (tak ogólnie pisze)

iIVAZ, IŚKU aaaa o tym felernym zakupie na allegro nie wspominajcie bo dalej czekam na zwrot kasy- wniosek trafił do programu ochrony kupujących na allegro bo od tego debila sie kasy nie doczekałam ...wrrr

Ostatnia edycja:
wbrew pozorom ta spacerówka najwieksza która mamy techno xlr jest po prostu ciężka, teraz bym kupiła te leciusienkie po 5 kg.
Jak dołaczyć tego xlr-a do bagażu to troche kg sie robi:baffled:

ja latam ze swoim 10kg wozkiem, a w tych liniach co ja latam nie wliczaja wozka w bagaz, moze wazyc nawet 20kg a za to sie nie placi ani nic ;p moze jeszcze zalezy od lini lotniczych, nie wiem ;]

Madzik sprzedaj go i kup sobie quest lub triumpha, zdecydowanie dużo lepiej i lżej się prowadzi, fakt xlr jest bardzo fajny, dla niemowlaka, ma super budę, niezła amortyzację jak na parasolkę, olbrzymie siedzisko i duzo dodatków, ale naszym dzieciom juz to wszystko nie jest potrzebne. Ja mam teraz maclarena daytrippera (nawet nie widziałam ze takie istenieją Eve słyszałaś o takim modelu???) w każdym bądz razie wygląda jak triumph i prowdzi sie świetnie, i jest bardzo lekki nie czuć w ogóle jego wagi, Eve ma questa i też pisała ze jest bardzo zadowolona.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pisze tylko tutaj bo u nas bez zmian.

Tak dawno sie nie logowalam ze prawie hasło zapomnialam;)

Ostatnie zakupy:

Przede wszystkim-Julita ma 4 wozki + 5ty rowerek...
Jak dzis ustawilam wszystkie 4 w pokoju to z mezem plakalismy ze smiechu-1 ziecko a 4 wozki,normalnie jak w sklepie;)))Foty wszystkich 4 wozkow (a raczej 2 nowo nabytych) na pewno kiedys zamieszcze,bo smiesznie wygladaja zestawione obok siebie-mozna je sobie porownywac,co dzis z mezem przez godzine robilismy jak wariaci;)))
Tak wyszlo bo moi rodzice chca miec swoj,tesciowie tez swoj (bysmy nie mieli klopotu z wozeniem) a ze Juli jest tranzytowa i przebywa to tu to tam (czesto z nia gdzies jezdzimy) to moze faktycznie i lepiej.Teraz nie wiem ktory komu rozdzielic...Prawdopodobnie czolg pojedzie do tesciow,a dalej nie wiem jeszcze.Na pewno u mnie zostaje cybex.2 nabyte to inglesina espresso-male i lekkie cacuszko,swietna amortyzacja,prowadzi sie bombowo.Kiedys juz mi sie podobala bo ma ksztalt arii oh,ale naczytalam sie na forach ze taka waska i odpuscilam.Dopoki jej nie zobaczylam na placyku zabaw na julianowie.Normalny wozek!maly to fakt ale siedzisko ma jak w cybexie,moze 1 cm wezsze.Wiec kupilam sliczna niebiesciutka:)
inglesina espresso (1111852190) - Aukcje internetowe Allegro
i obawiam sie ze zostawie ja u siebie wraz z cybexem pozbywajac sie czolga do tesciow.mama z kolei wyszukala sobie przez serwis gratka wozek graco ultima z 2006 r (wyglada inaczej niz te w necie),wiec taki mamy-fajny,duzy kosz na zakupy,amortyzacja taka sobie wg mnie podlug inglesiny ale szerokie siedzisko,buda sie dobrze naciaga i kolor czarny:)Ogolnie design ma spoko ale cybexowi nie siega do piet:)Juli narazie najbardziej lubi ten graco,zdrajczyni:-D

a tak poza tym:
od meza na imieniny (marzyl o koniu na biegunach dla juli odkad sie urodzila:rofl2:):
KONIK NA BIEGUNACH KOŃ INTERAKTYWNY (1103301234) - Aukcje internetowe Allegro
ode mnie bo pogubila z poprzedniego sortera wsyzstkie klocki a nakladke polamala:baffled::
FISHER PRICE kolcki edukacyjne sorter kształty (1101326815) - Aukcje internetowe Allegro

ciuszki:

GEORGE i inne __ PIĘĆ super BLUZ 86 cm dla NIEJ (1145797249) - Aukcje internetowe Allegro
LONSDALE __ TRZY pary DRESÓW na 86 cm dla NIEJ (1131948699) - Aukcje internetowe Allegro
*G*NOWY 2cz.kombinezon I!ok.74/80 WYPRZEDAŻ!!! (1109556857) - Aukcje internetowe Allegro

kombinezon cienszy bo ma taki mega gruby czerwony z pasem przeciwsnieznym ale uznalam ze to sie nadaje na -10 a na 0 tez by mogla miec.Na wymiary nie patrzec bo 74/80 u tego pana = 86

za to sprzedalam ostatnio okolo 100 swoich ciuszkow (w mega pakach) i 20 ciuszkow Julitki z czego zarowno swoje jak i po juli znow mam wystawione,takze rownowaga jest:)

Jeszcze zostalo kupno fotelika samochodowego dla mojej mamy by miala w swoim aucie.1 dziecko a 4 wozki + rowerek,2 foteliki,2 lozeczka itp tip...co bedzie przy 2???

reklama
Sara a ja myślałam ze to tylko ja taka nawiedzona jestem :-D Też mam teraz 4 wózki.Jeden chcę sprzedać( teutonie cosmo) jest jak nowy ,użyłam go może z kilka razy ,ale czekam do września bo teraz na allegro jest mniej licytujących.

Do góry