reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ja kupowałam Zosi body różnych firm ale wg mnie carters nie ma sobie równych. Early days sa mało uciągliwe, robi sie duży dekolt, z tych tańszych wolę cherokee

reklama
Myfa dlatego kupiłam tylko te dwie pary, a w środę wybiorę się do sklepu, bo chcę kupić młodemu takie same spodenki jak te co pokazałaś, polo z tygryskiem no i ogólnie coś jeszcze na lato, bo niby mamy pełno ubrań, ale w H&M zawsze coś mi się spodoba i muszę kupić :D

co do earl days to w ogóle ciężko jest coś kupić z tej firmy i żeby się nie rozlazło albo w drugą stronę bluzy są tak sztywne, że się w ogóle nie rozciągają ;] spodenki na mojego Kubę w nogawkach za długie a w pupie za ciasne :/ a body to po praniu można sobie wziąć na ścierki ;] tak więc odradzam, bo szkoda kasy, kupiłam Kubie spodnie bardzo podobne do tych co Myfa pokazała siwe na ściągaczu, po jednym praniu są całe w kuleczkach, a po drugim nadają się tylko do piaskownicy ;]

magdalenka a tu są jednolite body ładne
http://allegro.pl/item1010545510_sliczne_dziewczece_body_gosia_r_92_sofija_lato.html

http://allegro.pl/item1004114055_ulubionysklep_body_gladkie_kolorowe_kr_rekaw_92.html

Ostatnia edycja:
kupiłam dzisiaj takie body CARTER'S body krótki rękaw --- NAJTANIEJ ! (1011355884) - Aukcje internetowe Allegro
3 pary z myszką, małpką i kwiatkiem. Szukałam takich zeby były zapinane przy szyji, bo ładniej wyglądaja. Sa niedrogie, dobre jakościowe, nie rozciągaja sie po praniu, nie maja naklejek a hafty i są bardzo uciągliwe a przede wszystkim rosną z dzieckiem, Zoska cały czas chodzi w takich 3-6 m-cy nie wiem jak to sie dzieje:tak:

Ivaz-sliczne te body!takie radosne i konkretniejsze niz pastele.
My mamy cala fure body,roznych marek-tzn z lumpka wiec od nexta po cartersa,early days,mothercare itp.Nie zauwazylam zeby ktores byly szczegolnie dobre lub szczegolnie zle,moze dlatego ze juli ma ich tyle ze zadko ktore przechodzi pranie wiecej jak 2 razy :D wiec konkretnie ciezko mi stwierdzic "obrazenia" po praniu.prasowac nie prasuje zadnych ubranek poza sukieneczkami.Celowo tak dobieram materialy zeby nie musiec prasowac:)
I zbawieniem okazaly sie cale tony ubran dla Julity.Ona przychodzi taka uwalana z tyh spacerow ze szok.Pozwalam jej na wszystko bo jak to mowia brudne dzieci to szczesliwe dzieci.Tarza sie w piaskownicy,wala sie po chodniku,mietosi sie w trawie,czasem daje jej cos podjesc wiec zarcie ma wtarte w ubranie,piasek ma nawet w uszach i wlosach (pod czapka) a ostatnio zdjela buty (jak nigdy na spacerze!) i latala w samych rajstopach.Wogole ja trzeba sporo ganiac.Rozmowy ktore prowadze z innymi mamami sa przerywane,bo ganiam za nia.Sa dzieci ktore cale godziny siedza w jednym miejscu i przesypuja piasek (!) Moja Julita nie ma takiej koncentracji...zreszta hmmm czy przesypywanie piasku monotonnym jednostajnym ruchem i wpatrywanie sie w niego to jest takie ciekawe?To jest nawet troche dziwne wg mnie;)Ja tez przychodze tak uwalona z tych spacerow ze juz przestalam sie stroic do piaskownicy.Biore bluze,t-shirta,trampki i jeansy i przynajmniej moge sie potarzac z nia :D

I jeszcze cos z Uwagi TVN:

http://moto.onet.pl/1609414,1,niebezpieczne-dzieciece-foteliki,artykul.html?node=3

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja prasuję wszystko, uwielbiam miec w szafie wszystko w kosteczkę poukładane, wiem ze to jest chore, ale tak mam od zawsze, zboczenie takie i już.
U mnie z Zocha jest to samo szaleje na całego, mamy problem z powrotami do domu bo wpada w spazmy, nie da sie włozyc do wózka, plac zabaw jest the best, z tymze uważam zeby nie jadła i nie wkładała nic do gęby strasznie się boję pasozytów.
Polecam zel antybakteryjny do mycia rąk bez spłukiwania, Carex może uda sie jakoś uchronic przed tym dziadostwem, jak Oskar był mały złapał lambie straszna z tym walka

ivaz-to masz to samo co ja z ta awersja Zoski do wozka.Juli w 1 strone jedzie dosc chetnie ale zejscie z placu zabaw to masakra.Zawsze poplakiwala ale ostatnio naprawde urzadzila mi scene.zaciekawilas mnie tym zelem.

ale ładne body będzie miała Zosia :D my częściej jesteśmy w ogrodzie na naszym mini placu zabaw, mamy piaskownicę, huśtawkę, ślizgawkę, ale wyjście z piachu czy huśtawki to dramat: krzyk, pisk i płacz... a na placu zabaw takim publicznym to ja się w piaskownicy boję o inne dzieci, bo ten mój szatan rzuca wszystkim i piachem miota i szaleje... ehhh :D wesoło mamy :D

reklama
Do góry