reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

A jak ci się podjeżdza pod krawężnik tym wózkiem, bo ja jak kupowałam specerówkę brałam pod uwagę PP, ale wydawało mi się ze ciężko podbija, i zdecydowała się jednak na maclarena, choc PP bardzo mi się podoba
Masz rację, trudniej podbić PP niż McL. PP ma szerzej rozstawione kólka (tzn nie na osi tylko na długość wózka) przez co trzeba mocniej nacisnąć na rączki aby podbić. Ale McL jest wywrotny - przestrzegam przed wieszaniem dużej ilośći zakupów na rączkach - wywróci się do tyłu:tak:

reklama
Agnesiaa ja rodziłam właśnie w gryfinie bo tam jest mój lekarz i robią bez problemu cc. Iśku - dzięki za radę.

Ostatnia edycja:
właśnie zauważyłam, że dużo osób ze Szczecina przyjeżdża rodzić do Gryfina przez cc i wszyscy są od tego samego lekarza :-p

Ja też długo przebierałam ubranka - nawet kilka razy bo miałam ich sporo i niektóre były nietrafione w porę roku, ale zostawiłam bo nie wiem kiedy będzie druga dzidzia - jaka pora roku, zostawiłam prezenty (chyba ze były nietrafione) i takie ciuszki co mam do nich sentyment, ale miałam wszystkiego naprawdę za dużo i oddałam kuzynce -ale te najmniejsze, a teraz dopiero sprzedaję :tak: wcześniej zresztą nie pomyślałam o sprzedaży
a co do siostry to najlepsze było to że ona kupiła swojemu synkowi (7 miesięcy starszy) fajny kocyk w Anglii (byli tam jakiś czas) i naszemu kupiła identyczny, używaliśmy go cały czas ale nasz ma też inne kocyki więc się nie przywiązał, a jej synek bardzo się przywiązał i raz jak jechali autem to ten kocyk wypadł na jakimś parkingu i mały nie mógł spać po nocach, w dzień marudził i szukał kocyka a u nas takiego nie można było kupić więc wysłałam im pocztą nasz kocyk a mój chrześniak przeszczęśliwy od razu go tarmosił jak tylko zobaczył :-D:-D:-D
siostra nam kupiła inny w zamian ;-) ale teraz widzę że nasz też uwielbia swoje dwa kocyki - nie zeby spać bez nich nie mógł ale jak je widzi na komodzie to ściąga na podłogę i się przytula, tak samo w aucie - czasem kocyk był lepszy niż zabawki:-)

Masz rację, trudniej podbić PP niż McL. PP ma szerzej rozstawione kólka (tzn nie na osi tylko na długość wózka) przez co trzeba mocniej nacisnąć na rączki aby podbić. Ale McL jest wywrotny - przestrzegam przed wieszaniem dużej ilośći zakupów na rączkach - wywróci się do tyłu:tak:
Nigdy, nie miałam takiej sytuacji zeby mi się wóżek przewrócił, ba nawet się nie zachwiał, a moja Zocha potrafi stanąć wózku, złapać się za daszek i stać, co do zakupów to raczej nie wieszam na raczkach ciężkich toreb, nie mam potrzeby, wieć raczej nam to nie grozi.:tak:
A co do PP to widziałam, że dziewczyny kopią ten podest dla drugiego dziecka zeby podjechać pod krawężnik, może tak jest wygodniej, niz wieszać się na rączkach.
Kiedys był fajny PP atlantico, starsza wersja Pliko, ale on świetnie podbijał, szoda ze firma zrezygnowała z produkcji tego wózka, albo nie zastosowała konstrukcji w Pliko, bo byłby to wózek idealny przynajmniej dla mnie;-)

Tak PP atlantico był idealny,gdybym tylko znalazła gdzieś taki nowy to kupiłabym bez zastanowienia , a sprzedałabym te wózki co mam.

reklama
Do góry