reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
a tak w ogóle to u mnie w Szczecinie jest sklep Oleńka i wielka hurtownia wiec mam dobrze bo wszystko mogę dotknąć i pomacać jak to sie mówi :-)tam też kupowałam wszystko dla synka juz wtedy można było dostać oczopląsu co tam musi sie dziać teraz :-)

wiecie co? kupiłam dzis w motehrcare taka fajna dwudzielna miseczke do mycia malucha-jedna czesc na czystą wode druga na brudna czy np jedna do pupy druga do buzi..jak kto woli...
i tak sobie mysle-bo ogladałam te kosze na brudne pieluszki-na zywo to wydaja sie dosc małe jesli chodzi o pojemnosc-nie wiem ale na oko to miały ze 40 góra 50 cm wysokosci...ja nie wiem jak tam ma sie zmiescis 28 pieluszek...

a tak wogole coraz bardziej sie zastanawiamy z mezem czy nie zdecydowac sie na bumgenisy...czy jakis inny rodzaj pieluszek wielorazowych-nie taka typowa tetra ale cos w tym kształcie

modroklejka mi też te kosze wydawały się małe widziałam je i cos mi sie wierzyć nie chce że tam wejdzie 28 pieluszek zsiusianych które powiększą gabaryty :tak:
a to cos bumgenisy napisz co to i jak to wygląda bo nie wiem w ogóle o co chodzi??

bumgenisy czy smartnappy to po prostu pieluszki które wygladaja i zakładaja sie jak normalne pampersiki tylko ze maja wymienne wkłady które sie pierze lub są jednorazowe...na te wkłady kładzie sie specjane "papierki" które łapią kupki...wkłady sa jednorazowe, lub do prania-konpne czy bawełniane...

typowe bumgeniusy

http://www.mothercare.com/gp/search/279-5212277-3567710?ie=UTF8&mcb=core&rh=n%3A42854041%2Cn%3A44532031%2Cn%3A79272031%2Cp%5F4%3AbumGenius

tu jest przykładowy sklep polski

Pieluszkarnia :: ZESTAWY PIELUSZKOWE

tylko ze tu akurat są drogie-a tu te które ogladałam w mothercare-wychodzą taniej i są jakby ładniejsze
- smart nappy - nappy changing : mothercare : mothercare

a tu inna firma którą też mozna w mothercare kupic

http://www.mothercare.com/Bambino-M...ing=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=79272031&mcb=core

kurcze...szkoda ze mothercare nie ma polskiej strony

zastanawiamy się nad nimi-tylko w kontekscie czy zakupic je od samego poczatku czy dopiero jak mały skonczy 3-4 mc...bo jak bedzie taki zupełnie mały i bedzie siusiał po 10-12 razy na dobe to troche to moze byc uciązliwe...ale pozniej raczej jestesmy na nie zdecydowani-ekologia to raz, ale mam nadzieje ze zmobilizuje mnie to to szybszego wyrosniecia z pieluszek-znam mamy która je stosowała u córeczki własnie od 3 mc i jak mała miała 13,5 mc to praktycznie nie korzystała z pieluszki w dzien a w nocy jak skonczyła 16 mc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
midnight...kolor velvet morning-nie wiem czy widziałąs go na zywo ale w dotyku to jest taki welur jak na kanapach z włoskiem-nam sie bardzo podobał, ale pani w sklepie powiedziała ze na lato moze byc w tym dzidziusiwoi za ciepło i ze lepsze cos z bawełna...

a wozeczek quinny-fajny, nawet długo o nim myslelismy-tylko jak dla nas za szeroki był po złozeniu-polka nad bagaznikiem nam sie nie domkneła, no i 3 kolka to tez dla nas wada była-podjazdy w blokach czy na schodach za raczej na 4 kola przystosowane, ale poza tym ok-w miare lekki, zwrotny....no i kolorki ładne ma

reklama
Do góry