Mam koleżankę w Berlinie i ona zawsze mi mówi kiedy są wyprzedaze ,teraz powiedziała ze zaczynają się w grudniu ale to w tych outletach,nie wiem jak w innych sklepach.Będę w następną sobotę w Berlinie a potem na początku grudnia to napiszę.My wszędzie dojezdzamy samochodem, nie lubię pózniej jezdzić z torbami zwłaszcza z dziećmi.Żeby jezdzić po centrum musisz mieć specjalną naklejke na szybie ,kosztuje chyba ze 2 euro ,ale pojechaliśmy sami ją kupić to złośliwie robili problem że trzeba mieć jakieś dokumenty,a jak zaszedł z nami kolega niemiec to sprzedali bez problemu.Kupuje się ja w takich zakładach gdzie naprawiają samochody i robią przeglądy i kupujesz jednorazowo już na zawsze(na dany samochód).Ale jakiś czas jakiś czas jezdziliśmy bez niej i nie dostaliśmy mandatu
.A jest potrzebna tylko w ścisłym centrum i często nie była nam potrzebna.Ale się rozpisałam
.
A to mini miasteczko jest przy autostradzie B5 ,ale muszę się męza spytać jak dokładnie dojechać,bo sama do berlina nie jezdze ,a jak kieruje mąż to ja patrze na wystawy sklepów i na inne rzeczy za oknem,więc dojezdu nie znam.
Znam jeszcze taką super miejscowość w Niemczech i tam są same outlety,ludzie przyjezdzają tam z całej europy.Jest tam daleko , bo ja ze szczecina mam ponad 800 km i jezdze tam tylko wtedy gdy jedziemy na narty i przejezdzamy obok.Tam to dopiero mozna zrobić super zakupy,np. za kurtkę Joopa dla męza zapłaciłam 19 euro a u nas w szczecinie ( w galaxy) była wtedy za 780zł
.Ci co mają sklepy z firmowymi ubraniami jezdzą tam po towar.Ten adres jest bardzo chroniony i nikt kto go zna nie chce go podac,ale ja wyciągnełam go od byłej dziewczyny mojego kuzyna bo on nie chciał mi dać.Jak któraś będzie chciała to mogę jej wysłać.:-)