reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

My naszej Martyni też robilismy paszport szybko bo do Norwegi mus mieć :tak:
Chyba się skusze na ten Berlin jak teraz będę w PL,tutaj w norwegi jak już cos wyprzedają to też sa bardzo duże obniżki np,kurka(kupiłam w sobotę)normalnie kosztuje 1300kor ja dałam 200 więc różnica jest duża za czapke Marti ostatnio dałam 5 kor ale nie wiem ile kosztowała wczesniej a pięc koron na nasze to 2,50 :-D:-D:-D

reklama
Iwona - ja raz przejeżdżałam przez Schwedt i było tam jedno miejsce gdzie jest dużo sklepów - o tym mówisz? wtedy były zamknięte więc nie byliśmy w środku. chętnie bym się tam kiedyś wybrała, może masz jakiś link z mapką to sobie zajrzę :tak:

Iwona tak ceny tu są powalające chociaż już pomału się przyzwyczajam ale niektórych cen to po prostu nie rozumiem np.ceny jedzenia :szok::szok::szok:tłumacze sobie to tym że tu się inaczej zarabia ale mimo wszystko wczoraj np. byliśmy na zakupach takich spożywczych trochę owoców,warzyw takich pierdoł i pampersy zapłaciliśmy przy kasie 1300kr jak nie patrzeć na nasze to 650 zł a np za dwa biurka i dwa krzesła do nich zapłacilismy 1200 kr tu żarcie to mnie normalnie cenami powala :eek:

Dziewczyny ja ze dwa razy w miesiącu jadę do Berlina.Proszki itp.... kupuje tylko w niemczech,przy granicy jest takie miasteczki Schwedt(miałam tam rodzić) mam tam 40 minut i po takie zakupy jezdze tam.Do Berlina jezdze po ubrania,zabawki,czy coś do domu.Jak są wyprzedaże to jest dużo taniej.Jest takie centrum(mini miasteczko) outletowe i tam firmowe rzeczy( hilfiger,burbery,escada)kupuje w super cenach,ale też na wyprzedażach.A poza tym często kupuje na niemieckim ebay.
Iwona dzięki za info i mam parę pytań do ciebie., powiedz kiedy zaczynaja się wyprzedaże, My chcemy sie wybrac na weekend 8-10 stycznia, czy bedzie ok??
Jak z parkowaniem, czy lepiej zostawic gdzieś na obrzezach miasta auto i dojechac do centrum środkami lokomocji miejskiej, czy pchac się samochodem??? Napisz mi dokładnie gdzie warto jechać, gdzie jest to mini miasteczko??

Mam koleżankę w Berlinie i ona zawsze mi mówi kiedy są wyprzedaze ,teraz powiedziała ze zaczynają się w grudniu ale to w tych outletach,nie wiem jak w innych sklepach.Będę w następną sobotę w Berlinie a potem na początku grudnia to napiszę.My wszędzie dojezdzamy samochodem, nie lubię pózniej jezdzić z torbami zwłaszcza z dziećmi.Żeby jezdzić po centrum musisz mieć specjalną naklejke na szybie ,kosztuje chyba ze 2 euro ,ale pojechaliśmy sami ją kupić to złośliwie robili problem że trzeba mieć jakieś dokumenty,a jak zaszedł z nami kolega niemiec to sprzedali bez problemu.Kupuje się ja w takich zakładach gdzie naprawiają samochody i robią przeglądy i kupujesz jednorazowo już na zawsze(na dany samochód).Ale jakiś czas jakiś czas jezdziliśmy bez niej i nie dostaliśmy mandatu:tak:.A jest potrzebna tylko w ścisłym centrum i często nie była nam potrzebna.Ale się rozpisałam:laugh2:.

A to mini miasteczko jest przy autostradzie B5 ,ale muszę się męza spytać jak dokładnie dojechać,bo sama do berlina nie jezdze ,a jak kieruje mąż to ja patrze na wystawy sklepów i na inne rzeczy za oknem,więc dojezdu nie znam.:-D

Znam jeszcze taką super miejscowość w Niemczech i tam są same outlety,ludzie przyjezdzają tam z całej europy.Jest tam daleko , bo ja ze szczecina mam ponad 800 km i jezdze tam tylko wtedy gdy jedziemy na narty i przejezdzamy obok.Tam to dopiero mozna zrobić super zakupy,np. za kurtkę Joopa dla męza zapłaciłam 19 euro a u nas w szczecinie ( w galaxy) była wtedy za 780zł:szok:.Ci co mają sklepy z firmowymi ubraniami jezdzą tam po towar.Ten adres jest bardzo chroniony i nikt kto go zna nie chce go podac,ale ja wyciągnełam go od byłej dziewczyny mojego kuzyna bo on nie chciał mi dać.Jak któraś będzie chciała to mogę jej wysłać.:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mam koleżankę w Berlinie i ona zawsze mi mówi kiedy są wyprzedaze ,teraz powiedziała ze zaczynają się w grudniu ale to w tych outletach,nie wiem jak w innych sklepach.Będę w następną sobotę w Berlinie a potem na początku grudnia to napiszę.My wszędzie dojezdzamy samochodem, nie lubię pózniej jezdzić z torbami zwłaszcza z dziećmi.Żeby jezdzić po centrum musisz mieć specjalną naklejke na szybie ,kosztuje chyba ze 2 euro ,ale pojechaliśmy sami ją kupić to złośliwie robili problem że trzeba mieć jakieś dokumenty,a jak zaszedł z nami kolega niemiec to sprzedali bez problemu.Kupuje się ja w takich zakładach gdzie naprawiają samochody i robią przeglądy i kupujesz jednorazowo już na zawsze(na dany samochód).Ale jakiś czas jakiś czas jezdziliśmy bez niej i nie dostaliśmy mandatu:tak:.A jest potrzebna tylko w ścisłym centrum i często nie była nam potrzebna.Ale się rozpisałam:laugh2:.

A to mini miasteczko jest przy autostradzie B5 ,ale muszę się męza spytać jak dokładnie dojechać,bo sama do berlina nie jezdze ,a jak kieruje mąż to ja patrze na wystawy sklepów i na inne rzeczy za oknem,więc dojezdu nie znam.:-D

Znam jeszcze taką super miejscowość w Niemczech i tam są same outlety,ludzie przyjezdzają tam z całej europy.Jest tam daleko , bo ja ze szczecina mam ponad 800 km i jezdze tam tylko wtedy gdy jedziemy na narty i przejezdzamy obok.Tam to dopiero mozna zrobić super zakupy,np. za kurtkę Joopa dla męza zapłaciłam 19 euro a u nas w szczecinie ( w galaxy) była wtedy za 780zł:szok:.Ci co mają sklepy z firmowymi ubraniami jezdzą tam po towar.Ten adres jest bardzo chroniony i nikt kto go zna nie chce go podac,ale ja wyciągnełam go od byłej dziewczyny mojego kuzyna bo on nie chciał mi dać.Jak któraś będzie chciała to mogę jej wysłać.:-)
ja bardzo chętnie chcę ten adres:tak::tak:. dzięki wielkie za świetne informacje

reklama
Do góry