reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Dziewczyny a ja znów powrócę do fotelików :)
wczoraj byłam w sklepie, w którym jest bardzo duży wybór m.in. fotelików i "zakochałam się" w jednym. Jego ogromną zaletą jest to, że do 18 kg dziecko może jeździć tyłem i nie jest wymagany do tego isofix. jeśli rodzic będzie chciał montować fotelik przodem to od 9 kg już może.

Fotelik jest firmy besafe w crash testach wypada b.dobrze. niestety cena jest powalająca od 1400 wzwyż, ale ja chyba jednak zacznę na niego odkładać.
Wiele się naczytałam na temat wożenia maluchów przodem i jednak główka u rocznego dziecka nie jest taka stabilna. Gdyby nie besafe to móg drugi typ to Tobi, wcześniej myślałam o recaro, ale nie ma możliwośc odchylenia za bardzo malucha, aby mógł być w pozycji bardziej leżącej.

BeSafe 2009 fotelik iZi Combi ISOFIX 0-18 kg - kurier gratis - 1439.00 zł : dino sklep dla dzieci : wózki, foteliki, maxi cosi,jane, mutsy, casualplay, łóżeczka

reklama
Carolin a Tobi nie można montować tyłem? :szok: bo nam Pan w sklepie pokazywał że można hmm i teraz nie wiem :eek: bo My właśnie chcemy Tobi. A Recaro to na pewno można zamontować tyłem :tak:. My się zastanawiamy pomiędzy tymi dwoma.
He he przyszedł nocnik :-D pewnie na początku zamknięty będzie służył Patrycji jako siedzonko :-D bo na pierwszy rzut oka to nie wygląda jak on nocnik :-D.

Ostatnia edycja:
Carolin a Tobi nie można montować tyłem? :szok: bo nam Pan w sklepie pokazywał że można hmm i teraz nie wiem :eek: bo My właśnie chcemy Tobi.

Może ja trafiłam na jakiegoś niedouczonego Pana, ale mówił, że tylko Besafe montuje się tyłem.
Poczytałam kilka opisów i wszędzie napisane, ze Tobi jest montowany przodem do kierunku jazdy.
Jakby był także tyłem, to bym się nie zastanawiała.

z fotelików dostępnych w PL montowanych tyłem jest jeszcze recaro polarica, ale tu niezbędny jest isofix.

Carolin ja czytałam przed chwilą opisy i Tobi jest montowany jednak przodem :shocked2:. Chyba masz rację że lepiej taki montowany tyłem wybrać, bezpieczniejsze dla dziecka. No i następny fotelik mamy do wyboru :-D;-) ten co Ty pokazałaś ;-). Muszę się jeszcze raz do tego sklepu przejechać i zobaczyć jak on ten Tobi montował tyłem :-D

Carolin ja czytałam przed chwilą opisy i Tobi jest montowany jednak przodem :shocked2:. Chyba masz rację że lepiej taki montowany tyłem wybrać, bezpieczniejsze dla dziecka. No i następny fotelik mamy do wyboru :-D;-) ten co Ty pokazałaś ;-). Muszę się jeszcze raz do tego sklepu przejechać i zobaczyć jak on ten Tobi montował tyłem :-D

Agusia daj znać, jak się dowiesz :) też jestem ciekawa. Nie wiem skąd jestes, ale ten "mój" w Warszawie można obejrzeć w Świecie Dziecka. tam kosztuje 1550. W necie ok 1400 - kupa kasy :( no ale cóż, mam jeszcze kilka miesiecy na uzbieranie kasy bądź skok na bank :)

A wy macie honde civic prawda? albo mi sie z kimś pomyliłaś :-D bo jak to my tez. I my jak bedziemy kupowac z iso to kupujemy do wspawania zaczepy do iso fixa

Dziewczyny jakie skarpetki noszą Wasze dzieci (firmy, grubość itp) bo ja mam wrazenie , że mojej Adzie to już zimno jest w tych co mamy. Czy są jakieś fajne np w Tesco?? Takie żeby nie za bardzo uciskały.

adas wiekszosc skarpetek ma z kolorino-takich normalnych....takie fajne grubsze ma z h&m i primarka...kupiłam kiedys na allegro 3 takie 5 paki w róznych kolorach...chyba po 12 zł za jeden zestaw płąciłam

reklama
Do góry