reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

justyna, napewno będzie, Ada jest nią oczarowana, zawsze jak ja wkładam do wózka pierwsze co jak zapinam pałak to ręce do niej wyciąga, Na spacerku też sobie z żyrafką pogada, troche pożuje :-D ogólnie bardzo trafiona zabawka.

reklama
gosia ja używam teraz huggisów 3 (45 zł) na zmiane z happy 3 (35 zł). Pieluchy zmienam dośc często własnie by zapobiec odparzeniu. Uzywam też takiego kremu na odparzenia johnson z serii naturals w zielonym opakowaniu, u nas sie sprawdza.

ja mam krem hippa na odparzenia - i zawsze super działał. jak byłam w ciąży to kupiłam hippaziajkę i bambino... do hippa nie mam zastrzeżeń, ziajka czasem mnie zawiodła - tzn nie odparzyła mi Zuzki ale pupę czasemmiała czerwona jak właśnie długo siedziała w czymś czy po spacerze. teraz mam bambino ale jest trochę a tłusty jak na teraz. po prostu tam gdzie posmaruję mała miewa potówki. po hippie nic takiego się nie zdarza, a zawsze smaruję pupe przy przewijaniu

jeszcze a propos zmywarki... ja nie mm i bardzo żałuję. mój m był nieprzekoannay więc nie kuiliśmy.ale jak się będziemy przenosić to zmywarka musi być i JUŻ,

my na zmiane używmy happy, dada, pampersów i z lidla tych zielonych(te droższe, choc i tak tanio wychodza). Dada mi nie pasuje bo twarda i wiecej nie kupie, huggiesy tez mi nie pasuja akurat:-(
Najbardziej to happy i lidlowe. Pampersy też ok ale widomo jednak sa droższe. A jak pasują tańsze to nie ma po co wydawać niepotrzebnie kase:-)
A na odparzenia używam tylko... starego sposobu.. czyliii... mąka ziemniaczana.. Ogólnie niczym nie smaruje a jak widzę że ma lekko zaczerwienione. Zresztą ten sposób poleciła mi pediatra, choc wcześniej juz tak robiliśmy:tak: Odparzenie zdarzyło nam sie raz i poszła w ruch mąka ziemniaczana i sudocrem... tak to niczym nie smarujemy pupci.. Ja tam jestem zdania że im mniej chemii tym lepiej:tak:

a co do wózkow to moja bratowa ma Graco spcerówke, leciusieńska i bardzo fajna ale na allegro takiej nie ma:-(

Wczoraj zaszłam do sklepu dziecinnego po nowego smoka bo ten to juz piszczy biedak:-D ale oczywiscie oprócz smoka kupiłam małej kilka par skarpetek, piżamkę, cieniutka czapeczke do spania (mała musi spac w czapce bo inaczej zawija sobie uszko i jedno juz zaczyna jej odstawac a nie chce by miała sterczace radarki:-) opaski sie boje na noc bo sciaga ja sobie na szyje i boje sie ze sie jeszcze poddusi w nocy:szok:) no i kupiłam jej kapelusik. To nic ze w tej paczce która zlicytowalam na allegro jest chyba z 5 kapelusików, tak mi sie podobał ze nie moglam go nie kupic:-D Mysle ze bedzie jej super chronił buzke przed słonkiem:tak: Ja to jak wejde do sklepu dziecinnego to zawsze obiecuje sobie ze po konkretna rzecz, a poźniej i tak szaleje po wszystkich pólkach:-D Paweł mówi ze to juz mania i powinnam miec zakaz chodzenia do takich sklepów :-D troche racji w tym jest, czesto kupie cos co od razu okazuje sie zamałe albo tylko raz załoze - najczesciej skarpetki, nie wiem jak to sie dzieje, w sklepie wydaja mi sie takie duuze a w domu okazuje sie ze sa za małe. I dzieje sie tak notorycznie:-) na szczescie skarpetki nie kosztuja majatku :-D

Justyna, podam CI linki do sklepów internetowych z bielizną, ale później. Zresztą, na tym forum, do którego wklejałam link są wszystkie potrzebne informacje.

Ja używam pampers 3, ale już następne kupię 4.
Odparzeń nie mamy, a co jakiś czas smaruję pupę sudocremem.

Gosia a na te odparzenia byłby dobry krem robiony w aptece ale na to potrzebujesz recepte: 3%kwas borny +euceryna. Stosowałam go u Gabuli na suchą skórkę, na krosteczki uczuleniowe po oliwce Johnsona , itp. U mnie się sprawdza. Ostatnio smaruję nim nawet pupę przy przewijaniu bo Sudocrem się skończył.

A zmywarki też nie mam bo tu wynajmujemy chatkę, ale jak już kupimy swoje to zmywarka musi być obowiązkowo!

Ostatnia edycja:
reklama
Justyna, podam CI linki do sklepów internetowych z bielizną, ale później. Zresztą, na tym forum, do którego wklejałam link są wszystkie potrzebne informacje.

Miotlica dzięki za te wcześniejsze linki:-) znalazłam tam nawet informacje jak przerobić zwykły biustonosz na ten do karmienia:-):-):-) czego to kobiety nie wymyślą:-)

Do góry