justyna, napewno będzie, Ada jest nią oczarowana, zawsze jak ja wkładam do wózka pierwsze co jak zapinam pałak to ręce do niej wyciąga, Na spacerku też sobie z żyrafką pogada, troche pożuje ogólnie bardzo trafiona zabawka.
reklama
gosia ja używam teraz huggisów 3 (45 zł) na zmiane z happy 3 (35 zł). Pieluchy zmienam dośc często własnie by zapobiec odparzeniu. Uzywam też takiego kremu na odparzenia johnson z serii naturals w zielonym opakowaniu, u nas sie sprawdza.
Justyna337
Fanka BB :)
ja mam krem hippa na odparzenia - i zawsze super działał. jak byłam w ciąży to kupiłam hippaziajkę i bambino... do hippa nie mam zastrzeżeń, ziajka czasem mnie zawiodła - tzn nie odparzyła mi Zuzki ale pupę czasemmiała czerwona jak właśnie długo siedziała w czymś czy po spacerze. teraz mam bambino ale jest trochę a tłusty jak na teraz. po prostu tam gdzie posmaruję mała miewa potówki. po hippie nic takiego się nie zdarza, a zawsze smaruję pupe przy przewijaniu
jeszcze a propos zmywarki... ja nie mm i bardzo żałuję. mój m był nieprzekoannay więc nie kuiliśmy.ale jak się będziemy przenosić to zmywarka musi być i JUŻ,
jeszcze a propos zmywarki... ja nie mm i bardzo żałuję. mój m był nieprzekoannay więc nie kuiliśmy.ale jak się będziemy przenosić to zmywarka musi być i JUŻ,
madzik_
my na zmiane używmy happy, dada, pampersów i z lidla tych zielonych(te droższe, choc i tak tanio wychodza). Dada mi nie pasuje bo twarda i wiecej nie kupie, huggiesy tez mi nie pasuja akurat:-(
Najbardziej to happy i lidlowe. Pampersy też ok ale widomo jednak sa droższe. A jak pasują tańsze to nie ma po co wydawać niepotrzebnie kase:-)
A na odparzenia używam tylko... starego sposobu.. czyliii... mąka ziemniaczana.. Ogólnie niczym nie smaruje a jak widzę że ma lekko zaczerwienione. Zresztą ten sposób poleciła mi pediatra, choc wcześniej juz tak robiliśmy Odparzenie zdarzyło nam sie raz i poszła w ruch mąka ziemniaczana i sudocrem... tak to niczym nie smarujemy pupci.. Ja tam jestem zdania że im mniej chemii tym lepiej
a co do wózkow to moja bratowa ma Graco spcerówke, leciusieńska i bardzo fajna ale na allegro takiej nie ma:-(
Najbardziej to happy i lidlowe. Pampersy też ok ale widomo jednak sa droższe. A jak pasują tańsze to nie ma po co wydawać niepotrzebnie kase:-)
A na odparzenia używam tylko... starego sposobu.. czyliii... mąka ziemniaczana.. Ogólnie niczym nie smaruje a jak widzę że ma lekko zaczerwienione. Zresztą ten sposób poleciła mi pediatra, choc wcześniej juz tak robiliśmy Odparzenie zdarzyło nam sie raz i poszła w ruch mąka ziemniaczana i sudocrem... tak to niczym nie smarujemy pupci.. Ja tam jestem zdania że im mniej chemii tym lepiej
a co do wózkow to moja bratowa ma Graco spcerówke, leciusieńska i bardzo fajna ale na allegro takiej nie ma:-(
Wczoraj zaszłam do sklepu dziecinnego po nowego smoka bo ten to juz piszczy biedak ale oczywiscie oprócz smoka kupiłam małej kilka par skarpetek, piżamkę, cieniutka czapeczke do spania (mała musi spac w czapce bo inaczej zawija sobie uszko i jedno juz zaczyna jej odstawac a nie chce by miała sterczace radarki:-) opaski sie boje na noc bo sciaga ja sobie na szyje i boje sie ze sie jeszcze poddusi w nocy) no i kupiłam jej kapelusik. To nic ze w tej paczce która zlicytowalam na allegro jest chyba z 5 kapelusików, tak mi sie podobał ze nie moglam go nie kupic Mysle ze bedzie jej super chronił buzke przed słonkiem Ja to jak wejde do sklepu dziecinnego to zawsze obiecuje sobie ze po konkretna rzecz, a poźniej i tak szaleje po wszystkich pólkach Paweł mówi ze to juz mania i powinnam miec zakaz chodzenia do takich sklepów troche racji w tym jest, czesto kupie cos co od razu okazuje sie zamałe albo tylko raz załoze - najczesciej skarpetki, nie wiem jak to sie dzieje, w sklepie wydaja mi sie takie duuze a w domu okazuje sie ze sa za małe. I dzieje sie tak notorycznie:-) na szczescie skarpetki nie kosztuja majatku
karolka84
mama kwietniowa '09
Ja używam pampers 3, ale już następne kupię 4.
Odparzeń nie mamy, a co jakiś czas smaruję pupę sudocremem.
Gosia a na te odparzenia byłby dobry krem robiony w aptece ale na to potrzebujesz recepte: 3%kwas borny +euceryna. Stosowałam go u Gabuli na suchą skórkę, na krosteczki uczuleniowe po oliwce Johnsona , itp. U mnie się sprawdza. Ostatnio smaruję nim nawet pupę przy przewijaniu bo Sudocrem się skończył.
A zmywarki też nie mam bo tu wynajmujemy chatkę, ale jak już kupimy swoje to zmywarka musi być obowiązkowo!
Odparzeń nie mamy, a co jakiś czas smaruję pupę sudocremem.
Gosia a na te odparzenia byłby dobry krem robiony w aptece ale na to potrzebujesz recepte: 3%kwas borny +euceryna. Stosowałam go u Gabuli na suchą skórkę, na krosteczki uczuleniowe po oliwce Johnsona , itp. U mnie się sprawdza. Ostatnio smaruję nim nawet pupę przy przewijaniu bo Sudocrem się skończył.
A zmywarki też nie mam bo tu wynajmujemy chatkę, ale jak już kupimy swoje to zmywarka musi być obowiązkowo!
Ostatnia edycja:
reklama
madzik_
Justyna, podam CI linki do sklepów internetowych z bielizną, ale później. Zresztą, na tym forum, do którego wklejałam link są wszystkie potrzebne informacje.
Miotlica dzięki za te wcześniejsze linki:-) znalazłam tam nawet informacje jak przerobić zwykły biustonosz na ten do karmienia:-):-):-) czego to kobiety nie wymyślą:-)