reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ja też takich rzeczy jak laktator, smoczki, butelki, podgrzewacze nie kupowałam... Może nie będą potrzebne.:-)
Torbę mam w sumie nie taką dużą, ale jeszcze mam parę rzeczy dodopakowania, więc chyba będę ją musiałam zmienić... :baffled:

reklama
a ja dzis skonczyłąm pakowanie!

wieczrem strzele fotke mojej torby...naprawde nie jest az taka wielka-ma ok 40 cm długosci x 20 cmszerokości x 30 cm wysokosci...to tego mam sporą kosmetyczę i bede miałą swoją torebke....

latator zostawiłąm na komodzie-jakby co maz dowiezie....

ja zapakowałam się do takiej walizeczki małej-standardowa torba podręczna do samolotu.... ale kosmetyczka juz tam nie wejdzie:(
Ale spakowałam do takiej samej tzn. wszystkie jej rzeczy poza tymi na wyjście- czekają przygotowane w komodzie jak mąż przyjedzie po mnie to przywiezie- ciepły welurowy pajacyk i misiowy kombinezonik
w kosmetyczce mam
-nakładki na piersi z aventu
-płyn pod prysznic
-dezodorant
-balsam do ciała
-krem do twarzy
-krem do rąk
-pasta do zębów
-tonik do twarzy
-waciki
-pasta i szczotka do zębów
a kosmetyki kolorowe będą w torebce w małej kosmetyczce

Laila06 uważam że masz całkiem przyzwoicie spakowaną kosmetyczkę :-D
co do smoczka to ja chyba wezmę, bo pamiętam jak moja bratanica na oddziale się darła a tylko smoka jej daliśmy to był spokój...
laktator jeszcze nie wiem, ale w razie czego będzie leżał na wierzchu żeby mąż mógł go znaleźć.
a tak wogóle to jeszcze nie mam spakowanej torby :zawstydzona/y: ale patrząc na waszą listę DUŻO się uczę :-D

za krowke wole dziecka nie przebierac haha...zreszta ja jestem z tych co dzieci nie przebieraja w pluszaki czy inne zwierzaki, ale to moje zboczenie juz...

magda z tym materacem to rzeczywiscie pech... babcia moze nawet nie wiedziala ze tam kotka lezy...

co do ubranek wyprasowanych slicznie ulozonych ....pameitam siebie na poczatku pralam prasowalam potem konczylo sie juz tylko na praniu zreszta same sie przekonacie jak to jest miec maluszka :-)(mowie do mam debiutujacych)

a bycie zona idealna oj nie wychodzi na dobre wiec juz nia nie jestem hahah

o dziwo zauwazylam ze te niedelane bardziej sa szanowane przez mezow niz te idealne...ale to moze tylko moje spostzrezenia jesli chodzi o znajomych...

Modroklejka swietne te skarpetki,body zreszta tez:-)

Myfa masz racje z tym praniem i prasowaniem ja tylko przed porodem wszystko prasowalam teraz juz nie prasuje.

Ja moze nie jestem i nawet i nie staram sie byc idealna zona dla swojego m ale staram sie byc dobra i wyrozumiala,bo on dla mnie tez jest.

reklama
ewelcia, sara, truda i wszystkie inne mamusie - napiszcie, jesli cos wam się ewidentnie nie sprawdziło i nie przydalo z zakupów dla dzieciaczków. Ja jestem strasznie ciekawa, jak to wszystko wychodzi w praktyce:-)

Do góry