reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

dziewczyny, a ja mam zakupowy problem
Czeka mnie zakup materaca, z tym, że jeszcze nie dla dziecka, a dla nas. Wymiar najpewniej 160x200 (chciałam 180, ale Tomasz stwierdził, że to za duże łóżko).
Z ramą to nie problem, zdecydujemy się na coś tańszego. Ale wybór materaca to koszmar. :szok::szok: Ceny na allegro mają tak ogromną skalę !!!! od 500zł do nawet 3000zł. A ja nie wiem, jakie cechy powinien mieć wygodny materac. Do tej pory myślałam, że zwykły sprężynowy materac jest oki (babcia ma ponad 30letni tapczan na sprężynach i ciągle jest wygodnie), ale siostra mi odradza. Może mi coś poradzicie, żebym poszła do sklepu z jakąś wiedzą i wskazówkami, i żeby mi nie wcisnęli jakiegoś badziewia.
No i ta rozbieżność cen .... miałam nadzieję, że cena materaca będzie do 500 zł a tu duży psikus ..... :-:)-:)-:)-(

reklama
dziewczyny, a ja mam zakupowy problem
Czeka mnie zakup materaca, z tym, że jeszcze nie dla dziecka, a dla nas. Wymiar najpewniej 160x200 (chciałam 180, ale Tomasz stwierdził, że to za duże łóżko).
Z ramą to nie problem, zdecydujemy się na coś tańszego. Ale wybór materaca to koszmar. :szok::szok: Ceny na allegro mają tak ogromną skalę !!!! od 500zł do nawet 3000zł. A ja nie wiem, jakie cechy powinien mieć wygodny materac. Do tej pory myślałam, że zwykły sprężynowy materac jest oki (babcia ma ponad 30letni tapczan na sprężynach i ciągle jest wygodnie), ale siostra mi odradza. Może mi coś poradzicie, żebym poszła do sklepu z jakąś wiedzą i wskazówkami, i żeby mi nie wcisnęli jakiegoś badziewia.
No i ta rozbieżność cen .... miałam nadzieję, że cena materaca będzie do 500 zł a tu duży psikus ..... :-:)-:)-:)-(

ja mam łużko 180x200 i jest super biorąc pod uwage ze jesteśmy niscy 160 i 170cm:) możemy leżeć w każdej pozycji:p
a co do materaca my mamy bardzo drogi coś ok 2000 i jestem baaardzo zadowolona materac jest lateksowy i baaardzzo wygodny my kupiliśmy tańszą rame a w materac zainwestowaliśmy więcej bo to od niego zależy wypoczynek

Lalia, zsugerowałam się Twoją opinią i zamówiłam wczoraj przez internet kojec-poduszkę. Bardzo mi się przyda, bo większość ciąży spędzam na leżeniu. Dodatkowo zamówiłam w tym samym miejscu otulaczek i flanelki - i to są pierwsze rzeczy jakie kupiłam mojemu maleństwu - dopóki nie będę w wyższej ciaży będę się bała kupować więcej - przeraża mnie to zagrożenie. Myślę, że dopiero w styczniu odważę się zacząć kompletować wyprawkę.

muszę kupić coś małego do sypialni zamiast łóżeczka - korzystałyście kiedyś lub znacie opinię na temat kołysek, koszyczków - jaki lepiej wiklinowy (czy skrzypi jak to wiklina) czy plastikowy...:rofl2: może jakiejś firmy są fajne i stabilne co ważne!!!!

dzięki za inf - ja oglądałam ten 2 model w internecie, tylko nie wiem jak wyglądają na żywo bo nigdy nie znalazłam w sklepie:szok:
Laila - a widziałaś w sklepie?
zastanawia mnie jeszcze wiklinowy koszyk - czy skrzypi

reklama
Do góry