reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

dziewczyny, a ja mam zakupowy problem
Czeka mnie zakup materaca, z tym, że jeszcze nie dla dziecka, a dla nas. Wymiar najpewniej 160x200 (chciałam 180, ale Tomasz stwierdził, że to za duże łóżko).
Z ramą to nie problem, zdecydujemy się na coś tańszego. Ale wybór materaca to koszmar. :szok::szok: Ceny na allegro mają tak ogromną skalę !!!! od 500zł do nawet 3000zł. A ja nie wiem, jakie cechy powinien mieć wygodny materac. Do tej pory myślałam, że zwykły sprężynowy materac jest oki (babcia ma ponad 30letni tapczan na sprężynach i ciągle jest wygodnie), ale siostra mi odradza. Może mi coś poradzicie, żebym poszła do sklepu z jakąś wiedzą i wskazówkami, i żeby mi nie wcisnęli jakiegoś badziewia.
No i ta rozbieżność cen .... miałam nadzieję, że cena materaca będzie do 500 zł a tu duży psikus ..... :-:)-:)-:)-(

reklama
dziewczyny, a ja mam zakupowy problem
Czeka mnie zakup materaca, z tym, że jeszcze nie dla dziecka, a dla nas. Wymiar najpewniej 160x200 (chciałam 180, ale Tomasz stwierdził, że to za duże łóżko).
Z ramą to nie problem, zdecydujemy się na coś tańszego. Ale wybór materaca to koszmar. :szok::szok: Ceny na allegro mają tak ogromną skalę !!!! od 500zł do nawet 3000zł. A ja nie wiem, jakie cechy powinien mieć wygodny materac. Do tej pory myślałam, że zwykły sprężynowy materac jest oki (babcia ma ponad 30letni tapczan na sprężynach i ciągle jest wygodnie), ale siostra mi odradza. Może mi coś poradzicie, żebym poszła do sklepu z jakąś wiedzą i wskazówkami, i żeby mi nie wcisnęli jakiegoś badziewia.
No i ta rozbieżność cen .... miałam nadzieję, że cena materaca będzie do 500 zł a tu duży psikus ..... :-:)-:)-:)-(

ja mam łużko 180x200 i jest super biorąc pod uwage ze jesteśmy niscy 160 i 170cm:) możemy leżeć w każdej pozycji:p
a co do materaca my mamy bardzo drogi coś ok 2000 i jestem baaardzo zadowolona materac jest lateksowy i baaardzzo wygodny my kupiliśmy tańszą rame a w materac zainwestowaliśmy więcej bo to od niego zależy wypoczynek

Lalia, zsugerowałam się Twoją opinią i zamówiłam wczoraj przez internet kojec-poduszkę. Bardzo mi się przyda, bo większość ciąży spędzam na leżeniu. Dodatkowo zamówiłam w tym samym miejscu otulaczek i flanelki - i to są pierwsze rzeczy jakie kupiłam mojemu maleństwu - dopóki nie będę w wyższej ciaży będę się bała kupować więcej - przeraża mnie to zagrożenie. Myślę, że dopiero w styczniu odważę się zacząć kompletować wyprawkę.

muszę kupić coś małego do sypialni zamiast łóżeczka - korzystałyście kiedyś lub znacie opinię na temat kołysek, koszyczków - jaki lepiej wiklinowy (czy skrzypi jak to wiklina) czy plastikowy...:rofl2: może jakiejś firmy są fajne i stabilne co ważne!!!!

dzięki za inf - ja oglądałam ten 2 model w internecie, tylko nie wiem jak wyglądają na żywo bo nigdy nie znalazłam w sklepie:szok:
Laila - a widziałaś w sklepie?
zastanawia mnie jeszcze wiklinowy koszyk - czy skrzypi

reklama
Do góry