reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ja widzę, że wy się już poważnie wzięłyście za wybór wózka :-)
ze mną chyba coś jest nie tak, (przez co cała rodzina dziwi mi się strasznie), bo postanowiłam, że całą wyprawkę, w tym wózek oczywiście, zaczniemy kompletować dopiero po Bożym Narodzeniu, i jak na razie nie wybieram się nawet pooglądać.

jedyne co teraz robię to sobie analizuję na allegro, i z moich analiz wynika, że zdecydowanie mam 2 faworytów :-)
Jedo Fyn,
Fyn 3DS Jedo (Bartatina)od ręki Warszawa PROMOCJA (459069133) - Aukcje internetowe Allegro
Mikado Boston
WÓZEK MIKADO BOSTON SUPER NOWOŚĆ!!! OD TOMIKO (464084365) - Aukcje internetowe Allegro
X-landery też są niczego sobie, ale brakuje mi w nich możliwości jazdy dziecka w dwóch kierunkach, a według mnie to ważne :-)

reklama
magda19lenka...a czy x lander któys nie ma mozliwosci przekładania siedziska spacerówki? bo raczki przekładanej to chyba rzeczywiscie nie maja...ale w sumie widziałam tylko jeden...wiec o wszystkich nie wiem....

to nie dziwne z ta wyprawka....gdyby nie prawdopodobienstwo wczesniejeszego porodu to pewnie tez bym sie za to zabrała po swietach-tylko ze po pierwsze kolezanka która sprzedaje wozki powiedziała mi ze czesto po nowym roku pierwsze zamowienia składaja dopiero ok polowy stycznia a w przypadku wozków-jesli nie ma czegos na miejscu-zamowienie od producenta trwa od 4 do 6 tyg...a po drugie-widziałąm jak kupowanie wyprawki szlo bratu meza-tez sie zarzekał ze raz, dwa wszustko kupi-i im sie nie udało, na wozek czekali, na łozeczko i materac tez, w sklepach pojedyncze sztuki, wiekszosc na zamowienie....w sumie tylko ubranka i kosmetyki kupili od razu...cała reszta kupowana w czesciach w roznych dziwnych miejscach wyszła ich o wiele drozej...np za laktator kupiony w nocnej aptece zapłacili o 70 zł wiecej niz jest normalnie na allegro czy w sklepie...bo oczywiscie samego nie było tylko jakis zestaw...tak samo podgrzewacz czy sterylizator....
mnie po prostu szkoda kasy na zakupy na ostatnia chwile...wole wczesniej i miec wybór niz pozniej i byc skazanym na to co bedzie...

z tego co się naczytałam o tych x-landerach to właśnie nie mają przekładanego siedziska;:-(

hm, wydaje mi się, że jak zaczniemy na początku stycznia z ta wyprawką, to jednak zdążymy:-)
teraz też nie możemy zacząć, bo czeka nas jeszcze przeprowadzka przed świętami, więc początek stycznia to jakby jedyne rozwiązanie :-)

choć może przynajmniej przejdę się po sklepach z wózkami i zapytam jak to jest z realizacją tych zamówień ....

w poznaniu akurat jest tak ze czeka sie o 4-6 tyg w zaleznosci jak sie zamówi bo zamówienia sa raz na miesiac wysyłane do producentów....

napewno zdazycie...nas znowu po swietach czeka wymiana samochodu wiec tez kasy za bardzo nie bedzie-wiec czesc juz teraz kupujemy

może w połowie listopada wyciągnę siostrę na przechadzkę po sklepach to pooglądam, i popytam;

uprzedziłam też, już moją mamę, że jeśli w Siedlcach nie będzie idealnego wózka dla mnie, to wybierzemy się do Warszawy :-) (ona robi za kierowcę :-D)

no, a rzeczywiście, wyprawka kosztuje, a jeśli dochodzą do tego inne wydatki, jak u Ciebie - wymiana auta, to trzeba sobie wcześniej przemyśleć, co i kiedy kupić.

swoją drogą, ile planujecie wydać na wyprawkę? :-) ja mam nadzieję, że zamknę się w 2500zł (wózek maxymalnie do 1500, choć te, które teraz oglądam nie przekraczają kwoty 1200; łóżeczko już wybrane - ok. 320 na allegro)

ja mam nadzieje ze zmieszcze sie w 2000 zł bez wozka- i mam nadzieje ze sie zmieszcze....lozeczko bez materaca jakies 250 zł, materac 100 zł, meble juz kupilismy....2 komody i szafe...przwijak, wanienka, osprzet do karmienia....mam nadzieje ze 2000 zł wystarczy...

Kaszuczka2, ale mówisz o tym mikado boston? ja go dopiero ostatnio zauważyłam na internecie, ma go tylko 1 sprzedawca, i nie jest dostępny w żadnym sklepie internetowym. Chyba to jakiś nowy model. Co śmieszniejsze, na stronie producenta - mikado - też nie ma nic wspomniane o tym modelu.
I z tego co się naczytałam, to fajny jest :-) i najważniejsze, że 4-kołowiec. Bo Jedo Fyn w wersji 4koła to masakra (takie maleńkie te kółeczka), a do 3-kołowców jakoś nie jestem nastawiona pozytywnie (jakoś nie mogę uwierzyć, że są stabilne przy pokonywaniu wyokiego krawężnika, czy wysiadaniu z autobusu ...., a 4 koło to zawsze 4 koła)

No, ale samo poczytanie to za mało, trzeba obmacać :-)

no dokładnie...trzeba pomacac....chociaz zamaiwac chyba lepiej przez internet...duuuzo taniej wychodzi...

nam wczoraj babka w sklepie obliczyła zestaw musty na prawie 3 tys...a ten sam na bobowozki.pl kosztuje 2599...

reklama
Ja mam zamiar wózek zamówić już w grudniu.Jedną i drugą córke urodziłam prawie miesiąc przed terminem więc jeśli i teraz tak by było i urodziłabym w połowie lutego to boje się że zostałabym bez wózka.Chcę kupić emmaljunge ale wacham się pomiędzy modelem smart a edge.

Do góry