reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Cześć!! Mam pytanie jakie są dobre wózki na paskach czy takie na tych plastikach lub sprężynach i czy lepsze są koła pompowane czy jakieś inne jeszcze nie mamy wózka i nie wiem jaki wybrać. Dziękuje za odpowiedzi i życze dużo zdrowi oraz szczęścia w nowym roku.

reklama
wiolciaa, nie da się jednoznacznie odpowiedziec na Twoje pytanie, bo to zalezy po jakim terenie bedziesz jezdziła wózkiem, zawsze jest za i przeciw. ja kupilam wózke z pomppowanymi kołami i skretnymi do tymowych miejskich dróg i chodników, ale myśle ze popmowane kiła sprawdzą się tez na leśnych rróżkach i w parku.

jak szukałam wózka dla naszego synka-facio w sklepie kazał mi okreżlić 3 funkcje jakie on ma spelniać...wiec wymienilam, lekki, na miejskie chodniki, łatwo składany-no i pomógł nam wybrać. Tobie tez tak radzę!!! powodzenia

Dziękuje za odpowiedz ATsonia tak myślałam o tych pompowanych kołach tylko teraz są wózki takie sztywne lepsze te sztywne czy na tych paskach??

Dziękuje za odpowiedz ATsonia tak myślałam o tych pompowanych kołach tylko teraz są wózki takie sztywne lepsze te sztywne czy na tych paskach??

to też zależy :) te na paskach moim zdaniem są mniej stabilne (co nie oznacza, ze nie są w ogóle stabilne), natomiast zaletą jest to, że możesz dziecko pobujać jak aby ułatwić zasypianie. Te wózki sztywne na odrót, wg mnie są bardziej stabilne, ale za to nie zrobisz z nich "kołyski", sprawdzałam to w sklepie przed kupnem. Zdecydowałam się i kupiłam wózek "sztywny" :)

Tak, tylko zwróćcie uwage na to ze jak dzidzius przyzwyczai sie do takiego ciągłego "BIMBANIA" to spokojne zaśniećie w stabilnym łóżeczku bedzie nie lada problemem...ja tez bardzo chciała wózek na paskach ale każdy najmniejszy wertem powogowal ze ten wózek caly sie majtał....

No właśnie w jakimś innym temacie przeczytałam że położna odradziła komuś taką wanienkę, hm ale mi się podoba ten wkład, podobno takie dokupywane oddzielnie po 2 tygodniach się już do niczego nie nadają. I nie wiem co z tą wanienką ;-). A łóżeczko w sumie kupiliśmy takie zwykłe ;-) ale bardzo mi się podobało, i najważniejsze że ma 4 poziomy :-) do tego chcę dokupić taką pościel 11elementowa pościel orginalna**BABY-RAJ *120x90 (514417559) - Aukcje internetowe Allegro no i najważniejsze materac :crazy: ale już szybciej był tutaj taki temat i wiem że nie może być za miękki ani za twardy. Materacyk chyba jest z tego wszystkiego najważniejszy moim zdaniem.

dobry pomysł z tym wątkiem...
tylko ja to cały czas się zastanawiam, czy rzeczywiście aż tyle tego wszystkiego trzeba ze sobą brać... nie dość, że u nas wyrzucają do domu po 24h (poród naturalny), to dzidziuś jest w ubrankach szpitalnych, tylko trzeba wziąć takie na przebranie na drogę... o ile pamiętam, to nawet pieluszek ode mnie nie chcieli, tylko przewijali w szpitalne... chyba przejdę się na porodówkę, może mają jakieś listy ze swoimi wymogami - może coś się pozmieniało przez te prawie 3 lata...

reklama
Agusia-strrrrasznie ładna i słodka pościel :-) bardzo mi sie podoba- ja kupilam komplet ale bez tych wszystkich kieszonek na kosmetyki itd i teraz troche żałuje...ale trudno. Ale Twoj zakup-w deche udany! :-D

Do góry