reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Saro ja polecam firme nikwax tutaj w No bardzo popularna u nas w dyskobotu tez do kupienia a tutaj stronka Nikwax | Waterproofing, Cleaning and Insect Protection products możesz poczytać jaki dla ciebie impregnat będzie dla ciebie odpowiedni,y mamy do prania,do psikania ciuchów,spray do botów,plecaków itp.jesteśmy zadowolenie a wiesz ile tu deszczu chyba nie muszę pisać wodny świat po prostu :-D:-D:-D:-D
Midnight super ciuszki,bardzo podoba mi sie zielony grzybek,cudny:tak:

reklama
dzieki, chyba mnie trochę kopneło, bo za tą kamizelkę z jeansu dalam 100zł -uzywaną.Ale tak mi sie to cudo spodobało,ze nie moglam sie oprzec :)

iwona- dzieki za info o braunie, wlasnie czytałam,ze te do ucha to tak średnio, bo nie zawsze trafi sie idealnie w to samo miejsce w uchu.Myslalam,ze jak sie czesto bada to sie dojdzie do wprawy :) W szpitalu u nas takie mieli ale nawet jak mi mierzyła temp, to czułam,ze czasem dobrze pielegniarka do ucha wsadziła a czesem tylko niemal dotkneła wiec na pewno byla inna temp.

Midnight super ciuszki,bardzo podoba mi sie zielony grzybek,cudny:tak:

maniulko, grzybek Gapa 16zł za niego dalam :)

Ostatnia edycja:
maniulka-bardzo mi sie podobaja te produkty NIKWAX.Upatrzylam 1 sprzedawce ktory ma preparaty impregnujace do roznych typow materialow-nie tylko buty i odziez ale nawet polar,czapki/szaliki/rekawiczki,torebki,plecaki itp.Juz az sie boje bo narazie wyszlo mi ponad 100 zl za te preparaty,dobrze ze jeszcze nie nacisnelam "kup teraz":-DPo prostu oblece wszystkie buty moje,meza,julity zimowo-jesienne oraz nasze kurtki (meza,moje i mlodej),wiec troche tego bedzie potrzebne.Uwazam ze w okresie opadow i baraszkowania po sniegu nalezy nam sie odziez nieprzemakalna,bez plam od mokrego.
Ostatnio po deszczu (a nie mialam parasolki) wracalam w swojej kurtce jak nieszczescie-ona od deszczu az kolor zmienila i cala w plamach-zenada.

Polecialam do apteki 24h,wypytac o te bezdotykowe skanery-termometry thermoflash lx-26.Babka mowila ze sa najnowoczesniejsze obecnie,bardzo je chwalila,nie miala na stanie ale na dniach moga sprowadzic z hurtowni.Cena w aptece-260 zl.Juz wiem czemu na allegro ciesza sie takim powodzeniem (sa do 150zl z wysylka, 2 lata gwarancji).Ja tez dolacze do klientow tego skanera.Zaryzykuje i dam wam znac jak toto dziala,mam nadzieje ze bedzie OK,juz poswiece sie na krolika doswiadczalnego,chociaz znajac mojego pecha do jakichkolwiek urzadzen...Mnie sprzety po prostu nie lubia:happy2:

http://allegro.pl/niezawodny-bezdotykowy-termometr-thermoflash-lx-26-i1254068295.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
midnight kamizelka jeansowa faktycznie super i ten grzybek też.A ta kamizelka to chyba też gapa, co? Bardzo lubię ich ubrania.
Sara ja mam tak samo z różnymi sprzętami ,a w szczególności z interaktywnymi zabawkami,bardzo często jak coś kupowałam to trafiałam że akurat nam nie chciało działać.

Ostatnia edycja:
Ja też lubię GAP baby, ale w Polsce to chyba tylko na allegro. Ubrania są dobre gatunkowo. Mam chyba z 12 par skarpetek dla Ady z gap właśnie i muszę przyznać, że lepszych do tej pory nie miałam. Mam jeszcze parę innych ubrań i wszystkie bardzo dobrze się noszą.

Eve na allegro to ja kupuje gapa ale używane, nowe są dużo droższe niż na ich stronie.Jakiś czas temu zamówiłam u takiego faceta ,kolezanka dała mi do niego maila i on przysyła co chcesz ze usa.Wyslałam mu zamówienie ze strony gapa i ralpha laurena i on mi to wszystko przysłał do domu.Dolicza 10 % , tylko że jak doliczył przesyłki ze sklepu do swojego domu,potem przesyłke i do tego doliczył 10%(nawet za koszt przesyłki do polski) to sporo to wyszło.Na stronie gapa wszystko jest sporo taniej niż u nas na allegro,mają mieć wysyłkę do europy ale nie do polski.Ja mogę zamówić do koleżanki w berlinie ale tam znowu doliczają podatek i jakieś inne opłaty.

my mamy taką matę już od dawna, kiedyś młody tylko ssał ten pisak żeby wodę wypić, a teraz się bawi, choć czasem bywa mokro jak go talent poniesie poza matę ;] ale naprawdę świetna sprawa polecam :)

no to dla mnie najlepsza rekomendacja, aczkolwiek nie wpadłam na to, że można się napić z flamastra,moja to uwielbia pic i jak siedzi w wanience i ma jakaś zabawkę do której nalewa sie trochę wody to już podstawia do buzi i pije ... i wielce się cieszy jak rodzice krzyczą, że nie wolno. kiedyś nawet wsadziła buzię pod wodę, tzn żuchwę zamoczyła tak, że do buzi się nalało, wiec radocha była wielka ;)

Dzwonilam do taty by przeszedl sie po oddzialach pediatrycznych i zapytal pielegniarek jakie maja te termometry.Oni maja takie skanery bezdotykowe ale nie wiem jakiej firmy.Jak Juli dostala uczulenie po antybiotyku i znia pojechalismy to babka wziela taka "kolbe",ustawila jakby miala do niej strzelac,1 sekunda i juz.Kolezanka z pracy chwali sobie Brauna.a mam pecha do termometrow-pisalam wam juz kiedys (tak jak do aparatow foto).Jeden mamy rteciowy,drugi taki maly microlife a 3 sprzedalam juz dawno na allegro bo pokazywal bledne pomiary.Marzy mi sie taki skaner.zmykac juz musze,dni spedzonych w rodzinnej atmosferze i skupieniu Wam zycze:)

jak ja byłam w szpitalu przy okazji porodu to też mieli takie pistolety, niestety nie pamiętam jaka to firma była :( ale skoro w szpitalu używają to raczej dobre muszą być

Mi tez wszystko się podoba.
Ja mam termometr brauna do mierzenia temp.w uchu i powiem wam że nie jestem zadowolona,za każdym razem pokazuje inną temp. i to sa spore różnice.Nie używam go wcale.Kosztował dużo bo ponad 300 zl ale kupowałam go perę lat temu więc teraz pewnie sa dużo tańsze.Teraz mam taki RA Termometr elektroniczny 100 Topcom (1290049318) - Aukcje internetowe Allegro i jest rewelacyjny , mierzy temp. w kilka sek.

ja kupiłam taki i do czoła i do ucha i ogólnie jestem zadowolona, tzn zakłamuje nieraz nieźle i pokazuje różne temp. ale dla mnie jest to jakimś wyznacznikiem. teraz prawdopodobnie kupiłabym taki pistolet o którym pisze Sara.

Jeśli chodzi o impregnat to podobnie jak Maniulka polecam Nikwax. w PL dostępny w Decatlonie, aczkolwiek niestety raczej i płyn do pranie kurtek z odpowiednią membraną i sam impregnat do najtanszych się nie zalicza :( poza tym tak jak pisała Ivaz starcza na 2 razy:(

carolin mój Kuba też wypija wodę z wanny, a wysysać wodę potrafi ze wszystkiego, kiedyś nawet jak chusteczki nawilżane dorwał to ssał ;]

Ja jak szukałam impregnatu ( mogę sie mylić albo nie zlalazłam) nikwax nie ma płynu 2w1 trzeba kupic oddzielnie płyn/mydło do prania takiej odzieży i oddzielnie impregnat wtedy też dwa razy trzeba ta odzież wrzucać do pralki. Chyba ze się pierze tylko w impregnacie, ale dla mnie to tylko impregnowanie a nie pranie. Mi Pan w sklepie polecił Granger's bo w jednym praniu wyczyszczę i zaimpregnuję, cenowo mniej wiecej wychodziło to nawet taniej bo mydło nikwaxu kosztowało ok 50zł za litr a mi litr nie potrzebny +ok. 25zł za impregnat no i dwa razy pralka chodzi a tak zapłaciłam ok 45zł miałam na dwa prania i zuzyłam całość, no czyszczenie i zaimpregnowanie było w jednym praniu Środek czyszcząco-impregnujący 2 in 1 Grangers (1285159595) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
hehe, moja tez wode z wanny wypija czym sie da nabrać, i chusteczki nawilżane tez potrafi ssać ;)
sara-kupuj, czekam na opinie skanera ;)
iwona - tak, ta kurteczka jeans to też gap. Ja kupowalam kilka rzeczy u jednej dziewczyny na allegro i pytałam czy nie ma jeszcze przy okazji czegoś ciekawego, tak trafilam na ta kurteczkę zieloną gapa :) dziewczyna sama chciala bym zaproponowala cene bo ona nie wiedziala ile wziąć :)bez targowania kupiłam.

Do góry