reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ja już zbiłam 3 termometry w tym 1 był rtęciowy i jego żałuję najbardziej. Te dwa pozostałe też wyglądały jak rtęciowe ale miały inną ciecz w środku i już mi się wydawały gorsze. Teraz mam coś w typie tego brauna za 20 zł, ale mój kosztował coś kolo 30 zł i mierzę temp. w pupie dopóki nie zapika. Zazwyczaj około 1 min, wiec luz. Jestem z niego bardzo zadowolona.

reklama
Dzwonilam do taty by przeszedl sie po oddzialach pediatrycznych i zapytal pielegniarek jakie maja te termometry.Oni maja takie skanery bezdotykowe ale nie wiem jakiej firmy.Jak Juli dostala uczulenie po antybiotyku i znia pojechalismy to babka wziela taka "kolbe",ustawila jakby miala do niej strzelac,1 sekunda i juz.Kolezanka z pracy chwali sobie Brauna.a mam pecha do termometrow-pisalam wam juz kiedys (tak jak do aparatow foto).Jeden mamy rteciowy,drugi taki maly microlife a 3 sprzedalam juz dawno na allegro bo pokazywal bledne pomiary.Marzy mi sie taki skaner.zmykac juz musze,dni spedzonych w rodzinnej atmosferze i skupieniu Wam zycze:)

u nas juz dwa razy na wiosne mala miala infekcje gardełka z temperatura i powiem Wam,ze teraz juz sama potrafie wyczuc reka czy ma temp. czy nie. Czlowiek juz wie jak dziecko siezachowuje przy ilu stopniach i kiedy dac czopek przeciwgoraczkowy. jak mała ma 37,8 to juz zaczyna byc płaczliwa i wtedy juz zaczynam działac.

chciałam sie pochwalic tym koszem na zabawki, jest super!!!
http://allegro.pl/disney-duzy-65l-box-pojemnik-na-zabawki-kola-i1250879087.html

Ostatnia edycja:

Załączniki

• 20,50.jpg
    20,50.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 30
  • aaaaaaaaaaaaa.jpg
    aaaaaaaaaaaaa.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 34
  • 16.jpg
    16.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 29
  • 30zl - Kopia.jpg
    30zl - Kopia.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 34
  • 1238955659.jpg
    1238955659.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 31
  • 45zl.jpg
    45zl.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:

Załączniki

• bol ł.jpg
    bol ł.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 33
  • sssł.jpg
    sssł.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 31
  • a.jpg
    a.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
Mi tez wszystko się podoba.
Ja mam termometr brauna do mierzenia temp.w uchu i powiem wam że nie jestem zadowolona,za każdym razem pokazuje inną temp. i to sa spore różnice.Nie używam go wcale.Kosztował dużo bo ponad 300 zl ale kupowałam go perę lat temu więc teraz pewnie sa dużo tańsze.Teraz mam taki RA Termometr elektroniczny 100 Topcom (1290049318) - Aukcje internetowe Allegro i jest rewelacyjny , mierzy temp. w kilka sek.

W szpitalu maja Microlife.Ja jestem uprzedzona jednak do Microlife,bo mamy taki malutki tej firmy i nie jest za fajny.

Ja tak z rana 1 pytanie na biegu chce zadac:

Jakie polecacie dobre impregnaty do np. kurtek zeby odnowic im wlasciwosci impregnujace? Zeby bylo jasne,dla mnie powierzchnia nie przepuszczajaca wody,sniegu to taka w ktora nie wsiaka nic,nie robia sie plamy od mokrego (deszczu sniegu).Takie wlasciwosci ma chociazby odziez narciarska,sportowa (swietny jest decathlon,zero plam,splywa jak po kaczce),kurtki na rower,turystyczne.Jednakze wiem od znajomej ze odziez ortalionowa rowniez mozna z powodzeniem zaimpregnowac jakims dobrym srodkiem do prania z woskiem,ale nie wiem jakim,bo ona rzekomo sprowadzala ten srodek z Niemiec i juz nie pamieta nazwy...Chce wyporac swoja kurtke z quiosque bo po kilku praniach juz od deszczu robia sie na niej plamy i 1 kurtke Julity ktora chyba wogole nie ma impregnowanej powierzchni a chce zeby nadawala sie na zime.

Midnight-fajne zakupy:)Najbardziej podoba mi sie ta szara bluzeczka.Ostatnio mam faze na ecru i szaro-roze:)Za to brazo-roze juz mi sie przejadly odkad nakupilam Julicie takich iuszkow (zwlaszcza na zime).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Saro ja mam firmy Granger's 2 w1 to jest impregnat z płynem do prania, bo wiesz ze taką odzież też lepiej uprać w odpowiednim płynie, niestety po praniu z impregnatem trzeba to wysuszyć na ciepło suszarką lub farelką zeby impregnat dobrze się wchłąnął w tkaninę wtedy tez tkanina się nie brudzi. Ja kupowałm impregnat albo w go sport albo w inetersport kosztował 45 zł i jest na dwa prania. Czyli jeżeli to kombinezon to spodnie pierze się odzielnie kurtkę odzielnie. Ale ja w jednym praniu wrzuciłam Zośki kombinezon a w drugim męża kurtkę wolfganga wszystko się świetnie uprało i zaimpregnowało, suszyłam farelką. Najlepiej sprawdz w sklepach sportowych tam ci podpowowiedzą, sam impregnat to koszt ok 25zł.
Midnight mnie się wszystko podoba

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry