reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Watek Kulinarny - nasze przepisy :-)

reklama
ej dziewczyny mam pytanie: która z was na cukier wanilinowy mówi waniliowy??

JA :-D
Ja też zawsze mówiłam waniliowy. W końcu wanilina jest z wanilii więc ludzie dużo się nie mylą.

To jeszcze nic ja przez kilkanaście lat mojego życia chodziłam do sklepu po musztardę SAPERSKĄ (zamiast sarepską)
 
a ja mam może głupie pytanie, ale chcę jakieś zamrażalkowe zapasy jadła zrobić i doradźcie co wy wrzucacie, bo ja i owszem bigosy, mięcha, pierogi ale co można jeszcze zamrozić, żebyśmy i my skorzystały??
 
Ja zrobiłam weki z leczo - można i zamrozić - same warzywa, a mięsko dorzucę jak będę podgrzewać. Przymierzam się też do jakiś klusek typu śląskie, czy kopytka i do tego jakiś sosik z wołowinki (mam nadzieję, że będę mogła jeść wołowinę, ale jak nie to sobie kurczaczka do tego zrobię)
 
ilonka - ja przy Milenie na początku leciałam na zupach typu krupnik, rosół no i mięso na parze :tak: więc mam przygotowane porcję na zupy, i posiekane do tego już warzywa ( wyciągasz i wrzucasz do wody ) porcję mięska :-) pokupowane makarony i kaszę :tak:
 
a to spoko, więc też tak zrobię :) dzięki za radę, bo na razie to do mnie nie dociera, ze będzie trzeba inaczej zacząć jeść :)
 
reklama
Do góry