reklama
K
karolina1978
Gość
Ja tez mowie waniliowy,ale dzieciol!
Neki
Fanka BB :)
Też mówię waniliowy, tak już z przyzwyczajenia.
Ale od jakiegoś roku zamiast zrobiłam sobie ekstrakt z wanilii - super sprawa. Wystarczy zalać z 2-3 nacięte laski wanilii szklanką alkoholu - może być wódka, może być rum. Odstawia się w ciemne miejsce na 2 miesiące, co jakiś czas potrząsnąć. Do ciast i kremów rewelacja - inny smak mają niż po cukrze wanilinowym. W dodatku jest bardzo wydajny, a jak się ma ku końcowi wystarczy dolać alkohol
Ale od jakiegoś roku zamiast zrobiłam sobie ekstrakt z wanilii - super sprawa. Wystarczy zalać z 2-3 nacięte laski wanilii szklanką alkoholu - może być wódka, może być rum. Odstawia się w ciemne miejsce na 2 miesiące, co jakiś czas potrząsnąć. Do ciast i kremów rewelacja - inny smak mają niż po cukrze wanilinowym. W dodatku jest bardzo wydajny, a jak się ma ku końcowi wystarczy dolać alkohol
sivi
ja wiem że to wanilinowy ale na opakowaniu nie pisze waniliowy?
elifit wydaje mi sie, że większość ludzi cukier wanilinowy uważa za waniliowy - ja osobiście też
wiem jaka jest prawda, ale wolę tą niepoprawną wersję :-)
ja też
ja wiem że to wanilinowy ale na opakowaniu nie pisze waniliowy?
kasiadz
produkty na sernik z marsa kupione. Muszę stwierdzić że to drogie ciasto będę robiła z 1,5 porcji bo blaszkę mam większą
kasiadz
sernik z marsa dobry - ale jak dla mnie nie ma rewelacji - jedno jest pewne- to ogromna bomba kalorii, ledwo wcisnęłam w siebie jeden kawałek
reklama
zrobiłam wczoraj szarlotkę wg podanego przepisu tylko dałam jabłka prażone z Lidla ( nie trzeba ich obrabiać ) a słoik 900g kosztuje chyba z 5 PLN i do tych jabłek dodałam jeszcze rodzynki
wyszło super, ciasto cieńcie i kruche a jabłuszka przepyszne :-)
wyszło super, ciasto cieńcie i kruche a jabłuszka przepyszne :-)