reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Watek Kulinarny - nasze przepisy :-)

Ktoś mnie prosił o przepis na łazanki

Ja robię tak:

Składniki:
- makaron typu łazanki lub świderki (ja Lubella bo się nie rozgotowuje, dla nas troszkę więcej jak pół paczki)
- 30 dag boczku wędzonego lub kiełbasy do smażenia (u nas tylko boczuć bo lepiej smakuje)
- 30 dag pieczarek
- 40 dag kapusty kiszonej
- 2 cebule

Makaron ugotować al dente bo będzie się dusił ze wszystkimi składnikami.
Kapustę kiszoną również ugotować do miękkości, jak jest zbyt kwaśna to przepłukać wcześniej w wodzie.
Podsmażyć boczek pokrojony w kostkę. Ja smażę osobno cebulkę pokrojoną w piórka,
gdy jest rumiana to podlewam odrobinkę wodą- wtedy staje się krucha i mięciutka.
Dodać do boczku. Pieczarki pokroić w półplasterki i posmażyć podlewając troszkę wodą.
Dodać do boczku i cebulki wraz z ugotowaną i odciśniętą kapustą.
Dusić razem z 10min aż się ładnie wszystko przemiesza i smaki się przegryzą.
Połączyć z makaronem, pddusić jeszczę chwilkę i gotowe

Gdy odgrzewam jak zostaną, podlewam wodą lub daję troszkę masła lub oleju
bo czasem makaron wpije tłuszczyk ze smażenia ...

reklama
ja dzisiaj bede robic schaboszczaki bo musze mieska wiecej jesc, bo mam anemie

ale jutro zasadze fasolke po bretonsku, zaraz sobie jasna do gara wrzuce zeby sie moczyl :)))

ten Orgazm brzmi ciekawie, szczegolnie ze zapomnialam co to heheheheheheheheh

Kurcze, ja zawsze łazanki na zwykłej kapuście robiłam, białej albo włoskiej, muszę spróbować tej kiszonej.
U nas jest dziś fasolka :-)
Atram to będziesz miała orgazm w ustach :-D przepyszny jest, smakuje tak samo jak brzmi

To i ja Wam podam fajny, tani i szybki przepis na ciasto z owocami :-)
5 jajek
1 cukier wanilinowy
1 szkl cukru
1/2 szkl oleju
2 szkl mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
jakieś owoce ok 1kg

Zmiksować jajka z cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia ,następnie mąka i olej, chwilkę miksować...
Wylać większą część na blachę, do reszty wrzucić owoce, zamieszać i wylać na pozostałą część ciasta...
Piec ok 1godz. w 250 stopniach ,po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem....
SMACZNEGO :-p

Ostatnia edycja:
A to znacie?

http://www.smaczny.pl/przepis,cappuccino_na_zimno

jest pyszne i zawsze wychodzi. Masa zazwyczaj się waży ale wystarczy podgrzać w kąpieli wodnej i jest ok. Możne zrobić też w wersji a la tiramisu i zamiast w galaretce, biszkopty nasączyć w kawie, a z wierzchu polać czekoladą rozpuszczoną. Ja robiłam obie wersje i obie są pyszne.

Ostatnia edycja:
reklama
słuchajcie kobietki
jak byłam w tamtym roku na krecie to prawie codziennie jadłam zapiekaną paprykę żółtą z szynką, czy któraś z was zna może przepis na taką paprykę? bo bym sobie zjadła a nie wiem co tam jeszcze było :(

Do góry