reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

Ja właśnie 2 kopertki z brzoskwinkami zjadłam, matylda no piękne, mi też się parę rozkleiło, za słabo je docisnęłam ale i tak te rozklejone też dobre :-):-) a teraz wstawiłam do schłodzenia koktail truskawkowo, bananowo, brzoskwiniowy, jejku jaką mam na niego ochotę ale jeszcze za ciepły ;-)
betinka jak robisz kapuśniak weź no daj przepis, ja nigdy nie robiłam w sumie mój mąż nie lubi ale ja sobie mogę dogodzić co nie?

reklama
mnie chyba żelaza brak bo naszla mnie ochota (o dziwo:-)) na szpinaczek, więc zrobiłam sos śmietanowo-szpinakowy i z makaronem spaghetti go wciagnelam:-) mniam, mniam

Mnie totalnie odrzuciło od gotowanych ziemniaków:no:, natomiast za czym ostatnio szaleję, to serek biały i ogórki kiszone(własnej produkcji):-). No i oczywiście znowu sałata zielona!!!:-) A z niej to juz wszelkie sałatki jakie mi do głowy wpadną:tak:;-)

Ja dziś zrobiłam zapiekankę z makaronem, podsmażonym boczkiem, cebulką i pieczarkami, podlałam sosem (żółtka, śmietanka + gotowiec w proszku), całość grubo zasypałam żółtym serem i zapiekłam - było szybko i pysznie :)
... a na śniadanko u mnie wciąż króluje twarożek w każdej postaci :)

widzę, że twarożek króluje, ja na śniadanie od jakiegoś miesiąca non stop twarożek wcinam, np. z rzodkiewką lub szczypiorkiem, mój M twierdzi, ze to przez to ze białka mi brakuje, bo ja w ogóle mleka nie piję. od najmlodszych lat mam wstret do mleka i tak mi zostało

kasiakom ja tez naleze do tych co od dziecka mleka nie pija ale serki,twarozki,jogurty owszem :-)
A ktos bodajze iwon wspomniala cos o salacie :-p a mi oczy jak 5 zl i pobieglam do sklepu po salate lodowa i pomidorki koktajlowe i zaraz cos bede kombinowac moze sos musztardowo czosnkowy:confused: wiec biegne biegne do kuchni :-)

Ja też zaliczam się do tych nielubiących mleka...:tak: Następna grupka się tworzy, hihih:-)

Orsi005 smacznego,:-) ja też za chwilę się ruszę do kuchni:-D

Jak wszystkie to i ja...nienawidzę mleka fuuuj po każdą prawie postacią. Ja zjadłam kawałek kebabu ale czuję, że będę mieć zgage po sosie czosnkowym.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mialam dzisiaj w planie karpatke zrobic ale zabraklo mi czasu a teraz juz jest za pozno ale jutro z samego rana zrobie.

reklama
Do góry