reklama
justysia85
Fanka BB :)
EWA głodnemu chleb na myśli!!!
KAMILA chce do BUZI!!!
Musimy chyba z jej mezem pogadać ,żeby żonie troche na wiecej pozwolił!!!
a tak z innej beczki,wiecie co zrobiłam biszkopt,ale bedzie musiał surowy przez godz. postac ,nic mu nie bedzie co myslicie??
Bo moja sznowna teciowa rolady od 11.30 robi i teraz je wstawiła do piekarnika jak ja chciałam biszkopt upiec.
Przeciez wogóle te mieso powinno postac co najmniej do wieczora aby je upiec.
Juz nic nie mówie bo mam nnerwa.
Baba ma tyle lat ,a nie ma pojecia o gotowaniu.
A rolady robiła 4 godz.
KAMILA chce do BUZI!!!
Musimy chyba z jej mezem pogadać ,żeby żonie troche na wiecej pozwolił!!!
a tak z innej beczki,wiecie co zrobiłam biszkopt,ale bedzie musiał surowy przez godz. postac ,nic mu nie bedzie co myslicie??
Bo moja sznowna teciowa rolady od 11.30 robi i teraz je wstawiła do piekarnika jak ja chciałam biszkopt upiec.
Przeciez wogóle te mieso powinno postac co najmniej do wieczora aby je upiec.
Juz nic nie mówie bo mam nnerwa.
Baba ma tyle lat ,a nie ma pojecia o gotowaniu.
A rolady robiła 4 godz.
tralalala1
Ewa tort wyszedł super-mam nadzieję że równie dobrze smakował
Dżastina nie denerwuj się. Jak biszkopt-udał się??
Dżastina nie denerwuj się. Jak biszkopt-udał się??
Ja tylko na chwilunie... właśnie wstałam :/ a by sie jeszcze pospało... No ale na 10 koncert!
Nie chwaląc mojej skromnej osoby - Tort był pyszny! Leciutki z tą śmietanka tylko i truskawkami - dla mnie bomba... chyba taki zrobię dla chłopaków... śmietanę zabawrię na zielono - będzie boisko jak ta lala
A co do bitej śmietany to kupiłam pół litra kremówki i jedną śnieżkę (taki proszek co się dodaje do mleka coby je ubić)... i dałam do tych 500ml tak połowę opakowania (opakowanie bylo na 200ml mleka)... i trochę cukru pudru (kosztowałam, coby nie była za słodka)... Śmietana ubiła się super i do końca została puszysta
Kiedyś moja ciocia dodała do śmietany jakiegoś śmietan-fix czy coś takiego i był on wyczuwalny w postaci grudek/piasku... może cos źle zrobiła, no ale ja wybrałam jednak ta Śnieżkę i śmietana wyszła SUPER!
Nie chwaląc mojej skromnej osoby - Tort był pyszny! Leciutki z tą śmietanka tylko i truskawkami - dla mnie bomba... chyba taki zrobię dla chłopaków... śmietanę zabawrię na zielono - będzie boisko jak ta lala
A co do bitej śmietany to kupiłam pół litra kremówki i jedną śnieżkę (taki proszek co się dodaje do mleka coby je ubić)... i dałam do tych 500ml tak połowę opakowania (opakowanie bylo na 200ml mleka)... i trochę cukru pudru (kosztowałam, coby nie była za słodka)... Śmietana ubiła się super i do końca została puszysta
Kiedyś moja ciocia dodała do śmietany jakiegoś śmietan-fix czy coś takiego i był on wyczuwalny w postaci grudek/piasku... może cos źle zrobiła, no ale ja wybrałam jednak ta Śnieżkę i śmietana wyszła SUPER!
Ja też dodawałam smietan-fix i żadnych grudek nie było, wczoraj nawet jadłam tort bezowy z taka śmietaną i śmietan-fixem i też był ok. Ale ostatnio zaciekawiło mnie w sklepie coś co dodaje sie właśnie do ubitej śmietany, smak np truskawkowy, zapomniałam jak to się dokładnie nazywa, ale na opakowaniu jest napisane że jak udekuruje się tym tort to takie ozdoby długo ładnie wyglądają i taka śmietana nie podchodzi wodą, no nie wiem, może to wypróbuje
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Ewa świetnie Ci wyszedł ten biszkopt. Ja też się skusiłam i zrobiłam. Ładnie wyrósł ale dla pewności rzuciłam o podłogę 3 razy (nic nie podkładałam - rzucałam na płytki). Masę zrobiłam z bitej śmietany (+cukier puder + żelatyna) - podzieliłam na pół i do połowy dałam zmiksowane truskawki. Biszkopt podzieliłam na 3 części (następnym razem podzielę na dwie). Na górę położyłam truskawki i zalałam galaretką truskawkową. Nie jest to nic super ale jak na moje możliwości... w każdym razie wyszedł całkiem smaczny. Ale i tak nie podejmuję się zrobić tortu urodzinowego dla Franka
justysia85
A biszkopt mimio ,że stał ,to wyrósł prawie taki jak MATYLDZIE .
ktos mi piekarnik przy stygnieciu zamknał.
I wez tu człowieku kucharz!!!
ktos mi piekarnik przy stygnieciu zamknał.
I wez tu człowieku kucharz!!!
reklama
Basienka26_2009
klamotka zrobilam w sobote trort "próbny" z ta masą cukierniczo-migdalowa co pare stron wczesniej pisalam i wyszedl calkiem calkiem. tzn.da sie go zjesc jezeli ktros lubi marcepan i torty. no chyba ze ktos potrafi zjesc kawalek tortu 20x20 wiec napewno sie zapcha.moim zdaniem smaczny.zrobilam z wisniowa fryzelina.napewno zrobie Oskarowi z tego na urodziny. tylko musze cos pokombinowac z przyklejaniem ozdob do tej masy,ponewaz po 2 dniach te naklejane dodatki z masy odpadaly,no ale najwazniejsze ze ma byc na ten wyjatkowy dzien dobry i ladnie wygladac.
matylda i ewa super te wasze ciasta.
matylda i ewa super te wasze ciasta.