Ryż z jabłkami i cynamonem
2 woreczki ryżu białego
1 kg jabłek (mogą być kwaśne lub słodkie)
cynamon
cukier
masło
Gotujemy biały ryż do miękkości, i zostawiamy do wystygnięcia. Jabłka ucieramy na tarce o średnich oczkach. Następnie bierzemy szklane naczynie żaroodporne, i na dno dajemy troszke masła, nastepnie warstwę ryżu, potem warstwę jabłek, posypujemy je cukrem delikatnie ( w zależności od gustu), potem cynamonem, na to znów warstwę ryżu, potem jabłek znów cukier a potem cynamon itd. Na wierzch dajemy znów troche masła, wsadzamy pod przykryciem do mikroweli na jakieś 30-40 min.
Najlepiej by warstwy miały jakieś 1-1,5 cm
2 woreczki ryżu białego
1 kg jabłek (mogą być kwaśne lub słodkie)
cynamon
cukier
masło
Gotujemy biały ryż do miękkości, i zostawiamy do wystygnięcia. Jabłka ucieramy na tarce o średnich oczkach. Następnie bierzemy szklane naczynie żaroodporne, i na dno dajemy troszke masła, nastepnie warstwę ryżu, potem warstwę jabłek, posypujemy je cukrem delikatnie ( w zależności od gustu), potem cynamonem, na to znów warstwę ryżu, potem jabłek znów cukier a potem cynamon itd. Na wierzch dajemy znów troche masła, wsadzamy pod przykryciem do mikroweli na jakieś 30-40 min.
Najlepiej by warstwy miały jakieś 1-1,5 cm