reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Nastka o mój Boże!!:szok: wyobrażam sobie co czułas, całe szczęście że gryzoń nic Amelce nie zrobił..

Magda, dzięki, poczułam się usprawiedliwiona:-) :-)
ucalowalam moje skraby własnie
no i to najmłodsze pogłaskalam:-)

musze powiedziec że powoli zaczyna być widoczne, bo brzuszek się zrobił wiekszy przez ostatnie dni

reklama
OK jutro sie postaram cos cyknąć, choć generalnie brzuszek malo atrakcyjny bo poza ciążowym zaokrągleniem jest jeszcze niezrzucona oponka po Maksiu..

bylismy z nim dziś u alergologa (termin ustalony był w czerwcu)
babeczka nawet calkiem przyjemna, stwierdzila, ze lepiej przejśc na bebilon pepti bo napewno nie zaszkodzi a moze pomóc, finansowo to wychodzi na to samo bo jest troche droższy od bebika ale jest go troche wiecej w opakowaniu, kazala odstawić owocowe herbatki a do zupek dawać kalafiora zamiast pietruszki no i absolutnie nie dawać jajka, no i oczywiście maśc ze sterydem ale tylko przez trzy dni, a później sprawdzoną już przeze mnie LICHTENE a na buźke w zimowy dzien alantan
mamy przyjść znowu za dwa tygodnie

Nastka szok, aż mi się słabo zrobiło, brrrr. Staram się nie zostawiać wózka przed blokiem, myśląc o łażących kotach, ale nie pomyślałabym o szczurze. Na szczęście nic się nie stało maleństwu.

mamaoli Łukaszek pije Bebilon Pepti już dosyć długo po stwierdzeniu skazy białkowej. Wcześniej dostawał Enfamil i nieźle się męczył. A Bebilon Pepti wychodzi taniej, bo to zawsze 50% mniej na receptę. Właśnie muszę się wybrać do pediatry po nowe recepty.

Mnie tez przeszly ciarki,ale dzieki Bogu nic sie nie stalo. Domyslam sie co czulas Nastka bo jak mala miala ze dwa miesiace podczas spaceru w parku mialam podobna przygode (tylko nie tak straszna:szok: ) ale tutejsze wiewiorki sa tak natretne ze mi po prostu jedna z nich wlazla do kosza w wozku gdzie mialam reklamowke z zakupami, obrzydlistwo bo one to tez sa nosicielkami roznego rodzaju chorobstw, fakt ze ludzie sami je tak przyzwyczajaja bo karmia orzeszkami itp. a one same przychodza do reki. Ale chwila nieuwagi i tez mogla wlezc do wozka , teraz jestem strasznie przeczulona (na wiewiory) , no ale szczura to bym sie nie spodziewala.
Wspolczuje na pewno bylas przerazona.

Siostra mi dzisiaj powiedziała, że jak jej córeczka była mała to szczur wlazł jej pod wózek. Wyszedł z piwnicy. Brrrrrr Teraz będę sprawdzać co chwilę wózek.

reklama
no więc wklejam zdjecie brzuszka
na dzień dzisiejszy (13 tydzien i 5 dni)
wygląda tak:

2hnyxcm.jpg

Do góry