reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

azik - co za beznadziejny gość z twojego dyrektora! Ja wracam we wrześniu na 1/2 etatu, ale też obawiam się, czy za rok mi nie podziękują, podając za powód, że byłam tylko na pół etatu ::)

reklama
Piotrek jedzie jutro po autko - oj będzie się działo ... ;D
a w przyszłym tygodniu zaczynamy remont u teściów - będziemy przystosowywać 2 pokoje dla nas; trochę szkoda, że nie mogę się rozkręcić z urządzaniem - ale to poczeka aż będziemy mieć własną chatkę - chciałabym urządzić kuchnię, podobierać szafki... Ach - te marzenia....

Aniam pisze:
Pytia a bierzesz wychowawczy ? bo na wychowawczym mozesz pracowac na 1/2 etatu i wtedy nie beda mogli cie wylac.

Jak to, można wziąć wychowawczy i jednocześnie pracować? Napisz mi coś więcej na ten temat, proszę! A co wtedy z umową o pracę? Bo mi umowa kończy się 31 sierpnia i dlatego właśnie musze wrócić przynajmniej na 1/2 etatu, żeby umowę przedłużyć i nie stracić pracy.

azik: gratuluje skonczenia studiow i obronienia sie!!! ale wspolczuje z ta praca :( tego ci wlasnie brakowalo no nie??-stracic prace gdy podnioslo sie kwalifikacje...

kasiula: glos oddany!!! mam nadzieje ze pomoge. ja tez chcialam wyslac zdjecie ale bylo za duze a ja ciemna masa nie potrafilam pomniejszyc :) trudno w przyszlym roku...
tak wiec teraz kasiula widze ze masz fory ale nastepnym razem to juz bedziesz miec konkurencje :D

Pytia, dlaczego masz umowe na czas okreslony ? Wiesz ze wg przepisow z nauczycielem kontraktowym podpisuje sie tylko umowe na czas nieokreslony ?ja dowiedzialam sie o tym po fakcie- teraz w poniedzialek mam sprawe w sadzie pracy o zmiane umowy na umowe na czas nieokreslony (bo podpisalam na czas okreslony i przedluzyli ze mna tylko do dnia porodu), dam ci znac jaki bedzie wynik sprawy.
co do pracy na urlopie wychowawczym- mozna spokojnie pracowac jesli to nie przeszkadza w opiece nad dzieckiem, czyli nie na etat ale na pol jak najbardziej.

reklama
Do góry