reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

co za paranoja! I własnie dlatego ja chyba nie będę czekać, bo przepracowałam 2 lata + prawie rok na L4.

Dziś zajrzałam na nasze konto bankowe i znalazłam tam dodatkowe pieniądze. To chyba to świadczenie urlopowe :) Kupimy wykładzinę do sypialni :)

reklama
witam,jestem z kwietnioweczek(urodzilam 1 kwietnia) ale bede do Was zagladam bo macie fajne watki i juz jestescie bardziej doswiadczone mamusie.pozdrawiam

pytia pisze:
Zgadza się, a po rocznej przerwie trzeba odrabiać cały staż od początku  :mad: (co za poroniony przepis!). Ja jeszcze nie wiem, kiedy zaplanujemy drugie dziecko. Chyba poczekamy ze 3, może i 4 lata. Nawet nie chodzi o staż, ale chciałabym miec przepracowane 7 lat, żeby móc potem po macierzyńskim wziąć płatny roczny urop zdrowotny i tym samym być dłużej w domu z dziećmi, a nie stracic finansowo. A teraz dopiero czwarty rok mi się kończy. Poza tym do tego urlopu zdrowotnego chyba odliczają wszelkie nieobecności typu macierzyński i L-4...

A mi się wydawało, że po macierzyńskim przedłuża się o czas, a o tym, że roczna przerwa przerywa staż to nie słyszałam. Muszę się dowiedzieć. :laugh:

Muszę się pochwalić: byłam dziś w szkole (był festyn) i pochwaliłam się moją królewną... ;D Wszyscy zachwyceni (grono i dzieci) a Pati też, bo mogła wszystko pooglądać z wysokości - przecież nie będzie spała jak tyle wrażeń ;) ....ale teraz już śpi ;D

co za zaszczyt marta ze u nas fajne watki sa i my jestesmy fajne ;) witaj witaj a i 1 kwietnia-no to masz pryma aprilisowa niespodzinke ;)

Catherinka: moja(chociaż miałam umowę do dnia porodu), bo w tej pracy nie dałabym rady. byłam zmuszona brać mocne psychotropy, oparło się o terapię, a i tak nie wyrabiałam tam psychicznie. zresztą ani mąż ani moja mama nie pozwoliliby mi tam wrócić. mieli ze mną niezłą jazdę bez trzymanki jak tam pracowałam. doszło do tego, że w ogóle nie umiałam usnąć, a jakakolwiek rozmowa ze mną kończyła się moim płaczem. nie wspominają o tym, że wszystkie napięcia z poracy wyładowywałam na nich.

reklama
anian pisze:
pytia pisze:
Zgadza się, a po rocznej przerwie trzeba odrabiać cały staż od początku  :mad: (co za poroniony przepis!). Ja jeszcze nie wiem, kiedy zaplanujemy drugie dziecko. Chyba poczekamy ze 3, może i 4 lata. Nawet nie chodzi o staż, ale chciałabym miec przepracowane 7 lat, żeby móc potem po macierzyńskim wziąć płatny roczny urop zdrowotny i tym samym być dłużej w domu z dziećmi, a nie stracic finansowo. A teraz dopiero czwarty rok mi się kończy. Poza tym do tego urlopu zdrowotnego chyba odliczają wszelkie nieobecności typu macierzyński i L-4...

A mi się wydawało, że po macierzyńskim przedłuża się o czas, a o tym, że roczna przerwa przerywa staż to nie słyszałam. Muszę się dowiedzieć. :laugh:

Anian - mówi o tym Karta Nauczyciela.

Do góry