catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
bacia pisze:niewiem dlaczego ja mam tak rzadko wizyty czytam tutaj ze chodzicie co tydzien a ja byłam ostatnio 15-02 i teraz mam na 15-03. nie mialam robionego ani razu ktg, na usg mnie tez teraz nie wysylal, i nawet ostatnio nie zbadał sprawdzil tylko tetno dziecka i nic poza tym.
Ja chodze do ginki państwowo, więc nie mam żadnych extra wizyt i badań, ale miałam tak, że chodziłam co miesiąc (a czasem wychodziło i półtora ), od 7,5 miesiąca co dwa tygodnie, a teraz od ostatniej wizyty, czyli w sumie już w dziewiątym miesiącu co tydzień - zresztą często piszą o właśnie takim harmonogramie wizyt.
USG - miałam 3 razy, ostatni raz 3 tygodnie temu i raczej też już nie będę miała... Chociaż nie wiem czy nie poproszę, jeśli będzie aparat w środę jak będę, bo jakoś mi się dziwnie maleństwo układa i boje się czy się nie obróciło...
A ktg, miałam raz, jak ginka wysłałam mnie do szpitala, bo miałam wysokie ciśnienie.
Za każdym razem jestem badana wewnętrznie, no i 4 wizyt slucha tętna przez tą "słuchawkę", którą przykłada do brzucha.
I z tego co czytalam w różnych miejsach, to właśnie coś jak mój opis powyżej jest standardem (oczywiście plus badania ), a z tego co piszesz u Ciebie było podobnie, więc chyba oki! :-)
azik pisze:zmieściłąm sie w spodnie z września !!!!
Super!!! :-) Ja też mam nadzieję się zmieścić, więc mnie pocieszyłaś, że to możliwe ;D