reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Razem z mezem szukalismy informacji o chrzcie w Stanach i wiecie co... w najblizszej parafii trzeba sie zglosci do ksiedza w 6 miesiacu ciazy w celu zapisania sie na nauki przedchcielne dla rodzicow. To juz kompletna paranoja. Mam nadzije ze tak jest tylko w tej najblizszej nas parafii notabene polskiej. Kolezanka mi mowila ze tutaj nie moga odmowic chrztu zadnemu dziecku, nie wiem na ile to prawda. MY mamy slub koscielny, chodzilismy prze szkole podst i liceum na religiie, wiec nie rozumiem skad ten wymog zeby od 6 miesiaca ciazy chodzic na te nauki. Zadzwonie do tego ksiedza i sprobuje z nim pogadac a jak nie to idziemy do innej parafii.

reklama
My tez poki co slubu nie mamy ze wzgledu na sytuacje mieszkaniowa(skomplikowana sprawa wiec nie bede pisac) i juz wiem ze w mojej parafii beda robic problemy. Ale w koncu nie jedna parafia jest w wa-wie wiec jak nie tu to udamy sie gdzie indziej. Od czasu jak mam swoje nowe mieszkanko to ksiedza nie przyjmuje. Wkurzaja mnie pytania dotyczace pracy,zarobkow itd. A co ich to do cholery obchodzi? Dwa lata temu ksiadz po koledzie chodzil w lipcu lub sierpniu. Dobre. :)

jak macie gdzieś w obrębie miasta Dominikanów, to polecam. Ojcowie są naprawdę super i nie wierzę, żeby któryś robił problem.

My jak rok temu kupiliśmy mieszkanie i ksiądz był po kolędzie, to nie wziął od nas pieniędzy... Na serio!!! Byliśmy w szoku, później wrzuciliśmy to na tacę, ale naprawdę byłam podbudowana

jak my chcieliśmy brać śłub w parafii do której należeliśmy w wawie przy Powązkach to ksiadz powiedziąl że coś tam zapowiedzi i wogóle to list do parafii z których pochodzimy ja z Gruudziądza Mirek z włocławka czy już było po 3 zapowiezi

poszliśmy do innego kościoła ksiadz powiedział że jak mieszkamy w wawie już 3 lata to jest prawo że można zapowiedzi nie robić w naszych parafiach itd zrobił zapowiedzi u siebie i bez problemów, zależy duzo od księdza

a ja dzisiaj po wizycie u lekarza przez zupełny przypadek kupiłam komodę dla dzidzi, a tyle było wczaśniej szukania i wymyślania ;D aha komoda kosztowała 395 więc jestem w miłym szoku

zwolnienie dostałam perypetie z tym związane opisałam w wątku po wizycie u gin.

komod ładna, nie sosnowa bo mam ciemniejsze meble i jest to jakieś ciemniejsze drewno ( specjalistą w tej dziedzinie jest mój mąż ja sie nie znam), najważniejsze że ma wyprofilowane naokrągło rogi tak że dzidzia jak będzie większa to nie zrobi sobie krzywdy jak się uderzy są dwie szuflady i część z dzrzwiczkami i półkami, pojemna i na szerokość akurat na przewijak

mój mąz mnie dzisiaj rozwalił tak że pod wrażeniem prawie usiadłam, rozmawiamy na temat pokoju dla dzidzi i pytam go jaką by widział kolorystykę ścian (no niech ma chłop swój udział) a on mi odpowiada wiecie co???..........brązowe!!!!
prawie padłam jak sobię ten brąz na ścianie wyobraziłam na szczęście po dłuższym dochodzeniu stwierdzam że chyba chodziło o ecri , ci mężczyźni i kolory ;D ;D ;D]

mój latem kazał mi założyć na kostium tą seksowną fioletową sukienkę mówię że sukienki nie mam a spódniczka która mu się tak podoba ma kolor pomarańczowy kazał mi ją pokazać i stwierdził że to o ta mu chodziło ;D ;D ;D ;D

to już nawet nie jest daltonizm!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dziewczyny pozdrowienia i ucałowania od Agawy1 ...macie tez pogłaskac soje brzuszki od niej....:)...Agnieszka jest w szpitalu i zostanie tam prawdopodobnie ok tygodnia...narazie sama niewiele wie,oprócz tego ze ma skrócona szyjke o otwarte ujscie na 1,5 cm.Jak bede wiedziała cos wiecej napewno dam Wam znac....

Do góry