reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Hih, a mi z OM wychodzi 28 marca, z wagi na usg tez 28 marca (i to na kazdej wizycie sie potwierdza) a z dlugosci nog 17 marca :)

reklama
To dzidzi będzie miało długie nogi i jak mu sie coś niespodoba to będzie szybko uciekać gdzie pieprz rośnie :):)

hih :laugh:
Na razie na powaznie zastanawiam sie nad miejscem porodu. Spodobala mi sie Zelazna w Wawie- z opowiesci i z internetu. Tylko, ze tam troche drogo. Porod rodzinny 1000 zl. Chyba zeby zrezygnowac z rodzinnego. Sama juz nie wiem. Nie wiem tez czy oplacic dodatkowo polozna. A moze jeszcze jakis inny szpital? Najpierw pojade tam w piatek poogladac na zywo i dokladnie sie wszystkiego dowiedziec.
A wy jakie macie pomysly?
Zaczelam tez myslec nad ustawieniem lozeczka- w tym celu musze troche przemeblowac pokoj, wyrzucic zwykle drzwi i zamiast nich wstawic harmonijkowe-w ten sposob zaoszczedze miejsce w moim malym mieszkanku i uda sie wstawic dodatkowa szafke dla maluszka- tez bedziemy musieli pojezdzic w styczniu i jakas wybrac. Ale nie kupuje nic specjalnie z dzieciecych mebelkow. Wole zwykla sosnowa szafke- bedzie bardziej uniwersalna i przyda sie tez jak dziecko bedzie starsze.
Chyba instynkt budowania gniazda powoli sie we mnie budzi :)

Co do tych dlugich nog- najpierw rodzina sie cieszyla, ze skoro ma byc dziewczzynka to fajnie, ze dlugonoga bedzie, ale jak sobie uswiadomili moj wzrost - 178 cm, i meza- 191 cm, to sie lekko przerazili :) Bo jakby mial byc chlopak to nie ma problemu, ale taka wielka dziewczyna? :)

Zostanie modelką i będzie miała kuuuuuuuuuuupe kasy :)
Ja też zaczełam wić gniazdo kupiliśmy z żonem ostatnio komode nawet tanio i ogromna. szukaliśmy takiej chyba z 3 miechy aż w końcu. teraz to moge kupowac ciuchy dla dzidiola. NO i malować będziemy miało być w lutym ale chyba sie nie doczekam - końcem stycznia :) tylko że sezon grzewczy:) ale potem sie boje że siły mieć nie będe :)

Agawa a możesz zdradzić jaką kupiłaś komodę i w jakiej cenie, bo ja od kilku tygodni szukam i jestem w ciężkim szoku cenowym. Najrozsądniejsza komoda jaką widziałam (drewno, duże cztery szuflady, miejsce na przewijak, które potem się demontuje i zostaje zwykła komoda, atest) to koszt 650 złotych i nie wiem czy to dużo czy może tylko mi się tak wydaje?

oczywiście że mogę. wymiary dł 155 cm głębokość 40 cm wysokość 100 cm cena 480 zł jasna z2 szafkami i 4 szufladami.

widziałam taką fajową komodę z wanną w srodku pomysłowa chhociaż można schować wanienkę mojemu się nie podobało on chce satojak z wanną sama nie wiem

reklama
Do góry