reklama
K
KingaP
Gość
Można też zwyczajnie pokroić cebule, zasypać cukrem.
Mój Rafał jak robi ten syrop, to zamyka go w słoiku, żeby mu nie śmierdziało. Mi nie śmierdzi ;-)
Mój Rafał jak robi ten syrop, to zamyka go w słoiku, żeby mu nie śmierdziało. Mi nie śmierdzi ;-)
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
ja mam takie nerwy ,że aż mnie trzęsie...... jak patrze na to co się dzieje u nas ze szpitalem - jak - jakim prawem likwidują jedyny w miare dobry szpital u nas- chodzi mi głównie o oddział patologi noworodków !!!!!!!!! jakim prawem narażają życie tych maleństw - dla kasy !!!!!!! cały sprzęt dolstali praktycznie z wielkiej orkiestry świątecznej pomocy i teraz stoi bezużyteczny a chore maleństwa wywożą na śląsk przecież to kawał drogi a te matki zaraz poporodzie jak mają być z tymi swoimi maluszkami napewno umierają ze strachu o nie - ja rozumie w pewnym sensie, że chcą więcej zarabiać ale dlaczego mają na tym cierpieć inni chorzy cierpiący ludzie - niech wymyślą coś bardziej mądrego niech odczują to ci którzy są za to odpowiedzialni a nie chorzy i potrzebujący pomocy -ja nawet nie chce mysleć ..... gdybym teraz musiała iść do szpitala albo ktoś z moich bliskich - przykład jak odbił się strajk anestozjologów na zdrowiu Olka !!!!!!!!!! nikt nie wzioł za to odpowiedzialności - cholera mnie bierze - to w takim razie ja też powinnam strajkować i niepozwolić im na pobieranie pieniędzy na składki bo nie mam opieki medycznej - za którą place gróbe pieniądze !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ivka76
Fanka BB :)
Z tą składką na opiekę medyczną to masz świętą rację!!!
Po cholerę my ją płacimy, skoro dzwoniąc rano do przychodni w celu zarejestrowania się do zwykłego internisty słyszy się, że nie ma numerków! O dostaniu się do specjalistów nawet nie ma co marzyć, chyba że prywatnie lub po znajomości. To wszystko zaczyna być paranoją!
Kiedy słyszę ile Ci ludzie chcą zarabiać to w szoku jestem - kto w tym kraju ma pensję typu 5, 6 czy 7tys.??? Obłęd jakiś! Czy wystarczy skończyć studia medyczne i już można wołać o 3-4tys.???
Co w takim razie z nauczycielami, policjantami, strażnikami więziennymi??? Ile oni powinni zarabiać??? Odpowiednio dużo w stosunku do skończonych studiów, do charakteru pracy czy też do zdrowia, które w tej pracy tracą???
Po cholerę my ją płacimy, skoro dzwoniąc rano do przychodni w celu zarejestrowania się do zwykłego internisty słyszy się, że nie ma numerków! O dostaniu się do specjalistów nawet nie ma co marzyć, chyba że prywatnie lub po znajomości. To wszystko zaczyna być paranoją!
Kiedy słyszę ile Ci ludzie chcą zarabiać to w szoku jestem - kto w tym kraju ma pensję typu 5, 6 czy 7tys.??? Obłęd jakiś! Czy wystarczy skończyć studia medyczne i już można wołać o 3-4tys.???
Co w takim razie z nauczycielami, policjantami, strażnikami więziennymi??? Ile oni powinni zarabiać??? Odpowiednio dużo w stosunku do skończonych studiów, do charakteru pracy czy też do zdrowia, które w tej pracy tracą???
sylwia532
Fanka BB :)
ja tez nadrabiam zaleglosci
jakos nie moge sie zorganizowac-praca,dom,obiad.........
teraz jak nie ma dzoadkow to juz w ogole nie mam czasu na nic-kacper chodzi pozno spac-przestawil sie jak byli rodzice.................musze nad tym popracowac-w ogole problem z zasypianiaem-mega awantura,placz,histeria
jutro maly idzie do zlobka z tatusiem-jakos nie wyobrazam soebie jutro pracowac
tez przydalo by sie cos z wloskami zrobic-sciac ciekawie,zrobic pasemka-ale kiedy...........
jakos nie moge sie zorganizowac-praca,dom,obiad.........
teraz jak nie ma dzoadkow to juz w ogole nie mam czasu na nic-kacper chodzi pozno spac-przestawil sie jak byli rodzice.................musze nad tym popracowac-w ogole problem z zasypianiaem-mega awantura,placz,histeria
jutro maly idzie do zlobka z tatusiem-jakos nie wyobrazam soebie jutro pracowac
tez przydalo by sie cos z wloskami zrobic-sciac ciekawie,zrobic pasemka-ale kiedy...........
asioczek
Fan(ka)
Najbardziej mnie dziwi ze w jednym miescie lekarze strajkuja i szpitale są ewakuowane, a u nas spokoj, w przychodni panstwowej kultura, rejestracja nawet internetowa na godzine do wybranego lekarza. Z Mają i z sobą możemy chodzić do prywatnej przychodni, ale ta państwowa bliżej domu jest całkiem wystarczająca i ok. Wizyty u specjalistów to fakt przegięcie - termin panstwowy za 6 miesięcy odpłatny za 5 minut tak nie powinno być.
magdalenaB
marcowa mama 06'
ja tak na chwile, zeby sie przypomniec
taaaki mam zapierdziel ze nei mam czasu na bb :-( praca, ząbki (u meza i u bartusia ) wiec rano bieganie po domu, potem praca, po pracy kapanie karmienie spanie... eh, zeby dzien mial pare godzin wiecej
slyszalyscie o takim portalu nasza-klasa.pl - szukaj koleżanek i kolegów ze szkolnych lat cudne, znalazlam znajomych z podstawowki :-) nei widzialam ich sporo lat i nie poznalabym ich na ulicy, tak sie wszyscy pozmieniali. no szok normalnie :-) dobra uciekam buziaki
taaaki mam zapierdziel ze nei mam czasu na bb :-( praca, ząbki (u meza i u bartusia ) wiec rano bieganie po domu, potem praca, po pracy kapanie karmienie spanie... eh, zeby dzien mial pare godzin wiecej
slyszalyscie o takim portalu nasza-klasa.pl - szukaj koleżanek i kolegów ze szkolnych lat cudne, znalazlam znajomych z podstawowki :-) nei widzialam ich sporo lat i nie poznalabym ich na ulicy, tak sie wszyscy pozmieniali. no szok normalnie :-) dobra uciekam buziaki
moi znajomi informatycy zarabiaja od 10 tys do 20 tys. Na reke. Znajoma, ktora wlasnie ukonczyla studia medyczne chce byc kims od monitorowania badan nad lekami- pensja bagatela 15 tys. na reke plus samochod, laptop i tel sluzbowe. Sasiadka dostala propozycje pracy jako przedstawiciel farmaceutyczny- pensja (podstawa, na reke) 4tys, 900 zl pluz prowizje, plus auto, laptop i tel.
W gazecie widzialam ogloszenie- poszukuja murarzy, pensja na reke 5tys. zl! a asystentce dyrektora z angielskim, znajomoscia programow komputerowych i czyms jeszcze 1200 zl!
Ja jako nauczyciel w szkole dostane 1000 zl za etat. jestem nauczyc. kontraktowym.
W gazecie widzialam ogloszenie- poszukuja murarzy, pensja na reke 5tys. zl! a asystentce dyrektora z angielskim, znajomoscia programow komputerowych i czyms jeszcze 1200 zl!
Ja jako nauczyciel w szkole dostane 1000 zl za etat. jestem nauczyc. kontraktowym.
K
kasiula matula
Gość
madzia
ja jestem na naszej klasie ale nie widzialam ciebie
ja jestem na naszej klasie ale nie widzialam ciebie
reklama
K
kasiula matula
Gość
znalazlam cie zaproszenie wyslalam