reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Można też zwyczajnie pokroić cebule, zasypać cukrem.

Mój Rafał jak robi ten syrop, to zamyka go w słoiku, żeby mu nie śmierdziało. Mi nie śmierdzi ;-)

ja mam takie nerwy ,że aż mnie trzęsie...... jak patrze na to co się dzieje u nas ze szpitalem - jak - jakim prawem likwidują jedyny w miare dobry szpital u nas- chodzi mi głównie o oddział patologi noworodków !!!!!!!!! jakim prawem narażają życie tych maleństw - dla kasy !!!!!!! cały sprzęt dolstali praktycznie z wielkiej orkiestry świątecznej pomocy i teraz stoi bezużyteczny a chore maleństwa wywożą na śląsk przecież to kawał drogi a te matki zaraz poporodzie jak mają być z tymi swoimi maluszkami napewno umierają ze strachu o nie - ja rozumie w pewnym sensie, że chcą więcej zarabiać ale dlaczego mają na tym cierpieć inni chorzy cierpiący ludzie - niech wymyślą coś bardziej mądrego niech odczują to ci którzy są za to odpowiedzialni a nie chorzy i potrzebujący pomocy -ja nawet nie chce mysleć ..... gdybym teraz musiała iść do szpitala albo ktoś z moich bliskich - przykład jak odbił się strajk anestozjologów na zdrowiu Olka !!!!!!!!!! nikt nie wzioł za to odpowiedzialności - cholera mnie bierze - to w takim razie ja też powinnam strajkować i niepozwolić im na pobieranie pieniędzy na składki bo nie mam opieki medycznej - za którą place gróbe pieniądze !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z tą składką na opiekę medyczną to masz świętą rację!!!

Po cholerę my ją płacimy, skoro dzwoniąc rano do przychodni w celu zarejestrowania się do zwykłego internisty słyszy się, że nie ma numerków! O dostaniu się do specjalistów nawet nie ma co marzyć, chyba że prywatnie lub po znajomości. To wszystko zaczyna być paranoją!

Kiedy słyszę ile Ci ludzie chcą zarabiać to w szoku jestem - kto w tym kraju ma pensję typu 5, 6 czy 7tys.??? Obłęd jakiś! Czy wystarczy skończyć studia medyczne i już można wołać o 3-4tys.???

Co w takim razie z nauczycielami, policjantami, strażnikami więziennymi??? Ile oni powinni zarabiać??? Odpowiednio dużo w stosunku do skończonych studiów, do charakteru pracy czy też do zdrowia, które w tej pracy tracą???

ja tez nadrabiam zaleglosci
jakos nie moge sie zorganizowac-praca,dom,obiad.........
teraz jak nie ma dzoadkow to juz w ogole nie mam czasu na nic-kacper chodzi pozno spac-przestawil sie jak byli rodzice.................musze nad tym popracowac-w ogole problem z zasypianiaem-mega awantura,placz,histeria:wściekła/y:

jutro maly idzie do zlobka z tatusiem-jakos nie wyobrazam soebie jutro pracowac
tez przydalo by sie cos z wloskami zrobic-sciac ciekawie,zrobic pasemka-ale kiedy...........

Najbardziej mnie dziwi ze w jednym miescie lekarze strajkuja i szpitale są ewakuowane, a u nas spokoj, w przychodni panstwowej kultura, rejestracja nawet internetowa na godzine do wybranego lekarza. Z Mają i z sobą możemy chodzić do prywatnej przychodni, ale ta państwowa bliżej domu jest całkiem wystarczająca i ok. Wizyty u specjalistów to fakt przegięcie - termin panstwowy za 6 miesięcy odpłatny za 5 minut tak nie powinno być.​

ja tak na chwile, zeby sie przypomniec :-p
taaaki mam zapierdziel ze nei mam czasu na bb :-( praca, ząbki (u meza i u bartusia :-p ) wiec rano bieganie po domu, potem praca, po pracy kapanie karmienie spanie... eh, zeby dzien mial pare godzin wiecej :cool2:

slyszalyscie o takim portalu nasza-klasa.pl - szukaj koleżanek i kolegów ze szkolnych lat cudne, znalazlam znajomych z podstawowki :-) nei widzialam ich sporo lat i nie poznalabym ich na ulicy, tak sie wszyscy pozmieniali. no szok normalnie :-) dobra uciekam buziaki

moi znajomi informatycy zarabiaja od 10 tys do 20 tys. Na reke. Znajoma, ktora wlasnie ukonczyla studia medyczne chce byc kims od monitorowania badan nad lekami- pensja bagatela 15 tys. na reke plus samochod, laptop i tel sluzbowe. Sasiadka dostala propozycje pracy jako przedstawiciel farmaceutyczny- pensja (podstawa, na reke) 4tys, 900 zl pluz prowizje, plus auto, laptop i tel.

W gazecie widzialam ogloszenie- poszukuja murarzy, pensja na reke 5tys. zl! a asystentce dyrektora z angielskim, znajomoscia programow komputerowych i czyms jeszcze 1200 zl!
Ja jako nauczyciel w szkole dostane 1000 zl za etat. jestem nauczyc. kontraktowym.

reklama
Do góry