reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

To mimo tego, ze bardzo bolą to moga to byc jeszcze skurcze przepowiadajace. Ja sie z takimi mecze juz od kilku dni :baffled: We wtorek to tak bolalo ze myslalam ze to juz, do tego pojawila sie krew, ale w koncu po kilku godzinach przeszlo. Wczoraj tez mi dalo popalic. A dzis znow sie zaczyna i juz tez niezle boli :-(Moj lekarz powiedzial w srode ze powinnam urodzic przy takich bolach do 2 tygodni, ale wiadomo ze bywa roznie. Wiec moze i u Ciebie to sa takie paskudne bole przepowiadajace, kto wie. Ale jesli bedzie Ci bardzo dokuczalo i mialabys sie martwic to lepiej podjechac do szpitala i niech to sprawdza :tak:

reklama
Podczytywałam sobie jak sie stycznówki rozpakowują,tam można poczytac jak której się zaczał porod i jak to potem było
do 22 30 poczekam jak nie minie to jade do szpitala ... bo i młody mniej sie rusza :-/

nadal boli ;/
pozycje zmieniam ;/ i nic ...
magnez bralam i nic ;/ a zawsze przechodziło ;/
kapiel tez byla i nic :-(

boje sie .. :-(
Nie bój się,będzie dobrze:tak: jak ból nie minie,to lepiej sprawdzić w szpitalu,jak będzie ok.to przecież możesz wrocić do domciu jeszcze:tak:.Trzymam za Ciebie kciuki.:tak:
To mimo tego, ze bardzo bolą to moga to byc jeszcze skurcze przepowiadajace. Ja sie z takimi mecze juz od kilku dni :baffled: We wtorek to tak bolalo ze myslalam ze to juz, do tego pojawila sie krew, ale w koncu po kilku godzinach przeszlo. Wczoraj tez mi dalo popalic. A dzis znow sie zaczyna i juz tez niezle boli :-(Moj lekarz powiedzial w srode ze powinnam urodzic przy takich bolach do 2 tygodni, ale wiadomo ze bywa roznie. Wiec moze i u Ciebie to sa takie paskudne bole przepowiadajace, kto wie. Ale jesli bedzie Ci bardzo dokuczalo i mialabys sie martwic to lepiej podjechac do szpitala i niech to sprawdza :tak:
jak krew sie pojawiła to nie z szyjki czasem? nie masz jakiegos malutkiego rozwarcia?

Ja już pójdę ,bo brzuch mam nisko i źle mi się siedzi.A i spanie mnie bierze:tak:
Trzymajcie się dziewczyny,a jak któraś by się miała tej nocy rozpakować,to mocno trzymam kciuki i bądźcie dobrej myśli:tak:Dobranoc kochane:tak::-)

jak krew sie pojawiła to nie z szyjki czasem? nie masz jakiegos malutkiego rozwarcia?

W srode lekarz mnie badal, czyli zaraz nastepnego dnia po tych skurczach i lekkim plamieniu i stwierdzil ze szyjka owszem jest skrocona, ale tak juz moze byc na tym etapie ciazy i jest juz miekka. A rozwarcie-podobno ciezko to nazwac rozwarciem bo miescil sie opuszek palca zaledwie. Ale lekarz stwierdzil ze cos sie ewidentnie dzieje. A plamienie moze byc efektem miekkej szyjki lub skurczy. Jednak wiadomo ze z takimi objawami mozna urodzic szybciutko ale mozna i przenosic ciaze. Mam nadzieje, ze to mi nie grozi ;-)

Witajcie późno wieczornie :-)

Pomimo, źe rano pisałam, że autko odmówiło posłuszeństwa, to zdecydowaliśmy z moim pojechać jednak na Dzieciowe zakupy :-D
Wzięlismy taxi i w drogę.
Kupiłam już wszystko czego nie miałam, więc teraz mogę spokojnie czekać na Małą :-D

No, a jak wróciliśmy do domku, to po obiadku ogarnęła mnie taka drzemota, że prawie do 16.30 sobie pospałam.
Potem Mój poszedł do autka i co się okazało? że się odbraził i ładnie zapalił. No więc że ja jestem czasem w gorącej wodzie kąpana, to wykorzystałam sytuację i powiedziałam Mojemu, że jedziemy do Leroya ;-) No i udało nam się wybrać już:
- płytki do łazienki, lustro, wzór kibelka i umywalki :-)
- drzwi wewnętrzne do mieszkania,
- luksfery na ściankę między salonem i kuchnią - z czego się najbardziej cieszę :-D

No, to by było tyle.
Powiem Wam, że mimo, że tylko chodziłam, to wróciłam wykończona ;-)
Ciekawe czemu?, czyżby końcówka ciąży?

I niestety nic nie wyszło z planów dyskotekowych :-(
Nie dałam rady już potem się z domku ruszyć, ale za to jutro Mój mnie zabiera do kina i do restauracji na obiadek :-D

No, to trzymajcie się dziewczynki, miłej nocki :-)

hmmm wiesz co Tygrynka.... jak na sprzątanie to może jakiś objaw:p heheheh no i śpiąca jesteś, to wiesz jak coś to wysyłaj meski i informuj bo może to już czas na rozpakowanie się:-)

jasne jasne:tak: a spanie też ma się jakoś do porodu??

no wlasnie Tigri :-D podobno jak bierze cie na sprzatanie to objaw nadchodzacego porodu :szok: :-D
a mnie dzis zaczęło bolec jak na miesiaczke :-/ Boze jak boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :-( ała :-( kużwa :wściekła/y:

przyznam że na sprzątanie mnie wzięło pierwszy raz, ale może wcześniej za leniwa byłam??:sorry2:
kurczę Joasia jestem ciekawa jak się Twoje bóle skończą!! Anne dobrze Ci radziła:tak: mam nadzieję że wszystko będzie dobrze czyli że albo urodzisz albo lepiej się poczujesz:tak: trzymam za Ciebie kciuki!!

A co do skurczy...Ja w pierwszej ciązy mialam wlasnie takie jak na miesiączkę.....a teraz czuje normalne skurcze, ze mnie chwyta bol podbrzusza, promieniuje na plecy...dolna ich czesc , chwile trzyma i puszcza!!!!!

no własnie i ja z takimi dwa dni chodziłam i teraz cisza:dry: ja bym chciała raz a porządnie a nie się tak "bawić":no:

A plamienie moze byc efektem miekkej szyjki lub skurczy. Jednak wiadomo ze z takimi objawami mozna urodzic szybciutko ale mozna i przenosic ciaze. Mam nadzieje, ze to mi nie grozi ;-)

no właśnie to jest to... mi też na izbie przyjęć powiedzieli: albo pani urodzi jutro albo za tydzień.. a to dwa dni temu było:dry:

No więc że ja jestem czasem w gorącej wodzie kąpana, to wykorzystałam sytuację i powiedziałam Mojemu, że jedziemy do Leroya ;-) No i udało nam się wybrać już:
- płytki do łazienki, lustro, wzór kibelka i umywalki :-)
- drzwi wewnętrzne do mieszkania,
- luksfery na ściankę między salonem i kuchnią - z czego się najbardziej cieszę :-D
I niestety nic nie wyszło z planów dyskotekowych :-(
Nie dałam rady już potem się z domku ruszyć, ale za to jutro Mój mnie zabiera do kina i do restauracji na obiadek :-D

nooo to fajny dzionek dziś byl i super plany na jutro:tak: a jakie płytki, kibelek, umywalkę i drzwi? bo my niektóre też w leroy kupowaliśmy i może będziemy miały podobnie:-D

ja w dwupaku ładnie mówię: dobranoc! spokojnej nocki każdej życzę:tak:

Co do mojej infekcji i anemii. Od 2 miesięcy jestem na lekach różnych i niestety nic :( I biore 4 rodzaj zelaza i tez nic ciągle w dól. Dlatego boje sie szpitala.

Ja tez mam anemie i biore zelazo 3 razy dziennie a i tak anemia taka sama nic sie nie poprawia. Ale ja sie tym zbytnio nie martwie bo w pierwszej ciazy tez mialam i maly urodzil sie zdrowy a anemia po porodzie zniknela.
Tylko u ciebie jeszcze dodatkowo ta infekcja :-(

Dzień dobry Kochane w ten piękny, ale też mroźny (-18 stopni) niedzielny poranek:-D

Tak jak wczoraj pisałam Mężuś ma dziś wolne, więc wybieramy się na Alvina i Wiewiórki2, bo siostra ma darmowe bilety, a potem wstąpimy do moich rodziców na kawkę:-D muszę podziękować mojej mamie, bo zaś zrobiła zakupy dla Bartusia -> kocyk z Kubusiem Puchatkiem, pościel, termometr do wody, takie słodkie białe buciki i dała becik jeszcze od mojej najmłodszej siostry (sprzed 16 lat, ale jest dobry:-)):-D ehhh ona jest kochana, ale to pierwszy wnusio, więc co się dziwić:sorry2: OSZALAŁA -> a co będzie jak się urodzi:confused::happy2:

Buziaczki i miłej niedzieli:-D

Dzień dobry Lutóweczki :-) jesteśmy już w domku więc grzecznie się melduję i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i oczywiście wracam do obowiązków:-) paaa

reklama
cześć dziewczyny, nie zagladałam żeby was kiepskim humorkiem nie zarazić:-( ostatnio masakrycznie żle się czuję:baffled:
widzę że tu coraz więcej z nas szykuje się do rozpakowania, pewnie niedługo się posypiemy:tak::tak:

agaB super że już w domku jesteście, duuużo zdrówka życzę i samych radości z córeczkami:tak::tak:

MisiaM
ja mam anemię od 4 miesiąca ciązy, hemoglobina poprawiła mi się dopiero jak zaczęłam jesć do tego żelaza wit. C (z owoców i warzyw) wcześniej strasznie szybko w dół leciała

kalemeon1 napewno masz frajdę z wybieraniem rzeczy do domku, pamiętam jak ja się cieszyłam jak takie rzeczy wybireraliśmy

joasia89
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze może twoje maleństwo stwierdziło że już chce się urodzić

Do góry