reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
Kurcze wczoraj wieczorem miałam pecha, wylałam na siebie świerzo zaparzoną herbatę-dobrze że nie na brzuch- a dziś wsadziłam rękę do wrzątku, niechcący oczywiście. Trochę boli, ale jak się jest pierdułką to się ma za swoje.
A do tego dowiedziałam się, że kobitka , która miała termin na luty właśnie w piątek urodziła dziewczynkę, a w czwartek spotkałyśmy się jeszcze u gin. Czyżby lutóweczki zaczęły się powoli rozpakowywać? Potrzymajmy jeszcze te nasze brzuszki w górze.:tak::tak::tak:
Uwazaj na siebie i na te oparzenia..
A co to tej babki, to wez nie zartuj... a dziecko pewnie w inkubatorze musi, nie?
Spadam dziewczynki. Na 18 idę do dentysty:szok: Proszę trzymać kciuki żebym nie zemdlała:szok: Nie znoszę takich wizyt:-(
Nie zebym Ci zazdroscila;-);-) Ale baw sie dobrze... i nie zemdlej

Hej Brzucholki,

aż mi wstyd, że dopiero teraz zasiadam do forum, ale ostatnio wszystko robię w zwolnionym tempie a jak mam dłużej posiedzieć przed kompem to jestem chora.

Byłam dziś u pani promotor. Powiedziała, że moją pracę bardzo fajnie się czyta. Jeszcze kilka poprawek, jakieś małe rozdzialiki i dopiski i mogę się bronić:-) Jeszcze się kobieta sama dowiadywała w dziekanacie, czy mogę mieć wcześniejszy termin obrony (bo normalny jest na luty:szok:). No i okazałao się, że muszę tylko złożyć podanie i w połowie stycznia już mogę być panią mgr.

Cofam wszystko, co powiedziałam o tej Pani. Widocznie musiała mieć akurat zły dzień a ja na nią narzekałam. A tu patrzcie sama się zainteresowała moją sytuacją.

Mam nadzieję, że do połowy stycznia Niunia wytrzyma. Będę szpanować brzuszkiem i wezmę komisję na litość;-)

Wczoraj byłam ze znajomą u gina (który potwierdził u niej ciążę:-)).

Kupiłam w mothercare butelkę aventa 260 ml i dostałam gratis taką na 125 ml. Z okazji urodzin aventa:-)

A teraz Was czytam....

patrycja214 fajny avatarek:-)

Dziendoberek Kobitki:-) No a ja dzisiaj sie z boku na bok od 5 przewracalam:-(Przygotowalam chlopakow na wyjscie i potem posprzatalam mieszkanko i wloski umylam i posciel przebralam:-)
Zycze Wam milego dnia:tak:

Zawstydzasz mnie. Skąd bierzesz na to siły? Ja stękam, gdy muszę rozwiesić pranie;-)

Witam popołudniowo Brzuchatki ja już po zupce :D a zaraz wstawiam pierogi :-D
posprzątałam troszkę domek, teraz odpoczywam i wyszywam mój nowy obrazek, tym razem będzie to słonecznik :-)pochwalę się jak skończę aaa i jeszcze jedno, piorę ciuszki dla dziewczynek :-Dmiłego popołudnia Kochane

No i kolejna... Dziewczyny gratuluję Wam tej energii:-D:-D:-D

Witam popołudniowo.Ja też już po obiadku, dzieci ze szkoły odebrane więc mam chwilkę dla siebie. A wyszywać też b. lubię:tak: i to czasami dość spore obrazki.
Kurcze wczoraj wieczorem miałam pecha, wylałam na siebie świerzo zaparzoną herbatę-dobrze że nie na brzuch- a dziś wsadziłam rękę do wrzątku, niechcący oczywiście. Trochę boli, ale jak się jest pierdułką to się ma za swoje. A do tego dowiedziałam się, że kobitka , która miała termin na luty właśnie w piątek urodziła dziewczynkę, a w czwartek spotkałyśmy się jeszcze u gin. Czyżby lutóweczki zaczęły się powoli rozpakowywać? Potrzymajmy jeszcze te nasze brzuszki w górze.:tak::tak::tak:

To lepiej trzymaj się z daleka od kuchni;-) A jak się czuje córeczka tej dziewczyny? Musi leżeć w inkubatorze? Kurczę, to JUŻ?!

Wogóle nie wiem czy macie podobne wrażenie, że coraz więcej kobiet ma coś nie tak z ciążą? Jakieś zagrożenia, leki musi brać itd. Ja co chwila o tym słyszę. Jedna z dalekich znajomych leżała w szpitalu na podtrzymaniu i mimo to w 6 m-cu urodziła:szok: Na szczęście z dzidziusiem już wszystko OK, ale mimo wszystko to szok:szok:

Wczoraj podczytywałam Marcóweczki... Tam jedna dziewczyna urodziła w połowie listopada... Niestety Maleństwo nie przeżyło:-:)-( Poryczałam się normalnie.

Witam Lutóweczki :)
...

Siedzę sobie w pracy i mi się nudzi... Zróbcie coś!! Proszę!! Zaraz tu usnę... a do 18 muszę siedzieć :(

To już masz wolne!!:tak:

ech nic mi nie mów, ja już trzecie zagrożenie przechodzę - w 20 tyg łożysko, w 23 napięta macica i przedwczesne skurcze, teraz podejrzenie gestozy i cukrzycy ciążowej... co jedno wyleczę to drugie wyskakuje:-( na lekach już do końca ciąży pojadę... cieszę się że z małym wszystko dobrze, ale smucę, że tak organizm mi nawala, a nigdy większych problemów ze zdrowiem nie miałam:-( no nic to, nie będę Wam marudzić:tak:
jak dzień mija? też miałyście taką ładną pogodę?? u mnie słoneczko i 13 stopni:szok:

Tygrynia, ty jesteś silna kobita z biglem i dasz radę. Najważniejsze, że nie tracisz humoru i masz oparcie w Tomku:tak: No i my też trzymamy przecież kciuki za wszystkie nasze maleństwa lutowe. Żeby były naprawdę LUTOWE;-)

Spadam dziewczynki. Na 18 idę do dentysty:szok: Proszę trzymać kciuki żebym nie zemdlała:szok: Nie znoszę takich wizyt:-(

Głęboki oddech i...

Kurczę, ja też muszę sięwybrać:confused2:

aninaka branie komisji egzaminacyjnej na litość to dobry pomysł, też tak robię, wziełam się za egzamny doktorskie jedej zdany, trwał 5 min, drugi w poniedziałek mam (i zamiast się uczyć to poczytuje forum) i jeszcze przed świętami jeden sobie zdam, przynajmniej sie egzaminatorzy ne czepiają:):)

agapa uważjak na siebie i na dzidzie!!!

co doproblemów z ciażą to coś w tym jest u mnie w pracy na 4 cięzarówki (już urodziły) tylko ja latam reszta leżała, nie wiem od czego to zalezy, ale wiele kobiet cała ciąze ma jakies roblemy,:(

u mnie też pogoda była wiosenna:tak: super oby więcej takich dni

Byłam dziś u pani promotor.
w połowie stycznia już mogę być panią mgr.
Tygrynia, ty jesteś silna kobita z biglem i dasz radę. Najważniejsze, że nie tracisz humoru i masz oparcie w Tomku:tak: No i my też trzymamy przecież kciuki za wszystkie nasze maleństwa lutowe. Żeby były naprawdę LUTOWE;-)

no i super wieści, ja dzisiaj miałam spotkanie z dziekanem, mam przedłużony (ostatni raz:eek:) termin sesji, więc może w podobnym czasie będziemy się bronić:tak: nigdy nie chciałam brać "na brzuszek", ale jakoś przy obronie mi to nie przeszkadza:eek::-D
eee dziękuję, ale co to bigel?? bo ja ciemna masa i nie wiedzieć:eek:ale dziękować dziękować:-D

Celira jak wrócisz daj znac jak tam dentystowanie, na pewno była super zabawa:eek:

ja się wyspałam, nie wpuściłam panów od zakładania wodomierzy - nie chcialo mi się wstawać, zakładać spodni i sterczeć im nad głową w łazience:eek: kurczę czuję się gorzej niż jak się kładłam - głowa mnie boli:eek: ale jako żem dzielna to się pozbieram (czyt coś zjem) i sie zabiorę za mgr:eek: dobrze że tu cisza, inaczej bym wsiąkła i została:eek:
spokojnego wieczoru!!

Aninaka to jeden z moich lepszych dni jezeli chodzi o sily fizyczne:tak::-D:-D
Psychicznie jest gozej, bo dzisiaj przyszlo info od mojej pani prawnik, ze idziemy z biurem pracy przed sad:szok::szok:No i zobaczymy co z tego wyjdzie:-:)eek:
Wstrzymali mi kase i mamy kruchutko:no::no: a czlowiek przepracowal 2 lata uczciwie:wściekła/y::-(Ach, jak sie wali to sie wali.
Ide spac dziewczynki, milej nocki

Psychicznie jest gozej, bo dzisiaj przyszlo info od mojej pani prawnik, ze idziemy z biurem pracy przed sad:szok::szok:No i zobaczymy co z tego wyjdzie:-:)eek:
Wstrzymali mi kase i mamy kruchutko:no::no: a czlowiek przepracowal 2 lata uczciwie:wściekła/y::-(Ach, jak sie wali to sie wali.

Będzie dobrze. Prawo stoi po Twojej stronie. Śpij spokojnie.

PS. Milusi avatar:-) Aż się chce połozyć na łączce:-D

Witam Śnieżynki.
Nabiegałam się dzisiaj okropnie:-( 6 godzin non stop na nogach, w autobusach, tramwajach itp. koszmar i nikt nawet młode kobiety nie są skore do ustąpienia miejsca:wściekła/y:

Dzień dobry Laseczki :-)

Ja problemów ze snem aż takich jak Wy to nie mam.
Czasem tylko przy zasypianiu przewracam się z boku na bok i nie mogę sobie znaleźć miejsca :eek: ale jak już zasnę, to śpię do rana:tak: No, wstaję tylko na siku, ale mam to tak już opracowane, że idę w półśnie i prawie z zamkniętymi oczami ;-)
A teraz siedzę sobie przy śniadanku :-)
Smacznego wszystkim tym, które jeszcze nie jadły, albo są w trakcie :-)
Ooooo, to naprawdę duża Mała Ci rośnie :szok: Ale ciesz się, ważne, że zdrowa :tak:
A tak w ogóle, czy tylko ja urodzę taką Kruszynkę? :eek: Moja córcia na zeszłotygodniowym USG miała tylko 910 gram. :-(
Na tak ładną prośbę przesyłam troszkę Słoneczka :-D:-D:-D
Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wykładach, zakupach, wizytach i co tam jeszcze :-)

Dziękuje za przesyłkę:-) Dotarła z chwilą mojego wyjścia z domu, a później juz było pięknie:-D

Kurcze!!!
trzeci raz juz odpisuje!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Najpierw w nocy bo tez nie spalam, padla mi bateria a teraz rano cos poklikalam jak durna jakas i wszystko diabli wzieli!!
Witajcie kochane!
Zabeczka, nie kochana tkaie zachowanie nie jest normalne!! Nie zawstydzaj nas innych cholerykow, u ktorych niestety humorki sie poglebiaja.
Wiec blagam, kop, gruz, pluj z blotem mieszaj razem z nami;-)
Chlopem sie nie przejmuj! On tak tylko gada, pozniej sie sprawdzi, zobaczysz,,,
Moj tez teraz jakos mniej wylewny,
Ja tez mialam takie plany jak Alusia rodzilam a pozniej to moj M nawet do toalety nie mogl pojsc, tylko musial przy mnie siedziec, W ogole tylko jego sluchalam olewajac personel w 100%. W kazdym razie jak przyjdzie czas to bedziesz wiedziala, co ci bardziej pasuje, zatzy sobie czy pogonic na korytarz;-)

No wez nas nie zawstydzaj!!! Najpierw Zabeczka, ze jest grzeczna i w ogole a teraz Ty? Idz poleniuchowac troche bo w kompleksy wpadne. Ja ledwo dziecko do przedszkola zaprowadzilam a teraz juz pol godziny odpoczywam!;-);-)
Jak tam sprawa z mieszkaniem? Kiedy bedziecie cos wiecej wiedzieli? Trzymam kciuki!!

MamoA nie przejmuj się Monikasia i Żabeczka to wyjątki potwierdzające regułę:-) Choleryczek jest duuuuużo więcej, no bo jak tu zachować spokój:-) Długo Cię nie było na forum, już wszystko ze zdrówkiem w porządku? Dobrze, że już jesteś:tak:

Witam popołudniowo Brzuchatki ja już po zupce :D a zaraz wstawiam pierogi :-D
posprzątałam troszkę domek, teraz odpoczywam i wyszywam mój nowy obrazek, tym razem będzie to słonecznik :-)pochwalę się jak skończę aaa i jeszcze jedno, piorę ciuszki dla dziewczynek :-Dmiłego popołudnia Kochane

Tak, tak pochwal się koniecznie. Ja to wogóle nic nie umiem zrobić ani szalika na drutach, ani serwetki na szydełku, o haftowaniu nie wspomnę. Ech mam dwie lewe ręce:zawstydzona/y:

ech nic mi nie mów, ja już trzecie zagrożenie przechodzę - w 20 tyg łożysko, w 23 napięta macica i przedwczesne skurcze, teraz podejrzenie gestozy i cukrzycy ciążowej... co jedno wyleczę to drugie wyskakuje:-( na lekach już do końca ciąży pojadę... cieszę się że z małym wszystko dobrze, ale smucę, że tak organizm mi nawala, a nigdy większych problemów ze zdrowiem nie miałam:-( no nic to, nie będę Wam marudzić:tak:
jak dzień mija? też miałyście taką ładną pogodę?? u mnie słoneczko i 13 stopni:szok:

Biedna jesteś Tygryniu:-( Trzymam mocno kciuki żeby już wszystko było w porządku:tak:

Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni na Twoją korzyść i to jak najszybciej.

reklama
Dzień dobry Lutóweczki :) dziś troszkę lepiej spałam, wstawałam tylko do łazienki ale nie było większej przerwy,więc się cieszę :)) może nie będzie drzemki popołudniowej hehe
za wszystkie wizyty trzymam dziś kciuki i miłego dzionka Wam życzę, ja wybieram się do mamy, zadzwoniła wczoraj,że mam po wałówkę przyjechać bo kiełbasę robili i coś tam jeszcze, no to jadę, przynajmmniej nie będzie mi się nudziło i pogadam sobie z musią :D:D

ja się wykończę, zniknął mi napis z glitery,zrobiłam nowy a tu nic :(
pomoże mi ktoś?? plisss

Ostatnia edycja:
Do góry