reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

i co rodzila jak byl porod posladkowy ?? :szok: o zesz :szok: i moja mama mi tez mowila ze zadnych znieczulen nie chciala bo ten bol byl piekny !!! :szok: i ja chyba tez nie wezme :-D mojego kuzyna zona rodzila z usmiechem :szok: normalnie sie smiala :szok: a ona miala wtedy 17 lat :szok: pelen szacun :tak: :-D

reklama
i co rodzila jak byl porod posladkowy ?? :szok: o zesz :szok: i moja mama mi tez mowila ze zadnych znieczulen nie chciala bo ten bol byl piekny !!! :szok: i ja chyba tez nie wezme :-D mojego kuzyna zona rodzila z usmiechem :szok: normalnie sie smiala :szok: a ona miala wtedy 17 lat :szok: pelen szacun :tak: :-D
No wlasnie tez sie dziwie, ze cesarki nie miala:szok:szok, ale kiedys inaczej to sie wszystko odbywalo...
Moja siora znowuz pierwsze dziecko tez z pomoca aparatu prozniowego czy cos w tym stylu:no:

Wogóle nie wiem czy macie podobne wrażenie, że coraz więcej kobiet ma coś nie tak z ciążą? Jakieś zagrożenia, leki musi brać itd. Ja co chwila o tym słyszę. Jedna z dalekich znajomych leżała w szpitalu na podtrzymaniu i mimo to w 6 m-cu urodziła:szok: Na szczęście z dzidziusiem już wszystko OK, ale mimo wszystko to szok:szok:

ech nic mi nie mów, ja już trzecie zagrożenie przechodzę - w 20 tyg łożysko, w 23 napięta macica i przedwczesne skurcze, teraz podejrzenie gestozy i cukrzycy ciążowej... co jedno wyleczę to drugie wyskakuje:-( na lekach już do końca ciąży pojadę... cieszę się że z małym wszystko dobrze, ale smucę, że tak organizm mi nawala, a nigdy większych problemów ze zdrowiem nie miałam:-( no nic to, nie będę Wam marudzić:tak:
jak dzień mija? też miałyście taką ładną pogodę?? u mnie słoneczko i 13 stopni:szok:

No to skoro już wspominamy własne porody:-) Moja mama miała mieć naturalny, ale miała na szczęście opłaconego lekarza, który zorientował się, ze coś jest nie tak i natychmiast ją wziął na cesarkę. Ze mną podobno było OK, ale mamę ledwo odratowali, szczególnie, że nie powinna mieć narkozy ze względu na jakieś problemy (nie wiem jakie). Na OIOM-ie po tym porodzie leżała, a miała tylko 18 lat:no: Ale podobno jak położna przyszła po porodzie na wizytę to w szoku była, bo moja mama wyszła umalowana, dobrze ubrana:-D Położna powiedziała, ze pierwszy raz widzi, żeby po porodzie mieć na to siłę:-D Ale moja mamusia to jest taka elegantka:-D
Tygrynka - no to faktycznie masz niewesoło. Ale ja też zawsze miałam silny organizm, nawet się nie przeziębiałam, a tu mnie do łózka powaliło malutkie dziecko

Tygrrrr bedzie dobrze ! zobaczysz :-) Kocie głowa do gory :-D :tak:
u mnie tez ciagle swieci slonce :szok: i cieplo jak by byla wiosna :szok:

no musi być dobrze, wiem:tak: ale dziękuję :*
kurczę ja też się dzisiaj czułam jakby wiosna była:szok: powariowała nam pogoda:tak:

Ale podobno jak położna przyszła po porodzie na wizytę to w szoku była, bo moja mama wyszła umalowana, dobrze ubrana:-D Położna powiedziała, ze pierwszy raz widzi, żeby po porodzie mieć na to siłę:-D Ale moja mamusia to jest taka elegantka:-D
Tygrynka - no to faktycznie masz niewesoło. Ale ja też zawsze miałam silny organizm, nawet się nie przeziębiałam, a tu mnie do łózka powaliło malutkie dziecko

wow niezłą masz mamuśkę:tak: oby i nam tak sił starczyło:tak:
kiedyś już tu była rozmowa na temat kobiet w ciąży - że nie ma reguły, że jedna zdrowa dbająca o siebie ledwo donosi, a inna będzie szaleć, nie dbać o siebie ani o wizyty, badania, a nawet palić czy pić w ciąży a mimo wszystko spokojnie donosi ciążę i urodzi zdrowego dzieciaczka:tak: ja zazdroszczę mojej koleżance która w połowie 7 miesiąca weszla na latarnię morską:szok: a ja po prysznicu muszę się położyć odsapnąć... ze o kobietach pracujących nie wspomnę!!

wow niezłą masz mamuśkę:tak: oby i nam tak sił starczyło:tak:
kiedyś już tu była rozmowa na temat kobiet w ciąży - że nie ma reguły, że jedna zdrowa dbająca o siebie ledwo donosi, a inna będzie szaleć, nie dbać o siebie ani o wizyty, badania, a nawet palić czy pić w ciąży a mimo wszystko spokojnie donosi ciążę i urodzi zdrowego dzieciaczka:tak:
W imieniu mamuśki dziękuję:-)
A co do drugiej częsci to moja koleżanka jak mieszkała w Dublinie opowiadała, ze na imprezach widziała mnóstwo pijanych dziewczyn w zaawansowanej ciąży, z papierosem w buzi:szok: I tam takie dziewczyny rodzą dzieci:szok: I mówi że nie widziała żeby jakiś "wysyp" był dzieci upośledzonych takim stylem życia. Ale wiadomo, ze na zewnątrz to czasami nie widać, ale ciekawa jestem psychiki takich dzieci, bo taki styl się właśnie często rzuca na zdrowie psychiczne. Dla mnie to jakaś masakra:szok: Ja jakbym taką zobaczyła na ulicy to chyba bym jej strzeliła normalnie:wściekła/y:

dokładnie, mnie też trzęsło, jak ejszcze w ciąży nie byłam, a na bilardzie, w zadymionej sali widziałam dziewczynę w zaawansowanej ciąży z piwem w dłoni:szok: a mój mąż ostatnio widział jak jakaś małolata w ciąży stała pod szkołą z papieroskiem:szok: to my tu chuchamy dmuchamy na siebie, żeby bylo dobrze, a takie lekką ręką robią takie rzeczy:no: ech szkoda słów...

zmykam się położyć, do usłyszenia wieczorkiem, miłego dnia papap

reklama
dokładnie, mnie też trzęsło, jak ejszcze w ciąży nie byłam, a na bilardzie, w zadymionej sali widziałam dziewczynę w zaawansowanej ciąży z piwem w dłoni:szok: a mój mąż ostatnio widział jak jakaś małolata w ciąży stała pod szkołą z papieroskiem:szok: to my tu chuchamy dmuchamy na siebie, żeby bylo dobrze, a takie lekką ręką robią takie rzeczy:no: ech szkoda słów...

Bo do ciąży i "posiadania" dziecka trzeba dorosnąć.
Powiedzmy sobie szczerze, nie każda kobieta się do tego nadaje :eek:

Do góry