reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Masakra, no przeciez nawet nie wypocznie bidulka, nie mowiac juz o bolu np po szyciu:-:)no:
Szwedki to twarde dziewczyny, ma jedna znajpoma ,ktora tak wlasnie sobie po porodzie wrocila do domu, wszystko bylo oki ale musze przyznac,z ebylam zdziwiona!
Ja sie przez dwwa dni to z lozka praktycznie zwlec nie moglam, poza tym Alus mial zoltaczke i usial byc naswietlany wiec nie wyobrazam sobie, zeby do domu tak szybko uciekac.

reklama
Zabeczko damy rade - napisz jak to od strony finansowej wyglada u Ciebie - ja tez zostaje tu bo i ten moj sam by byl a i kasa tez wchodzi w gre nie ukrywam inaczej wolalabym tez u mojego ginekologa byc - a on taki przystojny ahahahah

No niezaleznie od tego gdzie urodze nalezy mi sie jakas kasa co miesiac na dziecko, bo maz pracuje. Ale jak tu urodze to jednorazowa powinnam dostac 3o pare tys koron tj ok 15 tys zlotych. Wiec mysle ze sumka warta tego zeby tu rodzic. Teraz czekam na decyzje, bo u nas troszke inaczej jest bo maz nie pracuje dla kogos tylko ma wlasna firme i dlatego to wszystko nie jest takie jasne:tak:

No niezaleznie od tego gdzie urodze nalezy mi sie jakas kasa co miesiac na dziecko, bo maz pracuje. Ale jak tu urodze to jednorazowa powinnam dostac 3o pare tys koron tj ok 15 tys zlotych. Wiec mysle ze sumka warta tego zeby tu rodzic. Teraz czekam na decyzje, bo u nas troszke inaczej jest bo maz nie pracuje dla kogos tylko ma wlasna firme i dlatego to wszystko nie jest takie jasne:tak:
Super z ta kasa! kurcze, zeby Wam sie tez nalezala... A takei pieniazki sie zawsze przydadza!
Tu nic takiego nie ma. Tylko co miesiac jest okolo 1000sek takiego dodatku na dziecko.
Teraz juz naprawde zmykam, bo minie mezulek goni.

Cześć Lutóweczki:-)

I mnie zaczęła bezsenność męczyć. Dopiero wstałam, bo pół nocy się wierciłam. A teraz zaległości;-)

Nie, że Malwina. Zatkało ją. Nie wiem czemu, ładne imię. Tak mi się wydaje, ale zaczynam mieć wątpliwości...
An

Naprawdę nie wiem, co takiego "zatykającego" w tym imieniu...

Późna już godzina, zasiedziałam się:-) Normalnie zaczyna mnie to wciągać. Ale pora na spanie, jak się położę to mała zawsze fajnie kopie. Wogóle się jakoś w nocy uaktywnia:-)
I proszę nie zlinczujcie mnie za temat z alko, nie chciałam wywoływać kontrowersji. Generalnie uważam, że w tym względzie każda z nas jest normalna i nie dajemy z tym czadu. Ja nawet swoje ostatnie urodziny spędziłam przy soczku, chociaż wszyscy wokół pili za moje zdrówko, więc nie myślcie, że ja tam sobie popijam;-) Wiem, że opinia jest taka, ze większość psychologów nie jest normalna i to psychole, ale raczej chodzi o coś innego;-)
Słodkich snów dla wszystkich:-)

He, he... Przecież nie będziemy się cały czas miziać piórkami po tyłeczkach:-) Czasem dyskusja musi być:-D

Dzien dobryLodoweczki ja mega nie wyspana dzis jestem ajk zawsze a jeszcze sasiad remontuje mieszkanie obok wiec strasznie tlucze mam doscMala dzis w nocy nawet zbytnio nie fikala ale ja jakos nie moge dobrze sie wyspac .

A pode mną mieszka sąsiadka (starsza kobita), która od rana do wieczora ma włączony na maksa telewizor. I zawsze na jakichś wiadomościach, faktach i innym teleexpresie. Potem chodzi toto mądre jak nie wiem co i narzeka, że w tej POlsce źle się dzieje i gdyby nie Ojciec Rydzyk...

A juz zapowiedziala ze przywiezie nam troszke przysmakow - miesko pieczone , ktore uwielbiam - takie babcinej roboty

Kurczę, jak Mama coś przywiezie, to przechowuję to w lodówce, jak skarbv jakiś i sobie wydzielam porcje. Jej wszystko smaczne wychodzi... Jak u Mamy;-)

Teraz to sie moja slynna szwagierka zapowiedziala, mowi ze chce mnie na zywo poogladac zm megabrzucholem! Spuscic ja ze schodow jak juz przyjedzie??

Wypnij na nią brzuch i przypadkiem strąć ją nim ze schodów. Albo zrzucaj "przypadkiem" (też brzuchem) jej szklanki z kawą czy herbatą i proś, żeby posprzątała, bo z tym brzucholem nie możesz się schylać itd.;-);-);-)

No faceci to potrafia! :))
Moj za to dzisiaj rano wstal, stwierdzil ze czyúje sie jak mlody bog i pobiegl szykowac dla nas sniadanko! A bylo to o 7 rano!!:))
Oberwal tyko poduszka, ale tak pieszczotliwie go walnelam, nie zeby mu zaraz zrobic krzywde:))

Nie bij, bo się oduczy robić śniadania do łózka;-)

Ide sie wziac do roboty:-)

Oj tak, święte słowa... W mojej chacie syf... A tu sobota. W każdym porządnym, poznańskim domu to dzień porządków i nie ma prawa pozostać pyłek na pyłku... Ale w sumie...

Dodam jeszcze,z e tesciowa tz sie zapowiedziala i to na POL ROKU, bo przeciez nie dam sobie rady z dziecmi i ona musi pomoc i w ogole miec oko na wszystko, bo jej sie cos wydaje, ze moge zaczac zaniedbywac mojego pierworodnego a do tego to ona juz dopuscic nie moze!!!!
"Kochana" kobitka. Musi miec o mnie dobre zdanie!:wściekła/y:
TEŚCIOWA??? Na pół roku. Broń się nogami i rękami. Przecież ty wszystko będziesz robić nie tak jak trzeba! Teściowa to ZŁO. Chyba, że tylko na herbatkę:-)

wiecie co tu ostatno wymyslili? .. Ze po normalnym porodzie beda odsylac kobiete do domu juz po 6 godzinach!!!! Tak ma byc juz od 2010 roku!!!
Toczy sie teraz debata czy takie oszczednosci sa madre...

A może niech w ogóle rodzą na polu?? Na pewno wymyślił to jakiś facet.

moja mama to na jakies dwa tygodnie sie zapowiedziala, juz jak sie laski urodza a tesciowa to zaraz po Sylwetrze przyjezdza... i tak do czerwca planuje zostac.. dalismy jej do zrozumienia, ze to moze troche dlugo, bo na wize turystyzna to do 3 miesiecy mozna, ale ona powiedziala, ze jest Unia i jakos sie wybroni, a poza tym to ona przeciez bedzie pomagala:)

Zadzwoń anonimowo na policję i powiedz, że taka jedna nielegalnie tu przebywa. A przedtem podrzuć jej z 50 paczek papierosów i 50 litrów wódki (to może dostanie dłuższy zakaz przekraczania granicy:-D)

Dobra, lasencje, uciekam, bo trzeba tu posprzątać. Poza tym jadę do znajomej, bo ma mi coś ważnego do przekazania;-) I chyba się domyślam CO:tak::tak::tak: Jeśli to to, o czym myślę, to dla niej będzie szczęście niesamowite:-):-):-)

Witajcie Kochaniutkie, ze tak slodko Was przywitam;-):-)
Tak sobie poczytalam i sie usmialam z tymi szwagierkami i tesciowymi...u mnie to calkiem odwrotnie jest - mama plus siostra - tak, tak rodzone:no:No coz nieraz i tak bywa. Szkoda gadac eeeech:-(Moj syn ma 11 lat a moja mam jak go zobaczyla po raz drugi mial 8 - pierwszym razem (mial 2 mce) sie odwrocila na ulicy i powiedziala, ze wnuk powinien pierwszy do babci przyjsc...a ja myslalam, ze to odwrotnie ma byc:eek: bo do obcych dzieci zawsze pierwsza jezdzila (z prezentem - ale to akurat najmniej wazne jest).

Za to moja tesciowa i bratowa (jedyna) mojego M sa baaardzo kochane i nigdy sie nie wtracaja:tak:Za to je bardzo cenie i kocham. tesciowa byla najdluzej u mnie 3mce. Przyjezdza na zime tutaj a ze byla nauczycielka matmy to wspiera mojego syna w nauce:-)
Teraz moze przyjedzie w polowie listopada i na koniec grudnia pojedziemy razem do PL w zaleznosci jak bede sie czula;-)

No, to sie wygadalam...:tak::-)
teraz spadam na jakis czas bo jutro gosci mam na obiadek i trzeba zakupki zrobic i oczywiscie wozeczki poogladac:-)

Milego dnia:-)

hej hej ja mam werwę do pracy od rana, zimne nóżki już z lodówce, warzywa na sałatkę pokrojone, jeszcze tylko doprawie teraz obiad a później ciasto, chyba salceson będzie bo znów mi marudzą że ostatnio takie dobre było, w sumie to szybko i łatwo więc pewnie ulegnę :-D
aaaaaaaaaa propo teściowej to moja w ramach pomocy, zapowiedziała,że jak się dziewczynki urodzą to wprowadzą się z teściem na 3/4 miesiące,,,, no nie wiem jak to będzie,wiem,że będe potrzebowała pomocy no ale,,, ah będę się martwić później:-(
teraz wracam do pracy
do później Brzuchatki

reklama
hejcia:)

ja tez na chwilke....;) bo musze obaidek gotowac dla rodzinki...Ja czuje sie swietnie...;)

mam pytanko duzo jest na naszym watku mam Podwjonych???

buzka pozdrawiam milego wekkendu...

Do góry