reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Mam powieki na zapalkach ... ale wiecie co jest najsmiesniejsze nie mogemoj sie tylko na chwilke przebudzil cos tem pomarudzil ze troche glosno , a odkrecil sie na bok i dalej spi - jak ja mu zazdroszcze .

No faceci to potrafia! :))
Moj za to dzisiaj rano wstal, stwierdzil ze czyúje sie jak mlody bog i pobiegl szykowac dla nas sniadanko! A bylo to o 7 rano!!:))
Oberwal tyko poduszka, ale tak pieszczotliwie go walnelam, nie zeby mu zaraz zrobic krzywde:))

reklama
Super! Fajnie, ze cokolwiek mozemy:)) A taka meliska to fajnie uspokaja...

Ja jej czesto nie pije, bo sobie ubzduralam ze dzidziek wtedy tez mniej aktywny jest:-(, ale jak juz jest bardzo zle to wypije, jednak preferuje mleczko:-):-). Nie wiem jak jest w Szwecji ale tu mleczko nie jest tak dobre jak w Polsce, no chyba ze to najtlusciejsze ale tego nie pijam:zawstydzona/y::-p

Jesli bede rodzic w Oslo, to maminka tez mi obiecala ze przyleci do mnie na 10 dni:tak: Jak dla niej to mega poswiecenias bo panicznie boi sie latac:tak::tak: Nie ma to jak najblizsza rodzina i domowe smakolyki, mniammmm:-):-)
A wlasnie ... pamietam jak pisalas, ze do Wroclawia sie wybierasz i nawet sie zastanawialam, gdzie planujesz porod, bo to w sumie troche ciezko tak podrozowac w zaawansowanej ciazy, nie?
A jaka jestopieka w Norwegii? Jestes zadowolona?

Teraz to sie moja slynna szwagierka zapowiedziala, mowi ze chce mnie na zywo poogladac zm megabrzucholem! Spuscic ja ze schodow jak juz przyjedzie??[/QUOTE]
Mamoalexa - mniemam ze to ta moja ulubiona szwagierka. Wiesz co to juz jak przyjedzie to powiedz jej ze kolezanka ja pozdrawia i niech uwaza na slowa, bo ja to nie ty -i do super ciezkiej sie lapie . A pozniej wykop dol przy koncu schodow i czyn powinnosc a pozniej lopate i wiesz co zrobic ....

Ja jej czesto nie pije, bo sobie ubzduralam ze dzidziek wtedy tez mniej aktywny jest:-(, ale jak juz jest bardzo zle to wypije, jednak preferuje mleczko:-):-). Nie wiem jak jest w Szwecji ale tu mleczko nie jest tak dobre jak w Polsce, no chyba ze to najtlusciejsze ale tego nie pijam:zawstydzona/y::-p
Ja tu w ogole za produktami mlecznymi nie przepadam, a mleko to tylko takie UHT pije, wiem, wiem ,ze tam jest masa wszystkiego poza mlekiem, ael po tym ich swiezym mleczku to mnie brzuchol boli wiec wole sie nie meczyc..

A wlasnie ... pamietam jak pisalas, ze do Wroclawia sie wybierasz i nawet sie zastanawialam, gdzie planujesz porod, bo to w sumie troche ciezko tak podrozowac w zaawansowanej ciazy, nie?
A jaka jestopieka w Norwegii? Jestes zadowolona?

Ja tu nie chodze do lekarza, mam w Polsce ginke, ale slyszalam ze jest podobnie jak w Szwecji, ciaze prowadzi lekarz ogolny, sa spotkania z polozna, lub dwa usg i badanie ginekologiczne jezeli sie cos dzieje:-(. Wole opieke w Polsce. Ale jak tu bede rodzic, to bede musiala wkoncu sie wybrac do tego lekarza:tak::tak:. Slabo mowie po norwesku, a po angilesku ujdzie, tylko o medycznych sprawach tak dziwnie po angielsku, no nie wiem, czasem trudno po polsku sie wyslowic:-(

Mamoalexa - mniemam ze to ta moja ulubiona szwagierka. Wiesz co to juz jak przyjedzie to powiedz jej ze kolezanka ja pozdrawia i niech uwaza na slowa, bo ja to nie ty -i do super ciezkiej sie lapie . A pozniej wykop dol przy koncu schodow i czyn powinnosc a pozniej lopate i wiesz co zrobic ....

No tym razem to juz sie jej nie dam. dziweczyna niby wyksztalcona, na powaznym stanowisku... po drobnych problemach malzenskich i szybkim rozwodzie, ogolnie chodzi mi o to,ze z doswiadczeniem zyciowym pomimo mlodego wieku, a czasem jak cos walnie, to nie wiem czy sie smiac czy plakac. A najgorsze jest to ze ona najwyrazniej nie zdaje sobie sprawy z tych swoich durnowatych tekstow.

Ale dzieki za dobre slowa i wpsarcie!
Postrasze ja Toba jak juz nic nie bedzie dzialalo:)) A raporty z najnowszymi tekstami bede zdawalam na biezaco.. o sie posmiejecie:)
Dodam jeszcze,z e tesciowa tz sie zapowiedziala i to na POL ROKU, bo przeciez nie dam sobie rady z dziecmi i ona musi pomoc i w ogole miec oko na wszystko, bo jej sie cos wydaje, ze moge zaczac zaniedbywac mojego pierworodnego a do tego to ona juz dopuscic nie moze!!!!
"Kochana" kobitka. Musi miec o mnie dobre zdanie!:wściekła/y:

reklama
Ja tu nie chodze do lekarza, mam w Polsce ginke, ale slyszalam ze jest podobnie jak w Szwecji, ciaze prowadzi lekarz ogolny, sa spotkania z polozna, lub dwa usg i badanie ginekologiczne jezeli sie cos dzieje:-(. Wole opieke w Polsce. Ale jak tu bede rodzic, to bede musiala wkoncu sie wybrac do tego lekarza:tak::tak:. Slabo mowie po norwesku, a po angilesku ujdzie, tylko o medycznych sprawach tak dziwnie po angielsku, no nie wiem, czasem trudno po polsku sie wyslowic:-(
To widze ze to jakis standard z ta opieka bo w uk jest podobnie 2-3 usg jak sie nic nie dzieje , spotkania tylko z polozna . Mam teraz miec 4 usg bo im sie moje lozysko nie podoba - nie kazali panikowac . Ale za to porodu troche sie mniej obawiam jest tak bardziej ludzko . Zastanawiam sie nad porodem w wodzie nie wiem nie znam sie podobno to lzej jest ?? A co do dogadania ogolnie nie mam problemow ale w tych specjalistycznych nazwach , ktorych na co dzien sie nie uzywa mozna cosik pokrecic , wic nie raz jak nie jestem pewna 3 razy sie pytam a oni mi jak krowie na rowie za yes yes dobrze zrozumialam i takie tam ...

Do góry