reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
hej dziewczyny,byłam dziś u gin,we wtorek dostała mój wynik z cytologii i mam wirusa hpv.czy któraś to ma?

Kasia5110,nie zamartwiaj się,nie wiesz pewnie jakim typem wirusa się zaraziłaś-bo jak może czytałaś są różne jego typy-mniej groźne-80% czyli większość,a te bardziej groźne to rzadko,a skoro o tym nie wiedziałaś,o nie zauważyłaś objawów-trudno ich nie zauważyć jesli są-czyli myślę,ze masz tego niegroźnego.A wogole to ryzyko wpływu na rozwój dzieckajest niewielkie,a w czasie porodu też.Nie martw się myśl tylko o tym ,że będzie ok.Nie czytaj za duzo w necie,chyba,że będziesz czytać tylko te dobre informacje:tak: wiele anglojęzycznych prac medycznych -również w necie,mówi o tym,że nie jest źle i,zwłaszcza,że Twój lekarz na pewno się Tobą zaopiekuje.

Kochane ciężarówki:-) nie było mnie tyzień-cieszę się chwilami spędzanymi z mężem:tak:, teraz też jestem tylko na chwilę,a potem jeszcze kilka grobów odwiedzę.

a co do grypy-bo piszecie o tym,to narazie u nas(okolice Rzeszowa) jej nie ma:tak: i niech lepiej nie będzie

Laseczki moje kochane! Do tej pory nie wolno było szczepić kobiet w ciąży, ponieważ jakiekolwiek szczepienia niosą za sobą ryzyko powikłań lub uszkodzeń płodu. Ponieważ pracuję w służbie zdrowia, co roku mamy akcję szczepień przeciw grypie. W tym roku troszkę bardziej wdrożyłam się w temat i tam jak byk napisane stoi, że absolutnie nie wolno szczepić się w ciąży. Kilka dni potem o dziwo okazuje się że szczepionki są całkiem dla ciężarnych bezpieczne i wręcz wskazane i do tego można ją przyjąć równolegle ze szczepionką przeciw A/H1N1. Troszkę to dziwne nieprawdaż?

Z tego,co wiem,opinie lekarzy nie są zgodne,część jest na NIE,słyszałam ostatnio wypowiedź lekarza -nie byle kogo-doktora nauk,który powiedział tak:czy sa bezpieczne dla kobiet w ciąży? nie wiemy,czy dla człowieka są bezpieczne,ponieważ nie ma wystarczających naukowo i klinicznie potwierdzonych dowodów na to,czy i jakie skutki uboczne wywołują,gdyż było za mało czasu na dokładne opracowanie i przeanalizowanie tych szczepionek.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Laseczki moje kochane! Do tej pory nie wolno było szczepić kobiet w ciąży, ponieważ jakiekolwiek szczepienia niosą za sobą ryzyko powikłań lub uszkodzeń płodu. Ponieważ pracuję w służbie zdrowia, co roku mamy akcję szczepień przeciw grypie. W tym roku troszkę bardziej wdrożyłam się w temat i tam jak byk napisane stoi, że absolutnie nie wolno szczepić się w ciąży. Kilka dni potem o dziwo okazuje się że szczepionki są całkiem dla ciężarnych bezpieczne i wręcz wskazane i do tego można ją przyjąć równolegle ze szczepionką przeciw A/H1N1. Troszkę to dziwne nieprawdaż?

Z tego,co wiem,opinie lekarzy nie są zgodne,część jest na NIE,słyszałam ostatnio wypowiedź lekarza -nie byle kogo-doktora nauk,który powiedział tak:czy sa bezpieczne dla kobiet w ciąży? nie wiemy,czy dla człowieka są bezpieczne,ponieważ nie ma wystarczających naukowo i klinicznie potwierdzonych dowodów na to,czy i jakie skutki uboczne wywołują,gdyż było za mało czasu na dokładne opracowanie i przeanalizowanie tych szczepionek

Widzisz... ja mogę się wypowiedzieć tylko na temat tego, co się dzieje w UK, a szczególnie w moim szpitalu. Na temat sytuacji w PL, to się nie wypowiadam.

Hej Lodóweczki :-)

Wpadłam na sekundkę, a tu takie pustki na forum.
Po cmentarzach latacie czy jak? ;-)
Ale przynajmniej udało mi się nadrobić zaległości od piątku. :-D

hej dziewczyny,byłam dziś u gin,we wtorek dostała mój wynik z cytologii i mam wirusa hpv.czy któraś to ma?

Kasia, wiem, że to trudne, ale nie przejmuj się tak strasznie, bo nerwy i stres mogą Tobie i Maleństwu tylko zaszkodzić.
Zrób tak jakpiszą Dziewczyny - słuchaj lekarza, stosuj się do zaleceń. Może przy najbliższych badaniach okaże się że to nic groźnego.
Trzymam kciuki, żeby tak było. :happy2:

A tak poza tym, to nie miałam jeszcze okazji, żeby wejść na zamknięty i poczytać.:zawstydzona/y:
Mam nadzieję, że nie rozpisałyście się tam tak jak tu, bo znowu będę miała mnóstwo nadrabiania ;-)Może się wyrobię szybko, ale ciężko jest jak się nie ma regularnie dostępu do netu :-(

Będę z Wami znowu od wtorku - mam nadzieję, że regularnie.

Buźki Słoneczka,
3majcie się ciepło :-)

dzień dobry wszystkim w ten mroźny poranek ... tak zimno a ja powoli nie mam co na siebie włożyć żeby okryć ten mój brzusio

oj ja tez mam trudnosci ze znalezieniem ubrania...chyba zaczne od meza pozyczac... Jedyna kurtka mam wrazenie niedlugo sie nie dopnie, daje jej 2 tyg, milego mroznego dnia :)

reklama
Siemanko :-)

Widzę że nie przystopowałyście produkcji postów. Mam nadzieję że nic złego się nie działo od piątku.
Wczoraj pewnie było latanie na groby bliskich... Mam nadzieję że nie zmarzłyście i się nie poprzeziębiacie.

Ja mam na dzisiaj plan wyrwać się wcześniej z pracy po polecieć na zakupy Milenkowe :-D Zobaczymy czy mi się uda.

A teraz lecę czytać co się dzieje na zamkniętym :-D

Do góry